Moarta de pofta am atentat la reteta de papanasi a lui Pocahontas (culinar.ro) si acum mi-e teama ca nu o sa mai mai incapa rochia de mireasa pana la momentul cu pricina. Minunata reteta, Dumnezo sa-ti dea sanatate, Pocahontas!
Pentru papanasi minunato-mirobolanti avem nevoie de:
– un pachet de branza de vaca (pachetul meu avea 500g insa nu l-am folosit chiar pe tot. Ideea este sa fie branza de vaca grasa)
– doua oua
– un varf de cutit de sare
– un varf de cutit de bicarbonat stins cu lamaie
– faina (in principiu 10-15 linguri)
– un pliculet de zahar vanilat
Cum preparam?
Tot ce v-am scris mai sus se pune intr-un castron si se intervine cu mixerul pt aluat (sau cu linguroiul) si se amesteca bine bine pana cand compozitia nu mai este lipicioasa, nu se mai leaga de maini.
Se fac bilushtele in felul urmator: 2 bile mai mici pt capac si doua bile mai mari pt papanasii propriu-zisi. Cu un deget plin cu faina, se impunge bila mai mare direct in mijloc si se roteste pana obtinem o gaura maricica (hahaha).
Intr-o cratita se incinge uleiul, sa treaca mult peste papanasi. Se pun papanasii la prajit, si sunt gata cand se ridica la suprafata.
Pentru ca nimanui nu-i plac papanasii golasi, se pune pe fiecare dulceata si smantana, apoi li se pune capacul. Pentru aceasta reteta merge foarte bine si gemul de capsuni facut de mine. E testata treaba! 🙂
Musai ii incerc si pe-astia, mi-ai facut o pofta de mor aici
am incerkat reteta si vreau sa spun k e…=P~=P`=P~ suer…si nici nu e foarte greu de facut;)…asa k o recomand tuturor …daca vrety un desert usor d facut si f bun;):*:*:*:*
Teo darga astia arata bestiali micutii astia. le fac felu’ si eu. Te pup
Nadi draga (ca aci nu pot sa te alint cum te alint de obicei, ca ne vede lumea :p :)) abia astept sa faci o tura de papanasi, sa bagi bine cu Amy vreo 2-3 si sa vii la lucru sa ma pupi ce buni au fost! :p
Te puuuuup
nu am mai mancat pana acum papanasi prajiti. la mine, la Dej, se fierb si de dau prin pesmet si zahar ars, dar azi ma apuc sa fac si eu asa prajiti ca deja imi lasa gura apa
Teo ,trebuie sa iti spun ca de cand am dat de site-ul asta,am inebunit de pofta,mai ales ca sunt pofticioasa de fel,salivez incontinuu…si nu ma uit prea mult la poze,ca ma apuca cu dureri de stomac daca nu gatesc ce vad acolo 😀
papanasii astia arata…sexy rau..i-as putea manca numai din priviri,asa ca,daca iti dispar imaginile de pe site,sa stii ca eu sunt vinovata :))
te pup,si numai bine
sa ai grija de tine si de bebel :*
Citi papanasi ies din aceasta reteta, vreau sa stiu deoarece sotul meu este mare amator de dulciuri si mai mult ca sigur va minca mai multi din prima?
si mie mi-ai facut pofta cu ei. multumesc pentru reteta. o incerc negresit.
Hellou 🙂 ies aproximativ 7-8..cam asa imi ies mie. Sa incerci sa nu pui multa faina si imediat dupa ce ii scoti de la prajit, sa ii acoperi cu o folie transparenta, sa se inmoaie, Daca nu, tind sa faca o crusta destuld e enrvanta. Dar repet, daca pui faina moderat, sunt perfecti 😀
Va pup pe toti si pe toate 🙂
Mi-a lasat gura apa si inca mai ploua…Am mancat si eu papanasi din astia si au fost….mniammmmmmm!Pofta sa aveti 😛
am facut si eu aseara si au fost f buni! :*
lenuta la aceasta reteta merge ff bine drojdie proaspata de bere si mai multa faina.vor iesi mai pufosi nu se intaresc…………eu ii fac de multi ani asa
Draga Lenuta, fiecare cu reteta lui… eu asa sunt obisnuita sa-i fac de ani de zile, la fel cum si tu ii faci cu drojdie.
Oricum, multumesc pt sfat
Maine fac si eu 😀 ca arata prea bine 😉
Draga Teo,
Papanasii mi-au iesit suuuuper buni.
Reteta ta l-a dat gata pe sotu’ meu. Hi hi…ca sa nu zic ca pitica noastra a fost innebunita…
Mersi mult, Oana
P.S. Nu inchei aici, ca trebuie sa adaug comentarii si la celelalte mancarici care le-am facut exact dupa instructiunile postate de tine:)
Oana scumpa, sa va fie de bine, mai ales piticutei voastre 🙂 Abia astept sa creasca si al meu si sa pape cu noi la masa 🙂
Foarte tare reteta si usoara.Ieri am facut si eu pentru prima oara si au iesit extraordinari papanasii.Ajuta foarte mult si faptul ca poti vedea pasii.Multumesc
Cu mare placere!
buna,ma numesc Camelia si vreau sa zic ca am facut multe din retetele tale,nu totte au esit asa cum sunt ale tale in poze,experienta mea!
papanasi sunt f buni si sper sa-mi iasa.pa,pa
buna numele meu este anca si de cand te-am descoperit alaltaieri nu fac altceva decat sa iti citesc retele. sunt grozave. foarte multe le stiu si foarte multe sunt noi pt mine. am facut aseara papanasii dementiali. nu ma asteptam dar grozavi. multumesc. maine ii fac din nou si pt sotul meu si o sa fac ciorba de pui a la grec si ciuperci umplute. sarcina usoara in continuare si o nastere usoara….desi e cam greu si eu am nascut de curand. te pup si ma bucur ca te-am cunoscut. o sa te mai vizitez. anca
Multumesc Anca de urari, sper sa treaca nasterea cu bine si sa imi vad cat de repede puiutul 🙂
Sa va fie de bine papanasii :*
acum ma apuc si eu sa fac papanasi…sunt moarta dupa papanasii cu smantana si dulceata..as manca non stop..sper sa imi iasa buni si asa frumosi ca ai tai…
sa ai un bebe sanatos si voi sa fiti la fel ca sa va bucurati de el si el de voi…numai bine!
ceau,draga am facut saptamana trecuta papanasii(prima data cand fac)ce sat-ti spun …n-am cuvinte super deliciosi.sotul meu e inebunit dupa dulciuri cand mergem la o terasa el cere la desert papanasi.de atunci ma intreba seara faci papanasi?scuze nu am putut sa-ti scriu mai repede.
