Ingrediente:
– o cutie de foi pt lasagna (eu nu am gasit decat de la Monte Banato, dar vi le recomand pe cele Barilla, facute in Italia si mult superioare celor romanesti)
– parmesan ras (eu il am la cutie, de la Kraft, foarte bun, nu prea iute)
– putin unt
Se fierb foile in apa cu sare si NEAPARAT cativa stropi de ulei, pt ca altfel se lipesc intre ele si nu se mai pot folosi. Se unge o tava cu unt si se aseaza primul strat de foi.
Apoi se pune un strat de sos de carne, deasupra unul de sos alb si se presara cu parmezan.
Se pune iar un strat de foi si tot asa, astfel incat ultimul strat sa fie de foi.
Se unge cu unt deasupra, apoi se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, timp de o ora. Se tine la cuptor, la foc mediu, cca o ora, dupa 30 de min de stat in cuptor, se indeparteaza folia de aliminui si se mai lasa alte 30 de min la cuptor.
Sosul de carne (RAGU)
– 400 de g de carne tocata (in mod normal se foloseste carne de vita sau vita+porc, dar eu am pus carne tocata de pui, fiind mult mai usoara)
– un borcan de pasta de rosii (eu am folosit Pasta de Tomate Bunica, foarte concentrate si foarte aromata)
– 2 cepe mari
– 1 morcov
– telina (fie verde, tulpini, fie frunze de telina uscata)
– condimente: sare, piper, vegeta, NUCSOARA (neaparat)
Se caleste ceapa, apoi cand aceasta este aurie, se dauga un strop de apa si morcovul ras.
Se calesc impreuna, apoi se adauga telina si carnea.
Se prajeste pana cand carnea isi schimba culoarea, apoi se adauga sosul de rosii. Se tine pe foc in functie de cat de gros dorim sa fie. Eu am tinut cca 30 de min.
Sosul alb (Sos Bechamel)
– 20 g de unt
– 3 linguri mari de faina
– lapte RECE (cat ia compozitia)
Se topeste untul, apoi se adauga treptat faina, ca sa nu faca cocoloase. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu. Se condimenteaza cu sare is oregano. Se tine pe foc cca 5 min, pana se ingroasa.
Cam asa a iesit Lasagna mea, cu reteta putin adaptata. Neaparat sa cumparati foi de calitate (Barilla) altfel o sa se ridice ca si ale mele. Oricum, a fost foarte bun!
O alta varianta de lasagna pe care am incercat-o si v-o recomand cu mare drag este lasagna cu sunca si ou
daca peste ultimul strat de foi lasagna puneti un strat de sos bechamel nu se mai ridica foile, chiar daca sint de monte banato
felicitari,ai folosit toata prepararea aproape identica cu reteta originala.si nu mai spun ca eu am fiert un pachet de pasta odata si mi sau lipit toate.
daca faci sosul mai subtire nu trebuie sa mai fierbi foile
Mersi de sfat 🙂 Din pacate nu e vina sosului, pe care degeaba il fac subtire, pt ca atunci lasagna nu mia are tinuta, nu o pot taia calumea si curge tot din ea. E vina foilor, care nu sunt de calitate si daca nu le fierb, raman prea crocante si mie personal nu imi placa asa! Foile Barilla, de ex, nu le fierb niciodata 🙂
eu am facut astazi cu foi monte banato si sincer sunt exceptionale – nici macar nu mi-am pus problema sa le fierb – am respectat reteta de pe cutie si totul a iesit delicios ; cat despre pastele barilla iertati-ma dar cred ca pe ici pe colo mai e vorba si de snobism
Anonimo, bravo tie ca ti-a iesit reteta cu foi Monte Banato. Mie mi se par jenante, asa sunt eu, o mica snoaba. Imi place sa gatesc cu ingrediente de calitate, pt ca o mancare buna depinde si de asta: de ingrediente de calitate. Niciodata nu o sa ma zgarcesc cand e vba de ce manc, cu atat mai putin cand sunt gravida. Fiecare dupa gusturi si posibilitati. Dar daca eu am bunul simt sa nu jignesc pe nimeni, am pretentia sa nu vina un “anonim” pe blogul meu si sa ma faca snoaba fara sa ma cunoasca. Am mai zis si o repet: nu voi mai publica comentarii anonime. Ai bunul simt si semneaza-te daca faci remarci rautacioase. Ca sa stiu si eu cine imi scrie. Multumesc.
scumpa mea , imi pare rau ca te-am suparat ( mai ales ca esti insarcinata ); e adevarat, probabil ca fiind blogul, iti da dreptul doar tie sa faci afirmatii rautacioase; insa imi permit sa iti dau un sfat a manca sanatos nu inseamna neaparat sa mananci scump si numai din import, a manca sanatos inseamna sa mananci numai produse naturale, fara conservanti si desigur cum tu spuneai tu de calitate; apropo iti recomand sa folosesti rosii naturale in locul pastei de tomate e mai sanatos atat pt tine cat si pt bebe, te pup si nu te mai enerva din toate fleacurile
apropo sa stii ca blogul tau imi este de mare ajutor, am facut gordon bleu dupa reteta ta si a fost super, chiar ti-am lasat un coment, si am trecut adresa ta la favorite, cu ea incep cautarile de retete; insa nu am putut sa fiu de acord cu aprecierea ta fata de “jenantele” paste monte banato, mi sa parut ca ai dat cu mare usurinta intr-un produs romanesc numai pt ca este romanesc si nu italienesc , asta a fost tot; oricum gusturile nu se discuta , si credema nu intotdeauna este vorba doar de bani ( ai grija sa nu cazi in capcana banilor ca nu vei mai putea distinge intre calitate si pret niciodata – nu tot ce este scump este si bun)
Iertati-ma ca intervin! Sunt de acord ” nu tot ce este scump este si bun”, dar Barilla sunt cele mai bune paste pe care le-am gasit in comertul romanesc (net superioare celor de la Monte Banato). Si va dau cuvantul meu de onoare ca incerc sa cumpar produse romanesti si reusesc in proportie de 80%, ceea ce va recomand si voua 🙂
Nu scriu uratd epsre un produs numai pt ca e romanesc, asta e o aberatie! Folosesc tot timpul produsele care imi plac si pe care le consider de calitate. Si da, barilla cred ca fac paste mai bune, pt ca italienii sunt parintii pastelor, si nu monte banato. Asa cum, nu o sa cumpar niciodata iaurt danone, cand exista napolact. Cat despre pasta de tomate, o prefer pe cea facuta de bunica mea in casa, cu rosii de gradina, decat rosii “proaspete” din Turcia 🙂 Noi punem in fiecare an bulion de casa, fara strop de conservant, dupa reteta bunicii. Si e de 10 ori mai sanatos decat niste rosii din hipermarket, care in fara de faptul ca au coaja rosie, nu au nici gustul, nici calitatile nutritive ale rosiei.
