Am primit de ziua mea una din cartile lui Jamie Oliver si dupa ce am studiat-o vreo 2 zile, era chiar inevitabil sa fac una dintre retete. Dar de hapsana ce sunt, am combinat doua retete ca sa fiu sigura ca doarme Jamie impacat ca cineva gateste dupa cartea lui =))
Avem nevoie de:
– peste alb (eu am ales merluciu)
– o doza de bere bruna
– o cana de faina
– un pliculet de praf de copt
– sare, piper, condimente pentru peste
– ulei pentru prajit
Pentru pasta de porumb:
– 400g de porumb
– 2 ardei iuti murati (sau uscati)
– un borcanel mic de smantana
– verdeturi uscate (mai bine proaspete, dar eu n-am avut)
Pestele se condimenteaza si pe o parte si pe alta, cu sare, piper si alte cele. Din jumatate de cana de faina, praful de copt si jumatate din doza de bere se face o pasta, cu consistenta de frisca nebatuta. Pestele se trece prin faina. Apoi prin pasta cu bere si se prajesc in ulei cca 5-6 minute pe fiecare parte.
Porumbul se caleste intr-un cub de unt, o jumatate de pahar de apa, impreuna cu ardeii si ierburile. Dupa ce se inmoaie (si mai scade apa) se ia de pe foc si se macina cu robotul de bucatarie, se adauga smantana si se amesteca usor.
Sigur am mai scris undeva pe blog, dar e musai sa mai scriu o data: sa-ti dea Dumnezeu sanatate, Jamie 🙂
asa bine arata pestele ala de cand cautam o reteta de peste facut in genu asta.traditionalul fish & chips egnlezesc….ma rog in cazul asta doar fish. pupiciiii bia