Vai Teo vazand reteta ta in loc sa merg la biserica merg sa cumpar branza de vaca sa fac papanasi.Sunt o pofticioasa foarte mare si ce vad trebuie sa fac( …musai si obligatoriu ca de buna voie:)))M-am uitat asa in fuga la cateva retete si sper sa nu te superi ca am mai comentat cate ceva ,dar sincer sunt super retetele tale si iti multumesc ca ma pot inspira si invatat cate ceva de la tine.O zi buna ,am fugit sa fac papanasi revin dupamasa sa vad ce mai gasesc pe aici :))) pupici:*:*:**:
No buna din nou draga Teo ,am revenit si am facut papanasii care sunt extraordinar de buni,apropo eu sunt Anca dar vad ca a aparut Anonim am lasat com. la ora 8.45.
Asa de mult ma bucur ca reteta asta a reusit tuturor!!! Anca, sper ca papanasii ti-au facut duminica mai dulce 🙂 pupici
Foarte buni! Tocmai savurez unul !De fapt, ca sa fiu sincera,al doilea!
super retete!
multumim!
buna,eu sunt in franta iar aici nu se gaseste branza de vaca.as putea oare s-o inlocuiesc cu un alt produs lactat,smantana sau altceva?multumesc
Salut. Gasesti si in Franta branza de vaci, se numeste “faisselle moulée à la louche” sau pe scurt faiselle. Este cea mai apropiata varianta de branza noastra de vaci. In nici un caz nu poti inlocui branza de vaci idn papanasi cu smanatana!!
sper sa gasestio barnza de care am zis, mai poti incerca si “brousse”
cu ce pot inlocui branza de vaci in italia?raspundemi te rog pentru k as vrea sa-i incerc!
poti incerca ricotta
buna, Teo
am descoperit de curand blogul tau si am devenit imediat un fan al retetelor tale. tu faci o treaba extraordinara aici si de aceea eu apreciez efortul tau.
In privinta papanasilor, ai avea un sfat si pt mine?: locuiesc in State si intrebarea mea se refera la branza pe care ar trebui sa o folosesc la compozitia resp.(prietena mea de aici -tot romanca-a incercat deja cottage cheese-si mi-a povestit ca i s-au sfarmat toti papanasii in urma demersului acesta.)Si cum imi doresc mult sa pun reteta ta in aplicare ma tot gandesc la alte variante de branza pe care le-as putea folosi de aici -desi, nu sunt sigura ca o sa iasa la fel/sau chiar deloc cu alte branduri.
Multumesc in avans pt sfat x2(stiu sigur ca si prietena mea o sa fie recunoscatoare pt sfat)
Azi am descoperit aici reteta de papanasi si nu m-am putut abtine sa nu-i fac.Au iesit bestiali.Chiar am mancat si eu , cu toate ca-mi fac mustrari de constiinta datorita kg-lor puse in sarcina….dar…ce sa fac?…..nu m-am putut abtine….mai ales cand am vazut cum ii devoreaza sotul meu.mersi mult
Sunt super, au iesit minunati si toata lumea m-a laudat, desi nu sunt o mare bucatareasa
a fost exelent de bun si arata foarte bine
nu mi-au iesit.am respectat totul de la cap la coada.au iesit tari plus de asta au pocnit in uleiul incins.
Imi pare rau, dar cu siguranta ai pus prea multa faina. Papanasii sunt cea mai incercata reteta de pe blog si nu se prea plange lumea ca nu iese.
Mai mult spor data viitoare!
Draga Teo,
Esti minunata!
Am incercat reteta de papanasi si au iesit super buni. De abia astept sa incerc si alte retete.
Felicitari pentru blog!
Luiza M
nu ma las pana nu-mi ies pentru ca am o poftaaaa.:D.si am sa tin cont de ceea ce mi-ai spus cu faina.s-ar putea sa ai dreptate, numai ca ,ai mei pur si simplu au bubuit,au sarit din cratita si o data cu ei si uleiul pe mine.m-am ales cu niste arsuri….sunt in tratament.poate ai sa razi daca iti imaginezi toata scena.dar tin sa precizez ca nu sunt tocmai incepatoare in ale gagitului.te pup.
ce reteta de cacat, nu ies copti in interior mananci coca si nu sunt nici pufosi si apropo aluatul ala se bate cu mixerul la anul si la multi ani se rup paletele in el
cacat de reteta
reteta asta e incercata de f multa lume si le-au iesit la toti. MA tem ca nu e reteta de…cum ziceai tu, ci o fi de vina gospodina careia nu i-a iesit.
Apropo, vezi ca mixerul are palete pseciale pentru aluat…dar ma gandesc ca nu ai de unde sa stii…
Apopo 2…asa sa vb cu prietenii tai
super papanasii!am facut si eu azi!mersi de reteta si nota 11 cu felicitari! raluca
Hi, iti multumesc pentry blogul tau, eu traiesc in canada de 20 de ani si sint foarte incintata de retele tale,mie imi place foarte mult sa gatesc si acum am inceput sa ma specializes pe romanian food, astizi am facut papanasi tai si copii mei mau intrebat ce sint si lam spus romanian doughts..they love them. thank you again
dear, anonim, din nov12, iti raspund la itrebarea ta despre brinza de vaci din state, eu locuiesc in canada si am folosit cottage chesse, au iesit foarte buni si inca un secret am pus in compozitie praf de pancakes,sint foarte buni si pufosi…
daca ii fac azi si ii tin in folie alimentara pot sa le pun gem si smantana maine?
stai linistita, poti sa-i pui in folie alimentara pt ca rezista.
Deliciosi!! acum 2 zile am vazut reteta pe blogul tau si nu am rezistat sa nu ii fac. Pana acum mancasem doar la restaurant, dar dupa reteta ta au iesit mai buni.
Draga Teo, mii de multumiri si de pupici pentru asa o reteta buna.
oana
cei mai buni papanasi…extraordinari!ma bucur ca am incercat reteta!in 5 min sunt gata….minunati,in gura e rai cand ii mananci…trebuie sai incercati !!!
buna TEO in primul rand as dori sa te felicit pt blocul tau. Este superb!!! As avea o intrebare, eu locuiesc in Malta din pacate aici foarte greu se gaseste smantana:( as putea sa inlocuiesc smantana cu altceva???