Am mai spus si o repet, fiecare gateste dupa gusturile lui, alege mancarurile pe care le considera sanatoase si mai ales nu judeca ce se intampla in ograda altuia.
Avand in vedere ca este blogul mu personal, pe care lumea intra din proprie initiativa si nu pt ca au vreo obligatie, atata vreme cat nu ma plateste nimeni ca sa scriu, cred ca sunt libera sa imi dau cu parerea despre produsele pe care le folosesc, sa fac recomandari sau nu, atata vreme cand tu, cititorul, poti in orice moment sa apesi pe si ai uitat ca m-ai vizitat.
Iti multumesc de urari, eu si bebe nu ne enervam deloc, ar fi absurd sa ma enervez pt niste oameni pe care nu ii cunosc.
am facut si eu lasagna dupa reteta ta! a iesit foarte buna si nu mi s-au ridicat foile pentra ca in ultimele 30 min, dupa ce am dat jos folia de aluminiu am pus niste mozzarella.
Buna. Am dat intamplator peste blog-ul tau. Hai sa iti spun un secret: pentru italieni, Barilla este o marca rusinoasa. La ei nu folosesc produsele lor decat cei cu bugete destul de limitate deoarece calitatea nu este aceea pe care ei(italienii) o promoveaza si la care tin f mult taunci cand vine vba de mancare. Insa, ai dreptate, la noi, produsele Barilla sunt printre cele mai bune.
daca Barilla e o marca rusinoasa, monte banato cum e?
DRAGA TEO SUNT MEREU EU OANA DIN ALBA-IULIA AM CITIT COMENTARILE LEGATE FOILE BARILA, EU STAU IN ITALIA DE CEVA TIMP SI AM INVATA MULTE, FOILE BARILA SUNT CELE MAI BUNE, CHEAR SI EU IMI FAC LASAGNIA AICI , IN SCHIMB ALEA DE MONTE BANATO NU LEAM INCERCAT NICIODATA, ERA UN COMENTARIU DE LA ALINA K CICA ITALIENI CRED BARILA E O MARCA RUSINOASA DAR NU DELOC ASA , AICI IN GENERAL BARILA E UN PRODUS FOARTE CAUTAT, TOATE TIPURILE DE PASTE CHEAR SI SOS DE RAGU DE PESTO O GRAMADA DE PRODUSE DE LA BARILA SI NU VB K E PE MASURA BUZUNARELELO K NICI MACAR NU COSTA SCUMP , DUPA PAREREA MEA.IN FINE TE PUP DULCE SI POPP SI PE BEBE. FELICITARI..TINEO TOT ASA,
iubita mea, te rog,chiar daca esti in Italia, straduieste-te un pic sa scrii corect romaneste
nu inteleg cui este adresat comentariul 🙂
Pastele Barilla sunt foarte bune,eu le utilizez foarte des;nu am incercat de foarte multa vreme pastele romanesti deoarece eu sunt la paris si aici nu se gasesc,oricum eu dau nota 10 pentru pastele barilla.Blogul tau m_a ajutat enorm si tin sa iti multumesc deoarece datorita tie am invatat sa gatesc retete variate ;merci mult si grija mare de bebe
foarte tare bloggul tau
sa mai pui retete ca promit ca le incerc pe toate. salutari
Cosmin
Va multumesc tuturor 🙂
ceau,de cateva zile am descoperit blogul tau .foarte frumos si interesant,felicitari.am facut aseara lasagne si a iesit delicios.cum vreau sa fac ciorbita a la grec de pui,sper sa iasa buna.
Draga Teo iti dau perfecta drepatate cu pastele si eu folosesc doar Barilla.Asa cum ai mentionat mai sus e varianta ta de reteta eu o fac fara pasta de rosii dar folosesc un fel de sos cu tot felul de mirodeni si imi place sa pun si ciuperci ,iar pastele nu le fierb inainte.Sincer am sa incerc si reteta ta ……cu ce vad pe aici ma refer la toate retetele si cu ce mai stiu eu ies niste combinatii perfecte:D iti multumesc.
buna teo…nu stiu dak mai mai are rost a-ti spun cat de tare si de folositor e blogul tau….eu intru de nu stiu cate ori pe zi sa vad ce a mai aparut ….sau sa-ti mai imprumut cate o reteta…nu trebyuie sa bagi in seama toate comentariile rautacioase…tot de ce trebuie sa tii cont e ca ne ajuti p noi, gospodinele, foarte mult cu retele tale…care apropo sunt suuupppeeerrr….si lasagna mi-a iesit bine….desi a fost prima oara….dar sfaturile tale m-au ajutat…ink o data felicitari…si tine=o tot asa.
Multumesc tuturor 🙂
Buna Teo,
Am intrat pe blogul tau si e super interesant si folositor.La sfarsit de saptamana o sa prepar lasagna prietenilor mei .Sunt sigura ca le va placea.Reteta de oua umplute sub forma de soricei e o idee grozava ;o voi pregatii fiicei mele,Teodora, sunt sigura ca ii va placea.
Sanatate multa si tie si lui bebe.
Si mie imi plac barilla mai ales de cand am luat niste paste la intamplare si nu mi-au placut deloc.pup si ai grija de tine.
Salut,
vreau doar sa-ti urez nastere usoara ca a mea, si sanatate multa la bebe si tie.
Si eu sunt din Cluj, inca nu am facut nici o mancare de-a ta, doar am copiat cateva.
Am si eu un baietel de 3 ani care nu prea ma lasa prin bucatarie in voie. Blogul tau e DELICIOS.
Te pup,
Diana
Ai dreptate cu foile Monte Banato, am facut astazi lasagna dupa reteta ta (o am acum in cuptor) si cu toate ca am fiert foile cu putin ulei mi s-au lipit foarte tare. Miroase super bine de abia astept sa o devorez!
Luiza
Luiza, lasagna cu siguranta iese foarte buna, problema e cu foile asa cum am mai spus… insa am fost acuzat de snobism 😛
iti garantez ca daca folosesti alte tipuri de foi, poti linistita sa nu le fierbi si o sa iasa foarte bine reteta.
sa-mi zici daca ti-a placut 😀
A iesit super buna! In ceea ce priveste comentariile rautacioase le-am citit si nu mi se pare normal sa fii acuzata de snobism pe blogul tau….dar asa sunt unii oameni rautaciosi si invidiosi.
