Limba cu sos de smantana si branza topita

Am trecut zilele astea prin piata si am vazut in macelarie ca tocmai primisera limba de vita. Nu am mai mancat de cand eram mica, cand mama o gatea cu sote de morcovi si sos vanatoresc. Asa ca i-am facut mamei o surpriza, doar ca nu am facut sos vanatoresc, ci cu sos de smantana si branza topita.

Am folosit:
– 3 bucati de limba de vita (cca 700 gr.)
– o cutie de smantana (300 gr.)
– un tub de branza topita cu marar
– verdeturi uscate aromate (imi plac f mult Fit-Up de la Kamis)
– o ceapa
– 1/2 lamaie
– o lingura de vegeta

Am taiat limbutele in jumatati si le-am fiert.in jur de 3 ore, in apa cu sare si vegeta, la foc mic si cu capacul pus.(apa doar cat sa le acopere, se completeaza daca scade prea tare). Cand sunt fierte, se indeparteaza pielita alba de pe ele si se taie felii.

Pentru operatiunea “sosul”, am taiat ceapa marunt, am calit-o in putin ulei, am pus apoi o cana din supa in care a fiert limba si o lingura buna de faina. Dupa ce s-a omogenizat, am pus smantana si branza topita. Se lasa sa fiarba, amestecand usor, pana cand se topeste toata branza. In final, punem bucatile de limba si verdeata. Se amesteca bine si se lasa sa mai dea un clocot toate impreuna.

Am servit cu farfalle si un paharel de Angelli Cherry 🙂

8 Comments

  1. Ginette

    Teo, nu stiu la ce sa ma uit mai repede, ai postat numai bunatati !!!

  2. Florentina

    am incercat si eu reteta asta si a iesit foarte buna, din pacate eu nu am blog sa pot sa va arat cat de bine mi-a iesit. poate in viitorul apropiat o sa fac si eu o carte de bucate online! tine-o tot asa 😛

  3. marvis

    bestiala reteta asta!vreau sa incep cura de slabire, dar nu pot pana nu o incerc!

  4. Seychelles

    Teo ce verdeturi contine condimentul FitUp ca nu l-am gasit, sa inlocuiesc cu verdeturile propriu-zise? Am pus deja limbutele la fiert, de porc am gasit doar, cred ca tot bune o sa fie, numai bine ca probabil nu trebuie fierte asa de mult ca cele de vita. Merci in avans de raspuns.

  5. Seychelles

    Aaaa…si poate postezi candva si reteta mamei tale cu morcovi si sos vanatoresc.Da.

  6. Il poti inlocui linistita cu un plic de ierburi de provance sau cu patrunjel proaspat, marar proapat, busuioc

  7. Anonymous

    Mama mia,ce mancaruri gustoase mai faci,desi 22.35(ora de culcare)imi cam ploua in gura!!!!Mi-ai dat o idee pentru limba,mersi!Eu o faceam fiarta si cu sos verde.Mult succes in continuare!Giulia(ITALY)

  8. Anonymous

    traiesc an germania…..De unde sa cunosc si sa am condimentele noastre romänesti???????????????????? of ca nu e asa de usor Fäcea mama mea dar nu ami mai ad aminte Mai caut Multumesc ca exista saidul acesta Vä pup

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.