Am avut alta reteta si nu mi-au iesit !reteta ta sper sa-mi iasa.Cred ca sunt deliciosi!abia astept sa-i incerc!
Buna! Smantana se poate inlocui cu frisca lichida pe care sa o bati tu pana se intareste…
@ionela, sper sa-ti iasa dupa reteta asta, astept sa-mi spui cum au fost 🙂
Sa-i fac cu drojdie sau cu bicarbonat?
cu bicarbonat
I-am facut si sunt deliciosi!Chiar sotul meu care este mai pretentios i-a apreciat.Imi venea sa-i mananc inca de pe foc!Sunt tare gustosi si aspectuosi!Sunt si usor dar si distractiv de facut!Multumim mult!
buna teo
e super acest blog
azi l-am sunat pe sotul care era la servici si l-am rugat ca in pauza lui sa mearga sa imi cumpere branza ca sa fac papanasii .sper sa imi iasa caci sunt cam incepatoare in ale dulciurilor.
am mai facut dupa reteta ta mini-amandine -au iesit super de ziua mea ,pacat ca n-am facut poza .prima data nu mi-au caci m-am luat dupa un alt site unde tipa nu a scris praf de copt si nu a crescut blatul , si i-am spus si s-a enervat pe mine si m-a facut in toate felurile .ma bucur ca am gasit la tine ceea ce trebuie .multumesc
am sa mai incerc multe alte retete de la tine .esti blugul preferat , am sa te pun ca pag de start .
apropo sunt alina
mersi
teo
daca esti acolo am nevoie de un raspuns repede pana nu ma apuc d e treaba
din pacate nu am mixer dintrala
vreau sa fac in mixer de bucatarie -acela mare cu doua castroane
am ca si amestec un instrument rotund
oare o fi bun
sa nu gresesc de la inceput
astept .alina
nu vad de ce nu ar fi bun. cum ziceam si in reteta, se poate si cu linguroiul :))
mersi de raspuns
ma apuc de treaba
alina
au iesit super
inca mai prajesc , insa nu prea ma lasa ingerasul meu de Maia caci e tot la picioarele mele si tb sa o si schimb
.pa
mersi
sunt ca la restaurant
am terminat si am si culcat-o pe Maia intre timp .Eu am mancat acesti papanasi pe perioada sarcinii pentru ca sunt preferatii mei si nu stiam cum sa-i fac.Pe orice intrebam imi zicea reteta aia veche cu pesmet si zahar , dar eu nu vroiam acea reteta ci asta.Ma bucur in sfarsit ca am gasit-o.Eu sunt din Zalau ,cred ca tu esti din Cluj .
Multumim inca o data si ne mai intalnim pe la alte retete .
O zi buna
Sanatate ingerasului tau .alina
VAI CE MI-AI FACUT !Nu ma pot opri nici din mancat , nici din laudat .OOOOOOOOOOOOO CE BUNE SUNT !Pana vine sotul acasa nu mai sunt ! Si am vrut sa dau si in vecini … Da de unde? alina
si eu care am vrut sa slabesc mai ales acuma dupa sarcina
buna teo!imi place blogul tau si modul in care il administrezi.papanasii arata bine tare.vreau sa ii fac o surpriza sotului meu si sa gatesc si eu papanasi.te pup!succese
Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate! Pana n-am dat de blogul tau, am crezut ca papanasii se fac foarte greu si n-aveam curajul nici sa ma uit dupa retete. Te-am gasit, am incercat si am reusit!!! Se poate vedea si rezultatul retetei urmate pas cu pas. 🙂
http://anestiti.wordpress.com/2009/02/09/botezatii-p-aia-care-n-au-nume-bueiiii/
Multumesc!!!
ceva f curios,ce face sa creasca papanasii la prajit daca pui asa de mare cantitate de faina si zahar?nu cumva trebuie la 250gr de branza,un ou,un praf de sare si unul de zahar,60gr de faina(ia incearca asta si vezi diferenta!)
la mine acum aluatul e la crescut…:)
DRAGA MEA,POZELE SUNT BESTIALE,INSA TE INTREB:NU TREBUIE SI PUTIN LICHID?APA SAU LAPTE?
draga Teo,am facut aseara papanasii si au iesit super buni,deliciosi.nu inteleg de ce doamna nu urmeaza exact pasii pe care ii dai tu si nu are cum ”(sa-ti sara din tigae)”.eu de un an de cand ti-am descoperit blogul i-am facut macar o data pe luna si nu am ratat nici o data.foarte urat ca iti adreseaza cuvinte asa urate in loc sa-ti multumeasca pt sfaturile si timpul pe care ni-l acorzi.Asa e lumea f.rea uneori. nu trebuie sa le pui la suflet.multa sanatate familiei si spor la bucatarit.
Nu am facut pana acum papanasi dar musai incerc.In week vreau sa fac si lasagna pentru prima data si cred ca sigur trag si un desert de papanasi, nu de alta dar deja ma doare stomacul de pofta:D.M-am apucat de gatit sincer de un an de cand m-am mutat cu viitorul sot si nu credeam ca am talent in ale bucataritului dar m-am inselat 😛 , cum bunica si mama sunt din Ardeal era imposibil sa nu mostenesc harul 🙂 Abia astept sa-ti incerc retele .M-au cucerit !!
Pupicei,Micuta
draga teo, tin sa te anunt ca soar astazi am facut 3 dintre retele tale am facut ciorba de pui a la grec si a iest super, am facut file de somon aromat si papanasi, toate mi-au iesit super desi sunt pt prima oara cand le fac, daca ai sa drum prin bucuresti te invit la o “prajitureste”.
elena sta
De mult imi plac papanasii astia, doar ca nu aveam reteta si mancam doar de la restaurant. Acum ca i-am incercat (cu mama si inca o prietena…asa…ca sa ne si distram in timp ce gatim :)) ) si ne-au iesit fffffffffffffffff buni sigur n-o sa mai dau pe la restaurant prea curand. O sa-i facem acasa. Foarte buni sunt! Mersi, Teo 🙂
teo nu te supara dar ce fel de branza sarata sau dulce?? am doar 12 anii si imi place sa le fac surprize parintzilor mei rasfatandu-i cu dulciuri!!!!
e branza dulce, de vaci 🙂
Draga Teo,
vreau sa-ti spun ca de vreo 3 luni cand am dat de site-ul tau tot incerc fel si fel retete.
nu imi sta in obicei sa comentez dar de data asta…………….am facut papanasii si……..SUPER,toate retetele pe care le-am incercat(si nu putine la numar) mi-au iesit excelente si vreau sa precizez ca sunt incepatoare in ale gatitului.
te felicit din tot sufletul meu, tine-o tot asa sipoate iti deschizi propriul restaurant 🙂
Buna Teo
Noi locuim in Irlanda
Stii sa-mi spui ce branza sa cumpar ca nu stiu si vreau sa incerc reteta
Singura pe care o stiu eu apropiata de branza de vaci e cottage chesse, dar cred ca e mult prea apatoasa pt papanasi.