Luiza
Draga Teo,
Am facut reteta asta de vreo 4-5 ori si mi-a iesit demential, dar de fiecare data am avut o problema. nu imi iese sosul alb (prima data am pus 200 g unt ca asa am luat reteta din alta parte :p ), dar apoi mie tot mi se fac cocoloase, daca ai mai putea sa imi explici odata cum se face, cand tre tinut pe foc si cand nu, ca io tot nu pricep.
Va pup si nopti usoare :*
am pus acum lasagna in cuptor….sper safie comestibila pt ca e prima data cand o fac..oricum imi esti de mare ajutor cu retetele tale…merci
Buna,
Am incercat si eu reteta ta de lasagna si a iesit super buna, excelenta. Intial am incercat mancarea thailandeza, nu am mai facut niciodata, si chiar a iesit foarte buna, asa ca am hotarat sa mai incerc si alte retete de pe blogul tau….In acest week-end voi incerca pui shanghai…sper sa iasa bun.
Este de foarte mare ajutor blogul tau…felicitari!!!
pastele italienesti sunt facute dintr-o specie de grau care la noi nu se cultiva (durum), de aceea au alt aspect si gust. Am folosit si eu paste romanesti intr-o reteta facuta anterior cu paste barilla si diferenta a fost destul de mare la gust, cel putin.
Sarbatori fericite tuturor cu multa bucurie in suflete si in familie
buna teo delicioasa lasagna ta, am incercat si eu si foile pe margini imi raman f tari, ce pot face?si eu folosesc numai barilla si fara urma de snobism sunt cele mai bune.te rog daca ai timp sa-mi dai un sfat cum sa nu mai repet aceeasi greseala.te pup si sarbatori fericite
hei..as vrea sa-i fac o surpriza mamei mele facand aceasta reteta si spuneti-mi unde pun condimentele alea sare, piper, nusoara..
Buna! Condimentele sunt trecute ca si ingrediente la sosul de carne, deci ma gandesc ca acolo trebuiesc puse.
Nucsoara se pune si la sosul bechamel.
Eu am folosit o reteta de pe cutia de foi pt lasagna Barrila cumparata din Belgia. A iesit foarte buna, iar chestia cu sosul bechamel e ok. Se poate pune sosul atat pe fundul tavii cat si pe ultima foaie de lasagna. Foile de Barrila nu tb fierte si nici nu se umfla. E forte buna reteta lui Teo, e aproape ca cea originala.
Iar umplutura cu carnea de pui o voi incerca cat de curand
Hmmm … Eu nu am fiert foile de lasagna inainte … dar am avut experiente neplacute cu ele! Am pus intre foi sunca taiata mic + salam … diferite mezeluri si sos de tomate. Am lasat oala la cuptor vreo ora, ca de obicei o las vreo 40 min … si dupa o ora nu erau gata foile (am avut un dubiu si am bagat o scobitoare in lasagna, si am simtit rezistenta). Am adaugat apa – un pic, si dupa vreo 20-30 min. era gata! Si excelenta … 🙂
Buna 🙂 Te rog mult sa ma ajuti, daca se poate, cu o indicatie in privinta retetei de lasagna. Daca prepar totul dimineata, asez totul in tava, pana la ultimul strat de foi, pot sa o las apoi sase ore la frigider sau undeva, si sa o pun la cuptor de abia spre seara pe la ora 17? Iti multumesc mult pentru ajutor.
pt alina : in italia, pastele barilla sunt foarte apreciate, dar sunt alte paste bunicele, ceva mai ieftine…nu stiu unde ai locuit tu si cu cine,ca ti-ai format parerea asta.dar, ma rog, fiecare cum crede, insa nu denatura adevarul, te rog. si eu gatesc cu barilla si sunt foarte multumita. daca tot esti traita prin italia, ia zi-mi care e cel mai bun mascarpone italian recomandat pt tiramisu sa zicem?
pt teo: de curand am descoperit blogul tau si la prima vedere imi plac retetele tale. nu ca nu as sti sa gatesc, dar imi place sa mai fur din ideile altora, sa incerc lucruri noi, iar multe retete de pe net nu prea ies cum ar trebui. oricum, felicitari!
Foarte faina reteta, cat despre foi incercati daca aveti timp sa le faceti acasa , ies super.
Salut! Sunt de acord cu pastele barilla, sunt de calitate si nu trebuie fierte in prealabil. Scrie si pe ambalaj ca se pot folosi ca atare. Sosul besciamella le inmoaie. Insa sosul Ragu, original din Italia, se fierbe circa 3 ore. Ingredientele sunt cele pe care le-ai mentionat, inafara de telina. Carnea tocata este de vita si porc dar se poate schimba in fucntie de preferinta desigur. La fiert se mai pune si o foaie de dafin pentru aroma. Deci modul de preparare e intocmai cum ai spus tu, numai ca timpul utilizat este de 3 ore, in asa fel incat carnea sa devina foarte frageda. Este deosebit de delicios. Ai vreo varianta de lasagna vegetariana?
Numai bine.
Draga Teo , si eu sunt tot in Italia si spunea cineva ca pastele Barilla sunt foarte ieftine. Are mare dreptate, dar sa-ti spun o chestie, italienii sunt de o mie de ori mai zgarciti decat noi. Spre ex un bax de apa minerala e 40 cu 6 sticle. Fiecare se lupta sa intre pe piata cu produsul… Dar asta nu inseamna ca pastele Barilla nu sunt bune,sunt cele mai bune si sunt recunoscute pe plan mondial. Sfat ca sa nu ti se lipeasca foile de lasagna scoatele din apa calda direct intr-un bol de apa rece timp de cateva 10 de secunde dupa care sterge-le bine de apa. Reteta ta e aproape identica cu cea italieneasca. Felicitari am incercat sarmalutele si mi-au iesit super.
ca sa nu va mai certati: italienii veritabili nu folosesc nici Barilla nici Monte banato, ei isi fac singuri pastele in casa, exact asa cum faceau bunicii nostri. So…
stefania, da-mi voie sa te contrazic…in afara de casnice (casalinghe) si bunici (nonnine) nu vad cine mai face paste acas ain Italia, sa fim seriosi :))
Pacat sa economisesti la foi,cand sa faci o lasagna costa oricum.Eu sunt casatorita cu un italian si va spun sincer,barilla e barilla aici si in Italia.
Buna Teo, sunt El Mundo, daca iti mai amintesti!
Am facut si eu lasagna cu fratele meu si a iesit super super buna.
