Puiul cu sos de gorgonzola este una dintre mancarurile mele preferate, asa ca am ingredientele intotdeauna in casa. Si daca tot le-am avut, m-am gandit sa incerc reteta de paste cu gorgonzola si noodles de soia. Au iesit foarte bune! Am folosit noodles de soia de la Inedit, preferatele mele. Secretul pentru noodles de soia, pentru ca tind sa ia mai multa apa decat granulele, fiind bucati mai mari, e ca dupa ce le fierbeti 15 minute in apa cu sare, trebuie sa le lasati bine bine la scurs intr-o sita, apoi sa le apasati foarte bine in hartie de bucatarie, pana nu mai este strop de apa. Ne-am inteles? Sa stiti ca mie imi place foarte mult soia in general si o incerc in tot felul de retete, nu doar cele de post si in tot felul de combinatii cu ingrediente de origine animala. Soia e buna pentru ca e sanatoasa, completeaza o dieta echilibrata si sper sa va imprieteniti cu ea cat mai repede 🙂
Ingrediente pentru 4 persoane:
– 400g penne sau fusilli
– o punga de Noodles de Soia Inedit
– ulei de masline
– 3-4 catei de usturoi
– 100ml vin alb – optional
– 600ml smantana dulce pentru gatit
– 150g gorgonzola
– 100g parmesan razuit
– salvie proaspata
– sare, piper dupa gust
Mai intai si mai intai ne ocupam de soia, pe care o pregatim dupa cum scrie pe ambalaj si dupa cum v-am spus mai sus 🙂 Apoi incingem intr-o tigaie uleiul, tragem putin la tigaie usturoiul, avand grija sa nu se arda, pentru ca devine amar.
Peste usturoi punem noodles de soia, bine scurse de apa, le calim putin cu usturoiul, 2-3 minute la foc mediu, apoi stingem totul cu vin. Lasam sa fiarba pana scade tot vinul, apoi punem smantana dulce, gorgonzola si parmesanul razuit. Amestecam si lasam la foc mediu pana branza e topita si sosul este cremos. Punem sare si piper dupa gust, salvia tocata marunt si lasa sa mai dea un clocot bun. Punem apoi si pastele, pe care le fierbem in prealabil, dupa instructiunile de pe pachet. Le amestecam bine cu sosul si aia e 🙂
O alta varianta a pastelor este ca o data ce sunt gata, sa le punem intr-o tava sau intr-un vas termorezistent, sa le acoperim cu cascaval dat pe razatoare si le dam 10-15 minute la cuptorul incins la 180-200 °C si sa le gratinam frumos 🙂 Sa va fie de cel mai bine!
Soia nu poate fi inlocuita cu altceva? ca nu prea ma omor cu ea…
S-a intamplat ca fix azi nu am gasit niciun fel de produse din soia la supermarket 😀 insa am pastrat restul retetei si a iesit o bunatate!