Iti sugerez sa intrii pe papa bun si sa il intrebi pe Cristi Roman, care locuieste in Irlanda si e foarte priceput in ale bucataritului.
Buna Teo, sunt tiza ta, tot Teo ma numesc. Am dat intamplator de blogul tau, am incercat mai multe retete si aproape toate au iesit bine. Acum vreau sa incerc papanasii, dar am nevoie de 2 informatii:
– se foloseste bicarbonat de sodiu, sau de amoniu?
– si se lasa la crescut, sau se pun imediat la prajit. Iti multumesc de pe acum daca imi raspunzi si mult succes in continuare.
Buna Teo, se foloseste bicarbonat de sodiu si se pun imediat la prajit. Sper ca am fost suficient de rapida cu raspunsul.
O zi usoara in bucatarie!
deliciosi!!!!cu dulceata de visine iammyyyy!!!!
vai de capu’meu, omule….ar trebui sa fii arestat! de dimineata tot ling ecranul si degeaba…. papanasii tot acolo sunt….!
deliciosi…..tocmai ce am mancat acum 2….
Buna TEO.Am facut reteta ta de papanasi cu branza de la Napolact si au iesit deliciosi:X
Pensiunea MARMOT RESIDENCE BRAN.
Ma bucur foarte mult ca v-au iesit papanasii. Chiar vroiam sa scriu zilele astea despre weekend-ul petrecut la Bran, ne-am simtit foarte bine la Marmote 🙂
Ne vedem curand!
pai vreau sati spun ca poza ma inebunit si am cumparat impreuna cu prietena mea sa facem,ca nea lasat gura apa si ce crezi?nu nea iesit nimic…am aruncat aluatul la gunoi,am fost foarte triste…aluatul nu se mai intarea se lipea de maini si cand am reusit sal fac mai tare nu se mai prajea si se intarea….asta e… alta data sau sa ne invite cineva team pupat oana si silvia
Ieri am descoperit si eu reteta si am zis sa fac o “surprise” sotului…
si a iesit catastrofa.. am folosit bicarbonat de sodiu .. nu au crescut deloc :((…
trebuia cumva de amoniu?
sau de ce oare au iesit asa? intradevar nu am stins cu lamaie, am stins cu otet.. dar nu cred ca asta e problema..
apropo de stinsul bicarbonatului.. eu am terminat chimie si profa de chimie cand ne-a predat grupa bicarbonatilor ne-a spus ca niciodata sa nu il stingem deoarece in contact cu acidul (otetul ca si lamaia fiind acid) se produce reactia si apoi nu mai are nici un efect in compozitia in care dorim sa il incorporam.
ce-i drept niciodata nu am ascultat-o 😛
Corina, imi pare rau ca nu au iesit, eu bicarbonat de sodiu am folosit si au crescut, adica s-au umflat la prajit. POate nu era uleiul destul ed fierbinte. Daca ii pui in ulei cand inca nu sfaraie, e drept ca nu mai cresc si se intaresc.
Sper ca data viitoare sa fie cu succes!
ma numesc Teo si locuiesc in italia.am tot cautat branza dulce de vaci da nu am gasit.stii cumva cu ce o pot inloui? arata divin papanasii astia si abia astept sa ii fac si eu 🙂
Buna Teo, poti folosi ca si masura extrema, Ricotta, eventual amestecata cu putin zahar vanilat 🙂
Ma apuc si eu acum de ei.
Arata deliciosi papanasii.Acum ma apuc sa-i fac si eu.ESTI TARE.
ciao Teo,imi face placere sa las si eu un coment,sunt in italia si am in gestiune un mic mic restaurant,am ceva persoane care merg mereu in romania si le place foarte mult papanasi,te implor!….dami un sfat,aici nu este branza dulce buna asa cum este in romania si am pus crema de branza si nu mia venit bine si bicarbonat de sodiu nu am gasit am pus bicarbonat pt dolce un fel de praf de copt,dar nu mi sa copt..miau ramas cruzi inauntru,stiu ca ceva nam facut eu bine schimbarea de ce am facut si alte retete si vreau sati spun ca au iesit supeeerrrrrrr,Teo te rog dami un sfat!in loc de branya dulce merge bine ricota sau in loc de bicarbonat sa folosesc drojdie daca nu gasesc bicarbonat de sodiu,mersi mult!!
scuzzzeee….sunt Miky(Mihaela)si am 22ani,sunt in italia de 8luni
Miky, ies ok cu ricotta sau poti sa folosesti Vitasnella formaggio fresco sau Jocca. Ricotta daca folosesti sa o framanti bine cu furculita inainte ca sa fie fiochi.
Bicarbonatul nu stiu cu ce-l poti inlocui acolo… sorry! dar am gasit ceva pe google de la firma Solvay, se numeste bicarbonato di sodio. Il gasesti la Lidl
Buna!
Azi o sa incerc si eu reteta! Am mari emotii pentru ca sunt "incepatoare" in ale gatitului :)), dar din cate am observat nu e prea complicat, cine stie…norocul incepatorului 😛
Weekend cat mai reusit tuturor!!!
ce bucatareasa incep sa fiu si eu daca nici nu stiu unde sa caut bicarbonat:))cum sa nu existe?normal ca este!teo vreau sa_ti spun ca asa superrr au iesit cu ricotta,superi superi hmhmmmm ce buni,merci de raspuns si merci de retete esti o dulce dulce,acum am pregatit si pt a face puiul cu ananas dar nu am pt cine:((sper in aceasta saptamana:(,o saptamana cat mai buna pt tine si familia ta:)
scuza-ma din nou…sunt miky!!:)
uite-ma si pe mine cu al 95-lea comentariu. o minunatie de papanasi asta mi-au iesit , bineinteles datorita retetei tale si pozelor care m-au facut sa incerc reteta.numai bine.
foarte frumos prezentata reteta!!!