Uita-te aici: http://deliciiculinare.blogspot.com/2009/03/lasagna-alla-bolognese.html
Intrebare: De unde ai luat cutia aia de parmezan de la Kraft? Ca ma intereseaza si pe mine, deoarece e foarte scump (nejustificat). Am dat pe o caserola cu niste bucati de parmezan (cantitate mica) 10 lei.
Serus Vali, sigur ca-mi aduc aminte si am vazut si blogul, e foarte reusit. Din pacate parmezanul Kraft, nu cred ca se gaseste la noi, eu l-am primit in State.
am facut lasagna cu paste barilla si mi-au iesit super bune. si nu vad cum ar putea face sosul ragu cocoloase(asa cum zicea cineva) daca urmati toate instructiunile… eu am 17 ani si mi-a iesit ffffff bine din prima… deci…. urmati indicatile ca nu degeaba scrie teo pas cu pas cum se face lasagna… si teo… felicitari..ai un blog extraordinar…. mie imi place ffff mult sa gatesc… si mai fur cate o reteta de la tine cand is in pana de idei… te pup si multumesc mult pentru ajutor…. miruna 🙂
nu ma iesit reteta perfect,dar reteta bunicii mele e exceptionala,dar am incredere si in reteta ta
Draga Teo…retetele tale m au ajutat intotdeauna.Nu am descoperit de mult blogul dar de atunci gatesc numai dupa retetele postate de tine.Chiar acum ma gandesc ce sa mai fac.Reteta pt lasagna nu mi a iesit :)) chiar dak tu ai dat indicatziile mura n gura akolo:)) in schimb cainele meu a devorat toata tava:)) O sa mai incerc…promit dar dupa ce mi trece supararea:D Te pup ai grija de bebe:D Multumesc :*
Teo aseara am facut si eu lasagna dupa reteta ta, a iesit de te lingi pe degete, si a fost prima oara cand am facut,din pacate nici eu nu am gasit foi brilla si-am folosit tot monte banato cu care m-am cam chinuit,oricum bine ca mi-a iesit. Multumesc pt retetele tale care ma inspira mereu. Te pup si pe tine si pe bebitza .
eu unul sunt sigur ca or fi mai bune barilla… dar nu se gasesc… (din pacate) oricum… voi incerca si eu reteta… nu uita.. transmite-i salutari lui bebe din partea mea
eu am gasit barilla la metro si la auchan… 🙂
draga teo, si daca incerc sa fac o lasagna cu foi facute de mine(acasa) din ou, faina… crezi ca va iesi bine? sau e obligatoriu sa folosesti foi din consum?
Teo, am facut lasagna cu foi Barilla, dupa reteta ta, dar primul rand de foi tot si-au luat zborul 🙂 Acum dupa 30 min, cand am scos folia de deasupra, am pus niste cascaval ras deasupra, poate asa se inmoaie foile si revin la ganduri mai bune, orizontale :)) Astept sa vad, oricum mersic de reteta, abia astept sa vad cum iese, e prima oara cand ma incumet sa fac! Pup.
Ps. offtopic – ca spuneai ca nu se gaseste vas roman in Bucuresti, am gasit la targul culinar de sapt trecute de la Izvor, am luat si am facut o varza "a la cluj" inspirata tot de aici, beleaaa, ne-am lins pe dejte!!
Bine ,dar cum se prepara foietajul de lasagna?
se cumpara
reteta suna bine…am mancat si eu de la mama lor si ei mai pun si branza topita printre foi inainte sa se bage la cuptor(atunci cand pui ragu)..
Buna Teo.
Asta e prima reteta pe care o incerc de pe acest blog. Aveam o pofta nebuna de lasgna si am vrut sa o fac ca la mama ei, cu carne de vita, nu ca la mama mea, cu mezeluri.
Rezultatul, o combinatie intre reteta ta si cea de pe cutie, a fost super bun. Delicios chiar. De regula folosesc numai paste Barilla, nu pt ca as fi snoaba, ci pt ca sunt cele mai bune, nu au mult gluten, nu se sfarama, nu se lipesc….in fine, au foarte multe calitati. Cand am fost insa la cumparaturi nu am gasit decat monte banato si am fost nevoita sa lucrez cu ele. Nu le-am fiert, am respectat indicatiile de pe cutie.
Am facut insa sosul bechamel mai subtire si foile s-au inmuiat f bine. Am pus un strat de sos bechamel si cascaval si peste ultima foaie si nu s-au mai ridicat si a iesit super bun. Moale si foarte usor de taiat, chiar cu furculita. Ceea ce am modificat a fost compozitia sosului ragu. Am pus si ciuperci, pe langa carne de vita. Iar cand l-am turnat peste foi, am pus si cateva felii de salam uscat, peperoni, dar merge in principiu orice salam uscat.
A iesit super bun. Daca nu ar avea asa multe calorii as mai manca o portie.
Ms mult pentru sfaturi si cu siguranta voi incerca saptamana viitoare si varianta cu sunca si ou.
Te pup, ai grija de tine si multa sanatate tie si lui bebe 🙂
Sfat pt toti utilizatorii: va recomand ca, in general, la paste si alte produse cu gluten, orez, faina, gris, etc. sa folositi, pe cat posibil, numai produse italienesti: Barilla, Scotti, etc. bineinteles si ulei de masline. La orez puteti incerca si din cel chinezesc. Nu e vorba de snobism, e vb ca italienii au metode speciale de prelucrare pentru a face alimentele cat mai naturale, cat mai de calitate, cu f putini conservanti si cu un nivel de gluten cat mai redus. Ei de regula cauta sa foloseasca elemente integrale in prepararea produselor si cat mai putine chimicale. Stiu ca preturile sunt pe masura, dar merita. Cel putin pt mine si pt cei ce au intoleranta la gluten sau alte probleme alimentare. Btw, glutenul in cantitati mari si consumat regulat ingrasa.
salut teo!
sunt bianca si am 16 ani.chiar azi am de gand sa-i fac o surpriza mamei mele si sa gatesc o lasagna.deseara o sa o pun la cuptor.revin cu un comm ca sa-ti spun ce parere am.mersi de reteta!te pup!
am mai spus-o, dar vad ca nu mi s-a publicat commentul: indiferent ce paste folositi ( barilla sau monte banato) nu trebuie fierte daca le puneti in apa cu ulei inainte de a va apuca sa preparati sosurile. ele se vor inmuia si va iesi o lasagna ffffff buna.
Am facut de mai multe ori lasagna cu foi Monte Banato. Sincer sa fiu, mi se par O.K. Barilla, pentru un gurmand, sunt o palma! (calitativ vorbind). La final, un pont: incearca sa faci sosul putin mai subtire. Asa nu va mai trebui sa fierbi la foi pe urma.
