Ceva rapid, si in acelasi timp economic.
Avem nevoie de:
– cateva felii de franzela (in functie de cat de mare este tava)
– o cana de lapte
– putin unt
– sos de tomate (raman la parerea ca Sosul de tomate de la Bunica)
– mult busuioc si oregano
– ceapa, sunca, ardei, masline (si ce mai doriti pe pizza voastra)
– 2 oua
– cascaval ras
Se pune in tava o folie de aluminiu care se unge foarte bine cu unt (poza 1)
Se umezeste fiecare felie de franzela fff bine cu lapte si apoi se tapeteaza tava cu feliile, astfet incat sa nu ramana nici un pic de spatiu liber. (pozele 2 si 3)
Se unge bine blatul astfel obtinut cu sos de rosii si se presara muuult busuioc si oregano. (poza 4)
Separat, se prajesc ingredientele pt pizza si apoi se pun peste blatul uns cu sos de rosii. Se presara peste cascavalul si se acopera tot cu cele doua oua batute. (poza 5)
Se tine 15-20 de min, la cuptorul preincalzit. Daca cumva se lipesc feliile de franzele da folia de aluminiu, nu va panicati, lasati un pic sa se raceasca, se ideparteaza folia f usor dupa aceea.
Pizza cu piine nu se pare prea atractiva dar credeti-ma ca de fapt este excelenta!!! Eu faceam tare des acum vreo 15 ani cind eram in tara si vream sa salvez ramasitele vechi de brinza, salam, cirnaturi etc…pune-am deasupra niste fellii subtiri de rosii si apoi razuiam o gramada de telemea…YAM, YAM…mersi tare de mult de reteta…ca eu de de multe ori mi-am dorit sa o fac din nou dar am uitat amanuntele cum s-o fac …mersi…acum ma duc sa fac o portie…mi-aduc aminte ca e tare buna chiar si rece 🙂
Buna Teo… Vreau sa-ti spun ca am incercat si eu reteta aceasta. Mi-a iesit f.f.f.f. buna.
Am incercat multe din retetele de pe blog-ul tau. Multumesc pt ele 🙂
Teo acum am bagat pizza in cuptor ,mi-a facut cu ochiul rau de tot …abia astept sa vad cum e !
Rebe, s iti fie de bine, si tie si lui bebe!
Anonimule, au trecut 2 ore, deci ati papat deja pizza! cum a fost? sa imi spui daca ti-a placut! pupici
Pana iti raspunde Anonimul cum i-a iesit pizza, iti pot spune eu ca noi ne-am lins pe dejete:D Minunata e retea…De fapt, stau si ma intreb ce reteta pe care ai postat-o nu-i delicioasa?:)
Intr-adevar, pizza se face foarte rapid, si pentru cei care nu-s adeptii blatului crocant, este chiar cea mai buna solutie!
Te pup, Oana
P.S. Cat are baietelul vostru si cum il cheama? Sa stii ca nici nu vei realiza ce repede va trece timpul si-l vei pune alaturi de voi la masa(asta-i mai mult raspuns la comentariul de la papanasi:) )
Oana draga, sa va fie de bine! Ma bucur mult ca v-a placut!
Pe puiul notrsu il va chema Luca si urmeaza sa se nasca in 3-4 saptamani 🙂
draga Teo, sunt o noua “cititoare” a blogului tau. l-am descoperit de curand, si astazi am facut prima reteta. e geniala, toata lumea a laudat-o, chiar si mama..care e totusi aspra in ale bucatariei. sincer, multumesc:)
Alina, cu cel mai mare drag 🙂
excelenta…………nu ma mai satur!
trebuie sa o incerc si eu,arata bine.teo ai un blog fain tine-o tot asa si multa sanatate tie si bebelui,pupici estera
Foarte buna reteta tocmai ma gandeam la o pizza savuroasa.Foarte dragutz blogul.:-)si bun pentru incepatoare ca mine in domeniul culinar. Multi pupici si sanatate ptr bebe, sa creasca frumos si sanatos.
“Pizza din franzela” era o gustare care ma bucura enorm in copilarie. Am facut reteta vineri si a fost foarte gustoasa, desi am dat-o in bara cu ceva: am turnat laptele intr-o farfurie si am inmuiat feliile de paine mult prea bine. A fost un “blat” atat de moale incat nici nu mai trebuia mestecat…:D
🙂 nu-i nimic, se mai intampla 🙂 eu tot timpul storc putin felile de franzela, ca sa ma asigur ca iese blatul cum trebuie 🙂
Eh, nimeni nu-i perfect, data viitoare o sa stiu mai bine ce am de facut 😀
am inmuiat painea in prea mult lapte:((((((
am incercat si eu. e suuuuuuper !!!!
bravos. apropo, felicitari pt premiu..sau premii.