Felicitari!!! am cautat pe net si am dat peste o mie de site uri cu retete foarte slab prezentate, majositatea sunt copiata (copy paste)
Folosirea imaginilor pt prezentarea diferitelor etape e ideala . Bravo!
buna teo! felicitari pt blog si multumim k ne ajuti!!tocmai am facut si eu papanasi dupa reteta ta…e prima data cand fac asa ceva…cred k am pus cam putina faina pt k au iesit asa mai moi si cu gaurele mai mari:))..dar sunt buni..data viitoare sper sa-mi iasa mai bine.pupici si spor la gatit!!
arata ff bine am sa-i fac cat de curand.intrebarea mea se prepara fara zahar?
Papanasii mi-au iesit si sunt foarte deliciosi.O sa incerc toate retele dumneavoastra.Va multumesc!
buna teo sunt delia am facut papanasi au iesit f aspectosi insa tari.stiu ca tu sfatuiesti sa nu se puna mai mult de 10-15 linguri de faina,dar se lipeau f tare nu am reusit nici sa scot aluatul din mixer asa ca am mai pus faina pana am teusit sa-i modelez astfel incat sa nu se lipeasca.
spune-mi te rog,dupa ce le amesteci ingredientele si ai inceput sa le modelez se lipesc,asa trebuie,as mai vrea sa incerc,si nu as vrea sa mai gresesc .multumesc.
o sa te rog sa citesti si comentariile anterioare… pt ca am am mai spus asta… dar pe scurt, problema e faina, branza si faptul ca nu ai pus papanasii intr-o folie transparenta atunci cand erau inca fierbinti.
Am facut deja de 2 ori reteta ta de papanasi si vreau sa stii ca sotul meu ii iubeste.Singura mea problema este ca am impresia ca raman un pic cruzi inauntru si nu stiu de ce :(( oare ai tu rasp?
astazi am gatit si eu celebrii papanasi si iam facut cu gem de zmeura…si au fost deliciosi…(au fost o surpriza de ziua mamei mele si a fost ft incantata)
iulisa, incearca sa dai focul putin mai incet, ideea e sa fie inchis uleiul foarte bine, dar focul sa nu fie dat tare, pt ca atunci se rumenesc la exterior, dar nu se fac in interior. Asa ca, mai bine dai focul putin mai incept si se fac progresiv, asa ca pana se rumenesc la exterior, sunt facuti si in interior 🙂
eu stau in Grecia, ce branza sa folosesc, ca nici aici nu se gaseste branza dulce de vaci.
Buna Teo si multumesc mult pentru reteta de papanasi, as avea o intrebare …,eu locuiesc in germania si nu stiu ce branza sa folosesc ?!Multumesc anticipat
In Grecia poti inlocui branza de vaci cu MIZITHRA GLYKEA KRITHS sau ANTHOTYRO.
In Germania e mai complicat putin…poti folosi Ricotta, pe care o gasesti de la diverse firme, sau "bayerischer speisequark" sau "Quark" simpla.
i-am facut si eu. vb ta mirobolanti, mi-au iesit 11 dar am pus toata branza. f buni.am vazut cateva com negative si sincer m-am descurajat la inceput dar prea laudati erau si nu m-am abtinut sa nu-i incerc.i-am servit cu 3 feluri de dulceata (capsuni caise cirese) si finetti .te pup si merci de reteta! anca
Buna Teo, cateva mesaje mai sus te intrebam de branza de vaci in Grecia.Nu gatesc de obicei, duciuri nici atat, dar papanasii au iesit extraordinari de buni, n-am cuvinte sa spun cat de buni au iesit.Al meu sot grec, a ramas socat, pentru ca eu nu gatesc,daramite dulce.Te pup si multumesc de retete. Acum am la cuptor cartofii umpluti, m-a apucat asa o pofta in toiul verii.
ma bucur ca au iesit bine si ca ai fost apreciata 🙂 te mai astept la mine pe blog sa-mi spui cum ti-au iesit cartofii 😀
teo..spune-mi shi mie te rog…cantitatile pe care le-ai dat pt reteta sunt pt 2 portii sau pt mai multe?….vreau sa pregatesc familiei mele, dar suntem cam 10 persoane…foarte interesant ceea ce faci..m-ai invatat sa gatesc sa stii ..te pup…
buna teo! iti multumesc ca m-ai invatat sa gatesc (lucru ce nici mama nu a reusit sa ma invete )…insa te rog un sa imi spui pt cate portii sunt cantitatile de ingrediente pe care le-ai dat tu la reteta aceasta…eu as vrea sa fac pt familiea mea shi suntem cam 10 persoane…multumesc..te pup..:*:*:* Lavinia
mie nu mi-au iesit papanasii :(( parca mananc paine cu gem si cu smantana..e prea tare aluatul k am tot bagat faina sa nu mi se mai lipeasca aluatul de maini
am facut si eu papanasi dupa reteta ta. nu au iesit asa frumosi la aspect ca ai tai dar au fost foarte buni. super blog teo.felicitari
Esti o gospodina super Teo … Acum 2 minute am terminat de facut papanasii si au iesit putin crocantzi ( din cauza mea desigur) ca i-am lasat prea mult in ulei. In rest sunt deliciosi si acum stiu ce am de facut ca sa iasa perfect. Felicitari pentru blogul tau. Pupici
te rog frumos, daca poti incearca sa scri la retete si cam cate porti ies- sau poate ai scris si nu vad eu… tot ce se poate si daca este asa scuze
deliiiiiiiiiiirrrr…atat pot sa zic!
Xtiana, anonim, sa va fie de bine!
Madalina, am scris putin mai sus, ies 7-8 papanasi medii
mmmmmm, super buni mi-au iesit urmand reteta ta…i-am dat gata si pe vecinii mei britanici…yummy!!!
am facut si eu papanasi si au iesi ff buni dar as avea o intrebare se coc la foc mic sau la foc mare
FF buni. Am facut ieri si au fost mirobolanti. In 20 de minute erau si facuti si mancati 🙂 Diana.
am facut si eu azi papanasi..dupa o alta reteta,si mi-au iesit d tot rahatu'! poate dak imi mergea si mie internetul inainte s ma apuc s fac,vedeam reteta si-mi ieseau.nu e prima data knd fac,am mai facut aqm 2 ani knd am lucrat la o pensiune da' akolo imi ieseau bn.Aqm nu mi s-au copt in interior si am mai consumat si o groaza de oua.. reteta mea e asa:1kg branza,12oua,zahar vanilat,esenta,bicarbonat de sodiu stins cu zeama d lamaie,faina,ulei…
am incercat si eu reteta, chiar daca am ,,adaptat/o,, un picut a iesit grozav, pustimea solicitind repetarea in cantitate indestulatoare de data asta…
multumim Teo..