Buna! Sunt curioasa cum pregateste buni a ta pasta de tomate de care pomeneai.Caut de mult o reteta de pasta de tomate(nu bulion) groasa, consistenta, fara conservant, cum arata a ta. Poate ne impartasesti si noua secretul! In rest, multumesc pentru blogul asta atat de folositor! Faci treaba buna!Numai bine
am sa incerc sa o postez cat de curand
teo,am uitat sa-ti spun.am mancat cu mama din lasagna….a iesit extraordinara!multumesc din suflet!o sa te urmaresc in continuare!
atatea discutii doar despre lasagna?
mi se pare absurd mai ales ca nu e un fel de mancare sanatos datorita copozitiei
Teo esti super!!!!!!!!!!!!!!!
M-am tot uitat la retele tale. Este prima oara cand scriu. Esti un fenomen. Sunt foarte slaba dar daca incep sa fac din retele tale, sigur ma ingras. Felicitari, esti fenomenala.
Senchiul all veri maci!
Ca orice polemică și cea despre Barilla și Monte Banato e amuzantă. Totuși, faptul că o firmă din România a ales un nume cu sonoritate italiană și nu și-a ales numele neaoș de Munții Banatului spune ceva despre cine face paste mai bune. Dacă produsul romanesc ar ajunge să fie recunoscut ca fiind mai bun, pe plan mondial, atunci Barilla ar ajunge să-și schimbe numele în Barilești. Va mai trece multă apă pe Dunăre, respectiv pe Tibru până vom vedea asta.
Merci pentru rețete, nu am făcut niciodata lasagne, dar am mare poftă să încerc.
Toate cele bune!
salut , de lasagna agnesi ati auzit? cum vi se par? trebuie fierte? Andreea
am auzit, am folosit, sunt foarte bune. nu trebuie fierte
Buna Teo, am incercat in week-end si reteta ta de lasagna cu cateva modificari: am folosit soia in loc de carne tocata ca nu prea ma omor dupa carne, pastele nu le-am fiert inainte, iar pentru sosul Bechamel am folosit o reteta dintr-o carte de bucate din Creta. Se incing 5 linguri de ulei, se incorporeaza 5 linguri de faina si se adauga 1 l de lapte. Cand se infierbanta laptele, nuscsoara se adauga cam 70 gr cascaval ras si se da de pe foc. Se incorporeaza 2 oua batute, pe rand. A iesit o minunatie.
Ca sa nu va mai tot certati…citez de pe ambalajul monte banato "produs sub marca Monte Banato de: Pastificio Fazion S.p.A. Via E.Montale 21/23.37052, Casaleone (VR), Italia"
salut teo,si mie imi place sa gatesc ,de mult timp ma uit prin tot felul de retete,si sa sti ca am incercat pinguinii tai sant tare draguti iam facut prin vara dupa ce am gasit reteta .aseara am facut o reteta cred ca din jurnalul national de la greci ,un fel de lasagna dar era facuta cu spaghete (in loc de foi),carne si sosul bechamel,de obicei eu fac o lasagna de la cineva din italia : fac foile de lasagna (ca la taietei)le faci proaspete sau le lasi sa se usuce apoi calesc ceapa tocata potrivit pana se face aurie ,adaug carne tocata las pana isi schimba culoarea pun patrunjel ,oregano si (bulion mai rosu)si apa si las sa scada sosul .pentru sosul bechamel pun: unt ,faina ,lapte si mozzarela.apoi le pun straturi,foile, carnea ,sosul si….etc ultimul fiind foaie care se unge cu sos iar deasupra mozzarela ,cand este gata se rade parmezan.CINEVA zicea ca nu-i iese sosul eu la sos ii recomand sa topeasca untul (cam 100gr.) la foc mic apoi sa puna 4-5 linguri de faina sa amestece bine pana pana se rumeneste sa zic asa un pic faina apoi se adauga laptele (1 l) caldut cate un pic si se freaca bine cu lingura de lemn si nu mai face cocoloase deci totul la foc mic pana se pune tot laptele apoi se rade mozzarela (cam 350- 4000 gr.) si se mai lasa un pic sa lege ca o smantana mai groasa un pic . imi plac retetele tale tine-o tot asa . sanatate tie si familiei tale si nu fii suparata pe cei ce comenteza urat,te stresezi degeaba ,cate bordeie atatea obiceiuri
Buna Teo, este prima data cand intru pe blog-ul tau si am ales sa incerc reteta de Lasagna… este prima oara cand gatesc lasagna asa ca sper sa-mi iasa buna! chiar acum o am la cuptor… hmmm deja nu mai pot de pofta! 😀 te pup si ai parte de toata admiratia mea pt ceea ce se gaseste pe blog-ul acestea!
Am incercat reteta ta Teo, cu mici modificari (chestie de gust) si a iesit super buna.
Mersi mult pentru inspiratie!
Doar 20 g unt pentru sosul alb?
Trebuie sa va spun ca si eu am trait in Italia timp de 14 ani,iar acum merg cel putin odata pe an sa-mi vizitez prietenii italieni . M-am enervat pe cititoarea ta care spunea despre pastele barilla ca sunt 'rusinoase' poate pentru ea. NU stie ce vorbeste ,sunt cele mai bune si mai apreciate de italieni. As vrea sa stiu ce foloseste ea. PS apreciez foarte mult retetele tale si aveai dreptate cu lasagnele.
Hy! Am incercat si eu reteta asta si …a iesit destul de bine. Am folosit foi d la Monte Banato pe care le-am fiert dar prea putin. ar tb sa le lasati mai mult la fiert nu de alta dar apoi este foarte greu de mancat. Peste ultimul strat de foi am pus putin sos alb si n-am avut nicio problema… Mersi mult pentru reteta:*:*
doar ce am stins cuptorul si miam pus o portie si vreau sa zic ca e foarte reusita.e mai buna decat ma asteptam.inainte sa citesc reteta ta chiar nu aveam habar de cum se face lasagna dar imi era pofta pentru ca nu mai mancasem de vreo 8 luni.asa ca multumesc mult.reteta e usoara si lasagna e gustoasa
te rog sami spui daca pot face lasagna si cu foi de placinta sau coca facuta in casa
Monte Banato erau la un moment dat cele mai proaste paste fainoase din tara noastra. Daca merge sotul meu sa faca cumparaturile, ii specific clar 'NU Monte Banato'. Poate au mai schimbat ceva, dar stiu ca la un moment dat au spus chiar ei ca se adreseaza unui anumit segment de piata, asa ca pastreaza calitatea….'indoielnica'.