Este buna.
Se face repede si este gustoasa foc.
Teo, am incercat si eu reteta “Pizza din franzela” am facut 2 tavi.”Blatul” din prima tava a iesit cam moale (am pus lapte cam mult) iar cel de-al 2 blat l-am facut foarte bine,a iesit bun bun. Teo ma bucur mult de retetele tale, in special sotul meu se bucura de mancarea gatita dupa retele tale. Iti doresc multa sanatate si Dumnezeu sa te binecuvanteze!
blatu chiar e o problema pentru mine,asta e perfecta,apropo esti motivu principal pentru care acum ma imbrac si ma duc sa-mi iau un cuptor electric,ai vreo 5 retete care clar o sa iasa beton facute chiar si de un incepator ca mine,chiar nu ma mai intelegeam cu mancarea in ultimu timp
sanatate multa si multzumesc,Claudiu
super buna eu am mai imbogatit-o un pic am pus ciperci,naslinute si piept de pui
Tocmai ti-am descoperit ieri bloogul si e super, iar eu sunt super entuziasmata. Aseara i-am aratat sotului bloggu si l-am anuntat ca trebuie sa ma duca iar la cumparaturi pt a completa micile lipsuri din camara care m-ar impiedica sa gatesc retetele astea superbe. Am hotarat sa alegem retetele impreuna si sa facem macar 2 din ele in fiecare saptamana (suntem 2 gurmanzi inebuniti dupa mancarea italiana si nu numai).
Acu te las ca in cuptor incepe sa miroasa delicios pizza din franzela – dupa reteta ta. Abia astept sa o gust
Buna Teo!
Tocmai am facut si eu pizza si a iesit minunata. Abia astept sa mai incerc si alte retete. Sa ai o seara frumoasa alaturi de familia ta!
Pizza e deosebita , din amintirile copilariei , asa arata…o intrebare am Teo..putem folosi in locul foliei de aluminiu, o foaie de hartie ptr copt?nu de alta, imi pare mai buna..
Am aproape 30, si reusesc sa ma incant cu delicii.(deliciul lui Budha, clatite de post,cartofi la cuptor,ciorba de ciuperci..destule..sa las niste idei, pe buzele cititorilor.. nu mai am dexteritatea de a scrie…fug sa iau cascaval, ciuerci, si masline..si revin..cind..pot sa mai scriu…
daniel, poti linistit sa pui si hartie de copt sau daca tava e una cu fund gros si teflonata, poti sa nu pui nimic 🙂 e ok asa
De cand am pus ochii pe reteta asta, si abea azi am apucat sa o fac.. am adaptat-o putin in functie de ce am avut prin frigider, dar a ieshit bestialaaaaaaaa 😡
acum am terminat de facut piza..e la cuptor…tin sa iti zik..ca am uitat sa iau unt iar margarina nu se intindea…asa ca am uns fiecare felie/bucata de paine cu margarina si apoi am puso in castronul cu lapte…..sa vad ce o iesi…dar cu atatea ngrediente bune….mh…….aba astept!
mhhhhdah….am facut ieri pizza….si mi sa dat comanda si pentru azi acelasi meniu:* esti minunata! pupici si celui/celei mic/mici…. si eu am un baietel de 1 an si 5 luni …si sincer i-am dat si lui putina blat de pizza:D nu mult k ii distrug ficatzelul… va pupam!!
apropo…a mers de minune cum am facut cu margarina …nu sa lipit delok!
din pacate am facut si eu dar am uitat sa ung staniolul si mi sa lipit toata painea in rets a fost minunata.multumesc de reteta.
Teo draga,
Si eu fac de obicei o astfel de pizza. Vazand-o merg sa salvez diverse chestii de prin frigider. O sa iasa super!
In sfarsit apuc sa scriu si eu pe blog-ul tau care este superb. Am inceput cu reteta de la rafaelo si tot asa…insa reteta asta imi aduce aminte de cand eram copil + vremuri grele si mama facea pizza din painea uscata. Cand nu aveam lapte, o dadea prin ou batut pentru a o face mai moale.
Am o rugaminte: o reteta pentru ciocolata calda daca stii? Dar nu din'aia cu apa chioara:). Eu m-am uitat la deserturi si nu am vazut(sau probabil ca ai pus reteta dar sub alt nume). Mersi.