Draga Teo, am ajuns pe blogul tau sfatuita de o prietena, si vreau sa-ti spun ca ma bucur nespus! eram mereu in pana de idei si acum le fac mereu surprize la ai mei 🙂
Azi, am incercat si papanasii, dar din pacate au iesit tari 🙁 Citind comentariile am inteles de ce… Eu stau in Italia, si am folosit Ricotta (a fost prima la care m-am gandit) dar asta e o branza slaba. Crezi ca as putea incerca cu mascarpone? e un mix intre branza si frisca, dar mult mai grasa… sau as putea incerca si cu "Robiola Osella", e ceva mai grasa.
Inca ceva, nu am inteles cu lamaia, e nevoie de zeama de la jumatate de lamaie, sau mai putin?
Eu, nu pot decat sa-ti multumesc pt retele minunate pe care le imparti cu noi 🙂
Cristina
foarte deliciosi papanasii :X …. Mersi mult pentru reteta >:D<
Am facut papanasii pt copii – le-au placut. i-am facut pt parinti – le-au placut. Azi ii fac din nou pt sotul meu si copii. Sunt extraordinari! Pentru anonimul cu 12 oua!!!! reteta respectiva te duce la sapa de lemn. O mamica cu 6 copii se plangea putin ca ar fi nevoie de retete mai accesibile ca pret. Eu am trei baieti mancaciosi, plus un sot si mai si, iar de mine… ce sa mai zic? Retetele mi se par chiar foarte accesibile. Putine sunt cele care cer ingrediente mai pretentioase. Un alt anonim intreaba la ce fel de foc trebuie copiti. S-a raspuns mai sus!!!! Oameni buni, Teo nu are timp sa raspunda de 10 mii de ori, fiecaruia in parte! Faceti bine si cititi cu atentie instructiunile. Sunt simple, clare. Teo, cuvintele sunt prea sarace sa exprime ce bucuroasa sunt ca ai creat acest blog. Am devenit o bucatareasa foarte buna, chiar soacra mea e surprinsa de retetele mele, ce sa mai zic de sot si de parinti care sunt tare mandri de mine. Multumesc pt rabdare cu acest mesaj luuuung. Pupici tuturor impatimitilor dupa Teo!
super tare papanasi am sa incerc si eu te pup teo
Am facut si eu papanasi dupa reteta ta ieri. Au iesit f buni, dar am o nelamurire. Eu m-am cam chinuit, ptc oricat as fi amestecat aluatul, tot mi se lipea de degete si nu inteleg de ce… Imi poti spune de ce?
Buna din nou!
Am facut papanasii si mi-au iesit destul de bine avand in vedere ca a trebuit sa pun cantitate dubla de faina fata de indicatiile tale pana nu s-a mai lipit aluatul de maini.
Am fost incantata de papanasi, atat eu, cat si sotul meu care m-a intrebat cand mai facem cand nici nu ii terminase bine de mancat pe cei calzi..deci banuiesc ca i-au placut enorm mai ales ca el e amator de papanasi.
Problema mea e ca sunt in Irlanda de Nord si singura branza care merge la papanasi e cottage cheese sau quark. Ambele au apa in ele (desi ultima are si mai multa apa) si cred ca de aceea a trebuit sa pun mai multa faina.
Ma intrebam daca ma poti ajuta cu vreun sfat, pentru ca stiu ca papanasii puteau iesi si mai bine.
Multumesc anticipat si orice ar fi, papanasii oricum au iesit super si o sa facem altii de indata ce se termina amandinele-facute tot dupa reteta ta, of course;)
Amanda, pentru tot ce-ai scris, nu pot sa spun decat: JOS PALARIA!!!!
Mihaela, cu siguranta problema e branza. Din pacate nu as sti sa-ti spun cu ce fel de branza o poti inlocui, in Irlanda fiind. Pot sa te indrum insa, spre blogul lui Cristi Roman, care locuieste in Irlanda si e un foodie la fel ca mine… intreaba-l, poate stie el. Blogul il gasesti aici: Papa Bun
Mihaela, incearca la magazinele poloneze. Eu in Dublin cind am pofta de brinza mai asemanatoare cea romaneasca ma duc la "polonezi". Cu siguranta sint si la tine o gramada de magazine poloneze.
In rest, asa e, venind din Romania, in Irlanda am constatat ca nu se gasesc o gramada din tipurile de brinza cu care eram obisnuit (de exemplu, nu am gasit deloc in 18 luni simpla telemea).
am incercat si eu azi reteta…e super buna…daca respectati pasii ies deliciosi si foarte aspectuosi..eu am folosit dulceata de afine si o recomand…
Deci nu-i adevarat cat sunt de buni!!!!! Beeeeeeestiaaaaali! Sunt curioasa totusi cum ies si cu drojdie. Anyway…maine am primit instructiuni de la domnul meu sa mai fac o tura, ca ce-a fost in seara asta a disparut cu viteza luminii 🙂 Sarumana de reteta. Te pup. Ozana
Cristi, mersi mult de sugestie, am luat branza de la polonezi si desi mie mi s-a parut la fel de apoasa, papanasii au iesit mult mai buni:)
Da, si noi am cautat urda si telemea dar tot ce am gasit e ceva foarte asemanator cu burduful ceea ce e mai bine decat nimic.
Mersi inca o data:)
Salut draga Theo, acum sunt tot cu laptop in bucatarie si termin de preparat papanasii astia super,super gustosi. Vreau sa-ti multumesc foarte mult pentru tot ceea ce faci pentru noi, nici nu stii cat de mult mi s-a ridicat buna dispozitie cand am inceput sa scop papanasii din ulei. S-au facut asa de mari si frumosi, rumeori ca mor de fericire si ce gustosi sunt……mmmmmm
I-am facut cu atata dragoste, mama mereu imi spunea (cand eram mai mica si ea gatea bunanati din aluat) ca trebuie preparate cu multa dragoste, pentru ca aluatul simte caldura si draostea ta. Acum realizez ca este adevarat, iar datorita dragostei si caldurii pe care ne-o insufli, noi nu avem cum sa dam gres.
Multumesc din suflet Theo!!! Iti doresc multa, multa sanatate familiei tale.