Eu folosesc Barilla sau Agnesi, iar in loc de parmezan(pentru ca nu-mi place aroma, un amestec de 3 parti cascaval Sofia(Delaco) si o parte de svaiter.
de ce nu incercati si pastele de la Arpis fara coloranti,conservanti,colesterol sau gluten?
sunt mult mai sanatoase…au putin gust de porumb, dar imi plac
buna teo, am si eu o intrebare, cate foi sunt intr-o cutie de foi pentru lasagnea?
am fost ieri sa iau si intr-o cutie mica scria ca sunt 10 si intr-un mare tot 10
am citit comentariile si nu am ajuns la niciun rezultat in privinta foilor. deci, daca am sa folosesc barila mai trebuie sa le fierb sau nu?
mersic.
daca folosesti Barila nu le mai fierbe; eu am fct lasania sambata,fara sa citesc comentariile de pe blogul Teodorei, si intamplator aveam acasa foi Monte banato , le-am fiert cam 1-2 min , apoi le-am asezat in tava , dar am fct sosurile mai subtiri iar cu 10 min inainte de a o scoate din cuptor am mai pus deasupra cascaval ras amestecat cu 3-4 linguri de smantana; a iesit super !!!
Luminita
draga teo esti..nemaipomenita am facut ciorba de pui a la grec si a iesit superr..:)nu am facut niciodata nici un comentariu dar azi,am indraznit :).pooop tine-o tot asa.A..era sa uit la multi ani de 8 martie. ALINA (Focsani)
Mereu se gaseste o frustrata sa comenteze ceva..ma rog,am locuit in Italia,da Barilla sunt in fiecare casa,altceva n-am vazut..si eu folosesc doar Barilla,daca nu-mi permit,gasesc ..renunt la reteta respectiva pana am pastele respective.Teo,nu merita nici sa le raspunzi..la uram urmei e doar un anonim,un nick-name…te citez zilnic,asta spune tot..am incercat o multime de retete,pui pe sticla..peste caramelizat..o multime,bravo!!
mi s-a reprosat ca sunt impertinenta si am o atitudine jignitoare..oi fi si oi avea, ce sa zic?
N-am nimic cu Barilla, insa preturile din Romania sunt exagerate!!! Cand cumparati paste, vedeti doar sa fie din faina de grau tare – durum wheat (semolina, in unele cazuri). Sunt mai multe marci la preturi mult mai corecte.
lol:D
buna teo numele meu este cristina.sunt ardeleanca ca si tine din pacate cazul meu este putin mai nefericit: fiind orfana trebuie sa imi respect fratii si prin gatit ei fiind amandoi burlaci.iti spun sincer ca pentru mine esti ca o mama in bucatarie.iti urmaresc de mult timp retetele si sfaturile tale imi sunt de folos mai ales ca altele nu pre am de unde lua :(. sincer sunt fericita ca existi si ai darul acesta dea gati si a impartasii bucuria asta si altora.din pacate nu prea indraznesc sa scriu cu toate ca am incercat multe din retetele tale fiind asemanatoare majoritatea cu cele pe care le gatea mamica.azi am incercat si reteta de lasagna (cu paste barilla) si sincer au fost un rasfat pentru intreaga familie.lumea e rautacioasa am invatat asta pe pielea mea.sincer te respect si te rog sa o tii tot asa pentru noi cei care avem nevoie de tine 🙂
in general foile de lasagna necesita fierbere sau nu (scrie pe cutie).Deci un pic de atentie in alegere te scuteste de bataie de cap . Ultimele dati am luat niste foi moi si gustoase dela Megaimage….
Vreau si eu sa fac lasagna (pt prima oara..) si nu am luat Barilla… sper ca nu e chiar asa grav ca nu-mi place sa nu imi iasa mancarea.Am luat Monte Banato (na!)iar, pe ele scrie ca sunt facute in Italia.
Sunt nelamurita cu parmezanul..nu am folosit niciodata.Am facut snitel de pui in a a carui reteta scria ca se foloseste parmezan pt crusta, dar eu l-am inlocuit cu cascaval si a iesit f bun. Are ceva daca pun cascaval ? 😀
Buna teo!si eu am facut lasagna si am folosit atat paste Monte Banato cat si Barilla,dar barilla sunt mai bune,chiar si acum fac.imi place la nebunie lasagna.ai un blog super.pupici
teo as vrea sa stiu daca ai traducerea in engleza pt nucsoara.am cautat in dictionarul meu si nu am gasit.ca ai scris acolo neaparat nucsoara si vreau sa incerc si eu reteta.
nucosara = nutmeg
Pasta de tomate "Bunatati de la bunica" se prepara la tine acasa?n-am stiut pana azi:))
As fi vrut sa spun ca razi ca…la…, dar m-am abtinut 🙂 Am zis in comentariu ca prefer bulionul facut in casa, asta nu inseamna ca nu folosesc si pasta de tomate de cumparat.
In plus, as aprecia daca in rautatea care te orbeste te-ai uita si la data publicarii unei retete. In 3 ani, oamenii mor si invie de 3 ori, stilurile culinare se schimba etc.
acum ma pun sa fac lasagna…si pastele barilla chiar nu trebuie sa le fierb?sau e mai bine totusi sa le fierb?dupa aia o sa fac si ciorbita de pui…Felicitari pt acest blog incredibil de misto si la fel de ajutator
sosul bechamel se poate cumpara gata preparat, de la cora (pt cine are in apropiere). nu merita efortul,nu e foarte scump si nu se compara, nu-ti reuseste atat de bine daca-l faci acasa.
barila o marca rusinoasa pentru italieni?niciodata ,ei tin foarte mult la aceasta marca si este chiar si foarte buna barila este foarte renumita nu numai in italia dar si inafa.cum sunt la noi produse de o salba calitate sunt si la iei ,sa nu credeti ca acolo toate sunt excelente.
Eu o sa incerc sa fac am doar 19 ani:D…si incerc retete noi!! va anunt cum mi-a iesit
eu nu mai inteleg nimic…se fierb sau nu pastele? maine am de gand sa fac lasagna si vreau sa stiu daca le fierb in prealabil…Astept raspuns…Apropo felicitari..arata super si cred ca sunt la fel de gustoase
Observ ca, din pacate, sunt prea multe discutii despre marca de paste. Nu cred ca asta e scopul blog-ului. Am si eu aceeasi nelamurire ca a Andrei: Trebuie sau nu sa fierb pastele? Astept raspuns.Multumesc!
