Sufle de paste colorate cu carne de porc

Pentru o cina extremmmm de satioasa dar paradoxal usoara, nimic n e mai potrivit decat un sufle de paste cu smantana si carne.

Ingrediente putine, reteta foarte simpla si usor de faurit:
– un pachet de paste colorate (tricolore am gasit eu – 500g)
– 50 de g cascaval
– o cutie de smantana (pe care am omis sa o trag in chip)
– cateva fire de patrunjel
– 2 oua
– condimente pt carne (nuscsoara mea favorita, sare, piper si ce mai vrea sufletul vostru)

Mai are rost sa zic ca pastele se pun la fiert cand apa clocoteste, cu 2-3 prize de sare si cativa stropi de ulei ca sa nu se lipeasca intre ele? Nu, nu mai are rost, ca orice bucataras stie asta, deci trecem la carne :p Se taie carnea cubulete si se prajeste cu 2-3 stropi de ulei si o cana cu apa. Se lasa la fiert-prajit asa, pana cand scade aproape de tot apa.

Se unge bine un vad de yena cu untic si se pun straturi asa: macaroane, smantana (inverzita bine cu patrunjel si ce e mai bun intr-o gradina), carnita, cascaval, apoi iar macaroane, iar smantana, astfel ca ultimul strat sa fie de carne. Peste carne se pune cascavalul ras batut impreuna cu ouale si se da la cuptorul preincins cca 20-30 min, la foc mediu.

Pe cuvantul meu de gospodini ca dupa 15 min de la scoaterea din cuptor, mai ca nu mai era urma de macaroana tricolora in nici o farfurie! D-E-L-I-C-I-O-S !!!

18 Comments

  1. Mama cum arata =P~
    Musai trebuie sa incerc si eu, mai ales ca am toate ingredientele

  2. wow! O sa incerc azi si o sa iti spun cum mi-a iesit!

  3. si noua ne-a placut foarte mult si chiar astept sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂

    pofta buna

  4. Alina T.

    Draga mea,
    Ce-mi faci tu mie !!! De 8 luni ma chinui sa dau jos ce mi-a ramas in plus de la bebe si cand ma uit la retele tale parca simt cum se umfla kilogramele pe mine…noroc ca sotului ii place ca am mai ramas cu cateva kg in plus.De abia astept sa nasti…poate atunci scrii si cateva retete de…”revenire”.Te pup si pe bebe mult tare de tot

  5. Si eu abia astept sa nasc!!! Atunci o sa ma pot lupta si eu cum trebuie cu lg in plus si mai ales sa fac papaica pentru bebe (cand o sa vine vremea sa diversificcam).

    Te pup, Alina draga si te mai astept in vizita :*

  6. ia fotografie apar si 2 oua. trebuie sau nu? mersi!

  7. am modificat in post… credeam ca se intelege de la sine ce inseamna un sufle…

  8. danutza

    abia ieri te-am descoperit!!!si deja am soteul in cuptor,abia astept sa vad ce iese te pup!

  9. Anonymous

    Super simpatica reteta, abia astept s-o incerc. Pe cand o musaca marca Teo? 🙂

  10. Musaca marca Teo peste vreo 2 saptamani asa… de maine sunt la dieta 🙂

  11. adriana

    Buna,
    In primul rand felicitari pentru noul profil.Sa-ti traiasca multi ani fericiti. M-am mai inspirat cateodata din retetele tale, dar acum am tinut sa-ti multumesc pentru ideile delicioase pe care le prezinti.Trebuie sa-ti spun ca nu mananc prajit si ma feresc cat pot de mult de preparate(mentionez ca nu am avut niciodata probleme cu greutatea, dar am cautat sa mananc cat mai sanatos si la fel ma straduiesc si cu familia mea). Am utilizat reteta ta sufle de paste colorate cu carne porc si am inlocuit-o cu carne de pasare. Iti spun ca a iesit absolut delicioasa si a fost pentru prima oara cand am folosit condimentul tau preferat si anume, nucusoara. E delicios!Mult succesc in continuare si-ti voi incerca mai multe retete pe viitor!

  12. Draga mea,
    iti transmit salutarile mele dar mai ales pe cele ale sotului meu, pentru ca de cand ti-am descoperit blogul nu m-am lasat pana n-am facut mai mult de jumatate din retete, EU care gateam o data pe luna si atunci semipreparate 🙂
    Asa ca iti transmit, citez: "Sa-i dea Dumnezeu sanatate doamnei, c-a invatat-o pe nevasta-mea sa gateasca si pe mine sa nu mai mananc shaorma de la coltz"
    :)))
    Cred ca e suficient, nu?
    Toate cele bune
    Pupici

  13. J.J. salutari domnului si spune-i ca multumesc pt aprecieri, insa mai presus de toti si de toate, pe tine sa te aprecieze, ca altfel, cine mai pune in practica ce postez eu pe blog 🙂

    Multumesc mult pt cuvintele frumoase, mi-ai facut seara mai buna!

    Te pup

  14. arata fain

  15. jokerqueen

    Salut Teo! Am incercat deja cateva retete de la tine, si toate mi-au iesit. 🙂 Sunt absolut gustoase.

    Eu sunt studenta, si aici nu am vas de yena. Pot pune intr-un alt fel de vas?

  16. Anonymous

    pot folosii parmigiano in loc de cascaval?????

  17. Voichita Savescu

    arata super, dar nu rezulta cantitatea de carne, multumesc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.