Am 11 ani si impreuna cu mami am facut si eu niste papanasi .Am urmat intocmai aceasta reteta minunata si vreau sa zic ca au iesit super deliciosi si rumejori ….extra papanasi!!!
O sa incerc sigur intr-o zi, singura, sa-i fac mamei o surpriza! E usor de facut!
Multumim frumos!
15 linguri faina?? mie mi-au intrat 25 de linguri faina… si da, ies excelenti
SUPER RETETA VA FELICIT!
ARATA GROZAV O SA II INCERC SI EU
draga teo am facut si eu papanasii acestia dupa reteta ta vreau sa-ti zic ca au iesit super crede-ma le-am facut si o poza chiar eram mandra de ei te pooop
Draga Teo,
Incep prin a-ti spune ca blogul tau ar trebui interzis prin lege! Motivul? Este atentat la silueta milioanelor de utilizatori ai blogosferei culinare! Tocmai am terminat de savurat papanasii facuti dupa reteta ta, care sunt dementiali, nemaipomeniti, extraordinari……………. Nu ma mai pot opri! Dupa ce mi-am terminat portia din farfurie, cu smantana si gem, am inceput sa iau cate unul in mana si sa-l mananc fara "toping". La fel de grozavi! A mancat si piticuta mea de doi anisori din ei de m-am speriat! Sunt crescuti, pufosi, aromati (eu puneam inainte si gris si nu erau atat de pufosi si se sfaramau). Am mai gatit de la tine ciorba de pui a la grec, ostropelul din carne de vitel, somonul aromat, galustele cu prune, spanacul tau ca la buni si multe, multe altele. Toate super delicioase! Multumim ca ne impartasesti experienta ta si sa ai parte de tot ce iti doresti!
Carmen, Tg-Mures
branza de vaca presupun ca proaspata nu telemea ?:)) nu?
buna.:)…eu locuiesc in olanda..si din pacate nu am gasit branza dulce..:(..cu ce as putea sa o inlocuiesc?..multumesc
@ anonim: exact! tre sa fie branza proaspata
@ carmen: daca nu gasesti branza dulce (desi sunt sigura ca trebuie sa fie) poti incerca reteta s-o faci acasa. uite aici o varianta
eu am facut aseara papanasi pt prima data ,si mi-au iesit divini
adevarul e ca nici macar nu iam probat(sunt la dieta)dar prietenului meu si familiei lui iau placut la nebunie
foarte frumos blogul
super reteta
O SA INCERC SI EU DAR PENTRU ATE PORTII?
ies cam 8 papanasi mari din cantitatile astea
mmmmm imi ploua in gura arata suuper papanasii astia acum fac si eu cred ca sant gravida
Buna !Am cautat pe net sa sa fac si eu papanasi prajiti.Am gasit pe un site o reteta cu poze cu tot,doar ca sunt exact aceleasi poze ca si ale tale plus textul.Si autorul este o doamna Luminita.uite aici linkul : http://www.phantoms.ro/papanasi-cu-dulceata-si-smantana-t12695.html
O seara buna!
Buna!eu locuiesc in Irlanda.am folosit branza proaspata de vaca de la polonezi.numai ca am intampinat o mica problema.am pus 15 linguri de faina si oricat as fi mestecat tot se lipea de maini asa ca am ajuns cam la jumatate de punga de faina pana sa fac aluatul sa nu se mai lipeasca de maini si a trebuit sa renunt pt ca nu aveau nici un gust.ai putea sa-mi dai un sfat te rog!sunt innebunita dupa papanasi si sunt si insarcinata si nu vreau sa ma las pana nu reusesc sa-i fac.mersi mult d tot!
oare daca pun il loc de bicarbonat, praf de copt imi iasa ceva?
Slut. cel mai probabil branzica a fost mai apoasa si de aia a luat mai multa faina. Incearca sa pui mai putin faina, atat cat sa poti sa ii modelezi.
poti pune si praf de copt, da, dar se poate sa creasca mai tare la prajit si sa sa crape pe ici pe colo
super buna reteta . multumesc
doar o mica recomandare… daca puneti si niste coaja rasa de lamaie e bunaciunea de pe lume
Am o intrebare si sper sa gasesc pe cineva dragut care sa ma lamureasca.Eu as vrea sa fac papanasii fara ulei,a incercat cineva sa`i coaca in forme speciale pt. gogosi (la cuptor,evident)?Si inca ceva,aveti idee daca se pot congela pt. un consum ulterior .Pe asta a incercat`o cineva?
Nicole, poti sa-i fierbi in loc sa-i prajesti 🙂 La cuptor nu stiu daca ies asa cum ar trebui…
Teo,draguta (muah) multumesc mult pt. raspuns.Da,stiu ca sunt si papanasi fierti desi personal nu am mincat niciodata.Cei prajiti sunt in imaginatia mea (saraca dupa cum se pare,haha) papanasii gustosi,dar sunt si mofturoasa,nu`i vreau cu ulei ,cica tin la silueta (ce ma lovi la batranete) si imi veni ideea asta sa`i coc in tavi de gogosi speciale pt. cuptor.Inca n`am facut dar planuiesc…ma gindeam insa ca a incercat cineva totusi si ma scuteste de o experienta traumatizanta.
Super reteta. Am personalizat-o cu un pic de zahar si a iesit perfecta.Ma bucur ca exista persoane ca tine care se gandesc si la altii si ne ajuta sa mancam gustos…
am facut azi papanasii…mi-au iesit superr
maine am sa incerc clatitele gratinate
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Am facut papanasii – sunt bestiali! Au iesit exact ca in pozele tale – dulceata am pus de coacaze.
abia astept sa-i gust sa vad cum sunt
ii voi face si eu neaparat cred ca sunt deliciosi
teooooo… am facut azi papanasii… extrem de buni!!.. locuiesc in spania ( dar sunt clujeanca ) si am folosit branza de vaca de aici… dar mi.au iesit f buni… multumesc mult pt toate retele tale, si pt cat de bine explici tot
teo esti de milioane!te urmaresc de 2 ani cred.inainte nu stiam nici cartofi prajiti sa fac,iar acum imi ies aproape toate retetele care le fur de pe blogul tau.iti multumesc ca existi!
deliciosi papanasi…si am incercat la multe restaurante…iubitul meu nu mai manananca papanasi decat facuti de mine..multumim pentru reteta!!!
draga teo ma numesc florentina si sunt o catastrofa in bucatarie…de obicei nu gatesc eu ci sotul meu dar de o luna de zile de cand am dat peste blogul tau pot sa zic ca nu mai are nimeni voie in bucatarie…am devenit o bucatareasa excelenta "dupa spusele sotului" si asta doar cu ajutorul tau…iti multumesc din suflet…….papanasii iam facut azi si au iesit extraordinari,vecienele mele nici macar nu mau crezut ca e ptr prima data cand fac asa ceva.multumesc din suflet inca o data si nastere usoara
De ce mi-au iesit cruzi in interior? Papanasii mi-au iesit exact ca in poze cu acea crusta aurie dar interiorul crud.