Ma scuzi ca postez ca o anonima, dar am intrat repede pe Internet sa caut o reteta de lasagna. Bineinteles ca intotdeauna cand fac acest lucru intru mai intai pe blogul tau. Genial, felicitari si keep up the good work.
Cate cine romantice si petreceri organizate de mine au beneficiat de experienta ta, nu mai zic!
Sper sa imi iasa maine lasagna avand in vedere ca va fi pentru prima oara!
Multumesc inca o data pentru ajutor
Mm.. in momentul asta pregatesc lasagna dupa reteta ta.
Sper din suflet sa-mi iasa la fel de aratoasa si delicioasa ca a ta!
Maine voi incerca covrigii cu susan!
Multumesc pentru blogul tau!
Multumesc pentru reteta, am facut lasagna dupa reteta ta si a iesit foarte buna!
ca sa nu va mai certati, eu sunt din resita, unde se alfla firma pangram care produce pastele monte banato. firma are actionar majoritar o firma italiana si unele din sortimente, inclusiv lasagna, se produc in italia, nu in romania.
ha ha ha! daca nu descopeream blogul si reteta ta, ramaneam proasta in veci!! am facut o singura data lasagna si de iesit a iesit ea saraca, dar cum nu m-am prins eu ce si cum si nici nu am gasit pe cine sa intreb atunci, nu am pus decat cate O SINGURA FOAIE de lasagna pe strat, ca ma gandeam ca nu trebuiesc suprapuse!!!! (am citit ca isi maresc volumul la copt si imi inchipuiam ca vor iesi din tava!!!!) ding ding! i'm so' stupid! iti inchipui cum arata tot sosul ala pe o palma de foi….. reactia sotului meu a fost: doar atata e??!!
Am si eu o mica intrebare. In loc de carne tocata putem folosi bacon tocat?;;) Oare va avea mun gust mai bunut?
Buna, Teo, duminica este o zi speciala pentru mine si as vrea sa incerc reteta ta, cum as putea sa vorbesc cu tine, ca am ceva nelamuriri. te rog, ai putea sa ma ajuti ?
lasa un comentariu cu nelamuririle si o sa-ti raspund 🙂
Eu nu prea ma pricep, asa ca te-as ruga sa ai rabdare :). In primul rand la stratul de foi..se pune doar o foaie ? adica in tava mea ar intra 4 pe un rand sa se acopere..dar ajunge ? Sau trebuie sa pun 8 practic pe un rand ? Si la bechamel, cam un litru de lapte ajunge ? Cam cat se pune, aproximativ ?
Nu stiu daca ai primit raspuns meu 🙁
Mie nu mi-a iesit.Am pus prea mult cascaval( l-am folosit in locul parmezanului ca nu-mi place) si a iesit prea gretoasa. Nici carnea nu mi-a ajuns pt 5 foi. Nu sunt o gospodina buna, habar n-am sa gatesc dar vreau sa va spun ca arata bestial de bine. Am luat foi de la auchan , nu stiu cum se numesc dar sau comportat bine, n-am avut probleme cu ele. Oricum o sa mai incerc retete scrise de tine, poate incet incet invat si eu sa gatesc. Pupici si aprecieri celor care stau sa posteze retete chiar sunt de ajutor.
noi tocmai am umplut casa de fum cu reteta :(((( a curs pe langa folia de aluminiu sos (probabil ca nu trebuia sa umplem vasul pana sus) si cand am deschis cuptorul surpriza!!!! fum de il taiam cu cutitul :((( ar face bine macar sa iasa buna ….
Buna! Am descoperit si eu de curand blogul tau si am de gand sa fac multe de pe el…:D
Azi am facut lasagna, de fapt chiar acum e in cuptor; sper sa iasa, ca e prima data cand fac si cand mananc… Eu am gasit niste foi de lasagna in Cora, se numesc Panzani si le-am pus fara sa le fierb ca asa ziceau instructiunile….o sa vad ce fel se comporta si va anunt…Multam pt retete. Pupici. Bianca
buna,teo esti extraordinara…reteta ta e super,eu sunt incepatoare in arta gatitului si imi place tare mult..chiar azi o sa o incerc si eu sa'mi uimesc iubitul cu lasagna ta 🙂
Buna Teo, am facut si eu lasagna dupa reteta ta o data, si a iesit foarte buna. Am modificat putin cantitatea de unt la sosul alb (adica am pus mai mult) pentru ca mi s-a parut foarte putin 20 g, dar in rest am respectat instructiunile si a fost ok. Deci multumim pentru retete 🙂
Buna tuturor si tie Teo!!! FELICITARI pentu blog imi este foarte util 🙂
Daca imi permiti as avea cateva sugerimente pentru lasagna:
la ragu spre sfarsitul coacerii pune si 0,5 l de lapte fiert anterior si 2 foi de dafin, in tava inainte sa pui stratul de paste pune un strat de besciamella, si asa la fiecare strat de pasta pus precum si peste ultimul strat; o regula importanta pentru lasagna este si mozzarella,taiata cubulete si pusa peste fiecare strat de carne si peste stratul final de pasta si besciamella, deoarece topinduse impreuna cu sosul alb devine o crusta crocanta si extrem de buna, bineanteles tava nu se mai acopera cu nimic 🙂
acum eu mai pun si alte ingrediente dar in mare parte cam asa se face mai peste tot.
Sper sa nu te deranjeze comentariul meu si mersi pentru retete :))))
Jeni
Buna Teo.. Imi place foarte mult si reteta ta, insa eu tocmai am luat o cutie de lasagna de la Barilla si am vazut ca ei au o reteta pe cutie am tradus-o si acum as vrea sa stiu parerea ta.. sa fac lasagna cu reteta de pe cutia de la Barilla? sa am incredere in ea? tu ai incercat-o vreodata? e asemanatoare cu reteta ta, insa cu mici modificari de gramaj si ingrediente..astept raspunsul tau de gospodina veterana.. eu sunt casatorita de 1 an jumate si am si o bebita de 7 luni si inca gatesc dupa reteta ca nu prea ma pricep. te pup.
Cosmina, in general retetele de pe cutiile Barilla sunt foarte ok , pentru ca sunt de la mama lor, din Italia. dar si reteta mea iese bine, ramane la alegerea ta 🙂
super tare reteta!!! cea mai buna … si da!!!! e diferenta de la cer la pamant intre barilla si orice fainoase romanesti!!!