Anca, Cluj
Acum am facut-o,este in cuptor…….d-abia astept sa vad cum a iesit.
Gata……am facut-o si……deja nu mai este. Felicitari a fost fff buna.
Papanash.. niami niamiiiiiii 😀
Draga Teo
Am descoperit adresa ta si ai niste retete usoare
si ieftine.Pitza cu felii de paine cand o fac scot coaja dela paine apoi o umectez cu lapte ,primul
strat il pun cu ton maruntit din conserva apoi
masline dela care scot samburii cascaval ras feliute de rosii si ardei gras citeva boabe de po
rumb din conserva deasupra bat 2-3 oua in care pun
2-3 linguri de smantana si la copt cu ea
Draga Teo sunt o fana a retetelor tale,am incercat si eu cateva si au iesit foarte gustoase, mi-ar placea daca ai putea sa postezi si niste feluri de mancare dietetice, de ex pt boli de stomac-fara prajeli,etc.
Merci mult Oana
Salut, sunt un baietel si am vazut reteta pe blogul tau.Am rugat-o pe mama sa o faca. acum este in cuptor.Sa vedem daca i-a iesit. Multumesc si pentru celelalte retete, dar unele nigrediente nu le gasim in orasul nostru.
pare delicioasa,o sa incerc si eu sa vad ce iese
Draga Teo, tocmai am savurat si eu o bucata din aceasta pizza, care iese super gustoasa si (cel mai important) foarte rapid! singura problema a fost ca am uitat sa ung tava cu unt si s au cam lipit feliile :-)…dar am mancat o si asa…am mai incercat si reteta de pui cu miere si portocale si a fost foarte bun…ma bucur tare mult ca am descoperit acest blog!
Buna Teo.sunt nou cititor a blogului tau. si vreau sa-ti spun ca-i cel mai beton blog cu retete. imi place ff mult. felicitari pentru el ai facut o treaba ff buna. am o intrebare legata de pizza asta. cum sa prajim toate ingredientele inainte ? nu se prajesc la cuptor. si de ex: daca pun ingredientele astea Ceapa, sunca, masline…. le prajesc toate ? multumesc. Sergiu
adica sa le prajesti inainte la tigaie, astfel incat atunci cand le pui peste blat si dai la cuptor doar sa se lege compozitia, cu cascavalul, laptele, sosul de rosii sau ce-am mai pus pe pizza.
in principiu n-as praji si maslinele sau porumbul…
super! si eu am facut asa ceva cu cativa ani in urma. eu puneam oul batut direct pe paine. era foarte bun si asa
Arata super!!
Trebui neaparat sa incerc si eu aceasta reteta!
acum am puso la cuptor sa vedem cu iese si o sa va spunem
a iesit super si am facut si ciorba a la greg si ciorba a iesit de nota 10 multumesc teo
e suuuuper si gateste foarte usor si repede!!mersi mult:*:*:*
Buna Teo ,
Abia am descoperit blogul tau si sunt foarte incantata de ceea ce am gasit.
Am facut aseara pizza din franzela care a fost extraordinara,deci clar nu o sa imi mai comand pizza din oras .O sa o prepar dupa reteta ta,este minunata!!!
Mersi de reteta ,Andreea
Pentru ca acum 2 zile am încercat pizza cu blat pufos care a ieșit foarte buna azi am încercat- o pe asta care a ieșit la fel de buna si care mi-a luat mai puțin timp. Excelente retete. Te felicit .
Mary, amandoua sunt bune 🙂 cea cu paine cand sunt mai lenesa si cea pufoasa cand am mai mult chef de bucatarit. Ma bucur ca ti-au placut amandoua 🙂
Bunica mea face pizza in felul asta. Este absolut delicioasa!
Bineinteles ca nu m-am putut abtine si am aruncat si eu pizza in cuptor,d-abia astept sa o savurez. Multumesc pentru reteta.
buna teo! ft buna reteta, insa mi se pare stupid ca in reteta spui sa se inmoaie feliile citez “fff bine” in lapte, iar mai jos in comentarii scrii ca le storci inainte. plus ca au fost cititoare care s-au plans ca a iesit un blat super moale. mai bine editeaza sau mentioneaza ceva privind acest aspect. eu n am mai stat sa citesc comentariile si mi a iesit un blat dezamagitor de moale.
Multumesc ca mi-ai atras atentia, o sa remediez.
Laptele trebuie fiert cand faci pizza?