Buna Simona. Au iesit cruzi la interior pentru ca era probabil prea incins uleiul. Trebuie prajiti la foc mai mic, astfel incat sa se coaca si in interior, nu doar sa se rumeneasca pe exterior.
superrrrrrrr o sa incerc chiar azi..am mancat la un restaurat romanesc in spania….eram curioasa cum se fak…acum am reteta si o sa incerc…felicitari:*:*
buna teo..sunt dana persoana de mai sus….vreau sa iti zic k mi.au iesit papanasi de 10 ori mai buni decat cei de la restaurant……felicitari si multumesk in numele tuturor k ne oferi sansa de a surprinde persoanele iubite zi de zi cu cate ceva…..te pup si sa ai parte de o primavara frumoasa alaturi de cei dragi:*:*:*
i-am facut saptamana trecuta in weekend… au iesit super! de acum inainte reteta de papanasi este pe meniul nostru de weekend!!! toata lumea a cerut supliment pana cand am ramas fara:)))
Au iesit exact cum ma asteptam ,pufosi si deliciosi !!! Multumesc pentru reteta …. :-))
Buna
am o mica problema…aseara am incercat sa fac reteta de papanasi prezentata de tine. Am avut o singura problema…nu stiu de ce – si poate ma ajuti tu – papanasii mei au iesit foarte tari….extrem de tari….ceva ideii…indicatii?
Multumesc
Felicitări pentru blog şi mulţumim pentru mâna de ajutor în bucătărie. Aseară am făcut minunăţiile de papanaşi. Mi-au ieşit exact ca în pozele tale, plus că este cea mai simplă reţetă de papanaşi "ever". Eu am folosit 500 gr brânzica, 15 linguri făina şi au ieşit 8 papanaşi moţaţi. Cu siguranţa o să experimentez şi alte reţete delicioase din "bucătaria" ta.
Roxana, cu siguranta ai pus prea multa faina. Incearca sa pui faina treptat, trebuie doar sa poti lucra cu ei, nu sa fie o coca tare.
Dar zahar nu se pune? decat un pliculet de zahar vanilat? 😕
nu e nevoie de foarte mult zahar, pentru ca in general papanasii se servesc cu dulceata, care e suficient de dulce. daca vrei, poti sa pui 1-2 linguri de zahar
Tocmai am terminat de facut papanasii, mi-au iesit fenomenal.Astept musafiri pentru ai devora impreuna. Sunt sigura ca ii voi impresiona, dealtfel e o surpriza pentru ei. Ii fac pentru a doua oara, prima data dupa alta reteta, nici nu se compara. Cat despre cei(putini) carora nu le-au reusit, eu cred ca poate fi si de la faina, sunt anumite tipuri care inmoaie, asta dupa experienta mea. Mii de mutumiri pentru blog,si pentru timpul acordat pentru raspunsuri.Voi mai incerca cu incredere si alte retete.
Rodica, asa comentarii sa tot primesti! 🙂 Sa ii devorati cu placere!
In momentul asta , mami e in bucatarie si face papanasii. 😡
O sa iasa foarte buni :*
la un restaurant unde am mancat papanasi gogosile mici erau si ele umplute cu branza. au fost delicioase
umplute cu o crema de branza, sau cum? 🙂 interesant!
sunt excelenti e un deliciu si nu e fff greu eu locuiesc in londra si imi e tare dor de tot ce i romanesc asa ca vam gasit am citit si gata acum ma apuc sa fac va pup
te pup si eu! 🙂
foarte buni papanasii eu ii fac de vreo 6ani buni
Teo am incercat papanasii tai si sunt deliciosi. Crezi ca as putea sa fac compozitia, sa le dau forma si sa ii congelez?…pt a-i avea gata facuti cand am pofta de unul.
Buna. am si eu o intrebare .. e pentru prima oara cand incerc sa fac papanasi .. am urmarit toti pasii tai .. doar ca compozitia ramane in continuare lipicioasa .. imi poti spun ce trebuie sa fac ? multumesc .. si sper sa am un raspuns
asa cum am mai spus, conteaza fff mult branza folosita. daca e una cremoasa, nu vor iesi papanasii oricata faina am pune. Eu folsoesc intotdeauna branza de vaci de la Napolact, care e bulgarasi si e mai uscata.
buna,teo! vreau sa stii ca intamplator ti-am gasit site-ul:d am mancat de multe ori la resturant papanasi si nu stiam cum se prepara si am luat reteta ta mi-au iesit foarte buni! m-ai facut curioasa si am studiat si alte retete si sunt convinsa ca am sa incerc multe dintre ele. te felicit si bafta in coninuare!
Ana Maria, bine ai venit in bucataria mea, sper sa gasesti inspiratie si retete care sa iti placa!
Locuim in Melbourne si nevasta-mea e australianca.Nu stiu de unde sa iau brinza de vaca la pachet, grasa.Nu am gasit nici ..plic de zahar vanilat. …de smintina, nu mai vorbesc!
Nevestei mele ii plac mancarurile romanesti si as vrea sa-i fac ceva nou, ajunge cu micii si cu ciorba.stiu ca e greu…dar ce ma sfatuiti sa fac?
Salut! Poti incerca sa faci branza de vaci in casa, folosind lapte si zeama de lamaie, iar in locul zaharului vanilat sa folosesti pastaie de vanilie, sunt sigura ca se gaseste acolo 🙂
pentru reteta asta chiar te iubesc!!(hahah) tk you!
au iesit perfect si sunt foarte buuune
eu le-am fct cu cioco si iaurt si foarte bune au iesit
Multumesc pentru reteta au iesit extraordinar de buni. 😀
Am facut astazi acesti minunati papanasi….foarte gustosi….merita sa ii incercati cei care inca nu i-au facut….buniiii
Cu ce pot inlocuii bicarbonatul?
Multumesc frumos.
Cu praf de copt 🙂