Roxy, te pup :*
ma scuzati,dar..nucsoara cand si unde se pune?
in sosul bechamel 🙂
Nu inteleg unde folosesc condimentele (nucsoara, vegeta, piper etc)
Mi s-a mai intamplat sa prepar ceva de pe site-ul tau si sa nu adaug toate ingredientele pt ca tu ai omis sa specifici unde le adaug.
Ps ma asteptam sa gatesti fara vegeta fiind insarcinat.
alina draga, ia vezi tu de cand e reteta asta…1 la mana, 2 la mana, de cel putin 2 ani fac vegeta in casa, 3 la mana, sa imi spui care sunt retetele alea pe care le-ai gresit:)
p.s. citeste mai atent retetele
f buna reteta si mai ales pe intelesul si la indemana oricui; off citesti atatea variante pe net ca iti piere cheful sa te apuci insa reteta ta e chiar simpla; e f buna ideea cu fiertul foilor eu auzisem la prieteni ca lasa si 3 ore la cuptor ca sa se inmoaie foile pe cand 1h suna mai omeneste in special cand ai curent pe cartela:) eu recunosc sunt f lenesa la bucatarie, ajung f obosita de la munca asa ca apelez l retete cat mai simple de pus in practica motiv pt care am cumparat sosul pt carne cat si cel alb; ce bine ar fi sa mai am posibilitatea de a folosi camara de toamna a lu bunica sau mama dar…km ne depspart:( multumesc theo pt site-ul tau f folositor e salvat in favorite
>:D< te imbratisez cu drag si spor la gatit
E pentru prima oara cand fac lasagna asa ca vreau sa te intreb daca foile de lasagna de la Panzani sunt bune ???
Da, sunt foarte bune 🙂
Salut.
Tocmai am facut pentru prima data Lasagna dupa reteta ta, cu mici improvizari personale.
In loc de ceapa am pus praz in loc de ceapa, cascaval in loc de parmezan, si nu am adaugat telina.
In loc de foi pentru Lasagna am folosit foi de placinta 🙂
Nu mi-am planificat din timp cumparaturile pentru aceasta reteta asa ca am folosit ce am avut in casa.
Sper sa iasa cat de cat cum trebuie.
Uratimi bafta 🙂
Hey, salut!
Am citit reteta ta de lasagna, suna foarte bine, iar sosul Bechamel pare mult mai simplu decat ce reteta complicata gasisem eu. Am facut lasagna aseara, dupa reteta mea, care se aseamana mult cu ceea ce ai facut tu.
Pentru ca tot a fost o mare discutie legata de paste, imi spun si eu parerea. Da, Barilla sunt super, le recomand, dar pentru lasagna, am ales sa le fac eu in casa.
Am folosit un galbenus de ou, sare, apa si faina si am intins foi subtiri. A iesit foarte gustos, nu au iesit foile deloc groase si nici nu am avut probleme sa se ridice sau altceva. Ce-i drept, pe ultima foaie am adauga sos Bechamel si parmezan. Nu am folosit nici folie de aluminiu.
Spor!
Buna Teo, reteta asta de lasagna este exact pe gustul meu, cu carnita de pui 🙂 vreau neaparat sa o incerc. Te rog frumos, as putea inlocui parmesanul cu cascaval ras? multumesc mult 🙂
Buna Ioanna! Poti inlocui parmesanul cu alt tip de cascaval daca nu-ti place sau nu ti-e accesibil.
hello Teo, am facut-o 🙂 ce buna a fost 🙂 minunata!!! e prima oara cand fac lasagna multumesc de reteta 🙂 nota 10! 🙂
Salut!
Nu am putut sa ma abtin cand am vazut ce razboi au iscat foile de lasagna Barilla si Monte Banato. Sa va dau o veste: foile de la Monte Banato nu sunt facute in Romania, ci sunt importate din Italia. Daca nu ma credeti, cititi cu atentie informatiile de pe cutie.
Peace to everyone!
Eu fac de ani de zile lasagna cu foi Barilla sau Monte Banato (care oricum sunt mai scumpe decat cele italienesti…uitati-va la pretul per Kg,la Auchan )si nu le fierb niciodata . Sosul Bechamel este de consistenta medie (reteta am luat-o chiar de pe ambalajul Barilla,cu ani in urma …acum o fac la ochi)si se pune la final si aprox. 50 ml de vin rosu in bechamel; se toarna fiebinte pe foi !!! Daca se raceste cand lucrez cu el,il mai incalzesc ! Nu se acopera cu foaie de Al:( iar lasagna iese foarte compacta …testul cu furculita ,idem ca la tine <3
Deci: bechamelul FIERBINTE-foile-bechamelul fierbinte-umplutura….ultimul strat de foi-bechamel FIERBINTE si umplutura -parmezan /cascaval mai tare, din belsug -rosii feliate subtiri.Iarna ,fara rosii .
In umplutura se pun si ciperci,optional.
Tot de pe ambalajul de Barilla ,o alta varianta era numai cu umplutura de parmezan si ultimul strat de rosii feliate si busuioc.
Teo, reteta este minunata. Astazi am facut lasagna pentru prima data si mi-a iesit super buna. Blogul tau este foarte util.
Buna Teo,
Imi plac foarte mult retetele tale. Acum as vrea sa fac lasagna, dar am o intrebare. Se poate folosi tava de aluminiu, sau trebuie neaparat de sticla? Si tava in cuptor unde sa o pozitionez? mai jos, mai sus, la mijloc?
Multumesc.
Buna am si eu o intrebAre dak nu am nucsoara iasa buna lasagnia?????te pup si sa fie bebe sanatos
iesie bine si fara nucsoara 🙂
Intrebarea mea este daca lasagna se acopera cu folie de aluminiu cand se baga la cuptor. Multumesc pentru raspuns
Buna Laura 🙂 NU, nu e nevoie sa o acoperi, o dai la cuptor asa cum e 🙂
Teeeeo, am dat-o in bara. Dupa ce am facut reteta asta de o mie de ori, acuma am reusit sa fac sos ragu pentru o armata (am pus fara sa ma uit 700g carne)
Oare pot baga jumate la congelator pt data viitoare?
Merci si te pup
Roxana
Roxana, sigur ca da! 🙂
Cea mai buna lasagna!!! ❤️
Multumesc!
13 ani mai tarziu si tot reteta asta este baza lasagnei nostre (noi adaugam ardei iute in ragu, facem cu amidon alimentar bechamelul si uneori inlocuim telina cu o gulie rasa (stoarsa bine de tot) daca avem o carne de vita 100%)
Multa sanatate si bucurie tie si familiei tale!
P.S. multumim pentru retetele care le-ai pus de-a lungul timpului si pe care le pui in continuare 🙂
Va multumesc si va doresc multa sanatate!