Reteta am luat-o din “Practic in bucatarie” si mi-a placut pt ca aduce foarte mult a “balmosul” pe care ni-l facea Buni cand eram pitici 🙂
Am folosit asa:
– 2 cutii de ciuperci intregi
– 1 l de lapte
– 150 g cascaval ras
– 500 g faina de malai
– un borcanel de smantana (300g)
– verdeata
Se tapeteaza o tavita de chec cu faina si se aseaza pe fund ciupercutele, cu cozile in sus.
Se pune laptele la fiert, cand da in clocot se pune malaiul in ploaie, mestecand in continuu cu telul, pentru a nu face cocoloase. Se pune si un praf de sare. Cand obtinem o mamaliguta subtire, se ia de pe foc si se pune smantana si se amesteca pana se omogenizeaza. Se pune mamaliguta cu smantana in tava, peste ciupercute. Peste toata chestiunea se mai pune cascavalul ras si se da la cuptor.
Cam asta e reteta de malai cu smantana si ciuperci, foarte apreciat la noi acasa… sugestia bucataresei e sa se devoreze cat e inca cald.
Arata foarte bine si cred ca e simplu de facut. Cu siguranta am sa incerc si eu reteta.
De fapt, am sa studiez cu atentie blog-ul si sigur voi executa mai multe retete.
Spor la treaba in continuare !!!
Esti foarte creativa! Ai niste retete pe care nu le-am mai intalnit in alta parte, felicitari!
Acea mamaliga cu smantana seamana cu balmoÅŸul care in formula sa de la oras se face fierband faina de malai in iaurt+smantana+putin unt+cascaval ras.
he he, sper sa am si de acu incolo spor, sa nu fie doar avantul :))
Nicole, ai dreptate, asa e, un soi de balmos, am si scris cred undea in reteta ca seamana foarte mult cu balmosul 🙂 desi nimic nu se compara cu balmosul original, facut la stana 😀
Va mai astept la mine aici!
Imi plac retetele tale sunt foarte simple si aproape toate deliciose,am incercat deja o parte din ele. Multumesc,si astept retete noi.
Imi plac foarte mult retetele tale,unele le-am incercat si eu .Felicitari!
felicitari!imi plac retetele tale
multu, multu 🙂 Asta e una dintre retetele mele preferate! De altfel, prefer oricand mamaliga cu smantana si cu lapte decat cea cu apa 😀
:((
de ce nu mi-a iesit teo reteta asta? mamaliga a fost prea slaba cred! si nu arata asa apetisant ca a ta:((
baietii nu au fost incantati…au zis ca emrge la o foame :((
In ce sens nu ti-a iesit? nu s-a legat? Daca mamaliga nu este foarte vartoasa, se poate sa nu iti iasa. EU o fac destul de des si nu am vut probleme….imi pare rau ca ceva nu a mers, dar sigur de vina e mamaliga, care nu era destul de tare
cred ca mamaliga a fost moale ca o ciulama…si ciupercile nici nu se simt! Of! o sa mai incerc pt ca reteta mi s-a parut super faina (chiar mamaliga cu smanatana nu am facut niciodata si e delicioasa) si…o sa pun mai multe ciuperci ca si ciupercile imi plac de nu mai pot! e o reteta atat de simpla…nu am idee unde am gresit! dar o sa o icnerc pana o sa imi iasa!
atat de mult imi place blogul tau…si retetele tale mis e pare super faine!
Atunci e clar..mamaliga a fost de vina! FOloseste un pachet de 500 gr la cca 1 l de lichid, o sa vezi ca iese foarte vartoasa. Uita-te la reteta de “Bulz”. pupici
arata foarte bine imi plac retetele cu ciuperci am sa incerc si eu reteta ta
Teo, cam cat trebuie sa stea la cuptor mamaliguta? ms te pup
nu trebuie sa stea foarte mult la cuptor, in jur de 20 de minute, la foc mediu, pana se rumeneste cascavalul 🙂
Eu nu gasesc ciuperci conservate intregi.Pot folosi si din alea taiate?
Buna!Daca vrei reteta mea 'originala' de balmosh, …Puneai de mamaliga,si cand incepea sa fiarba puneai mai multe feluri de branza…telemea, cash, urda…si puneai smantana, si lasai sa fiarba:D…Si se serveste pe frunze de brusture:D…
Reteta ta e delicioasa, dar am pustato pe asta pt ca spuneai ca reteta ta 'seamana' cu ce facea bunica cand erati pitici:P…si mam gandit k poate e mai aproape de 'adevar';))
Bon apetit!
P.S.:Delicios site:P!Raluca