Biscuiti cu lapte condensat si ciocolata

biscuiti cu lapte condensat si ciocolata

A inceput Saptamana Patimilor, deci incepem si noi incet incet pregatirile pentru Paste, cu retete culinare simple, stiti voi ca asa imi place mie 🙂 Azi avem una dintre cele mai simple retete de biscuit din lume, timpul de preparare e undeva la 10 minute maxim si de copt se coc rapid, asa ca in 30 de minute de cand ati inceput reteta, ii aveti deja pe masa. Sa va mai spun ca sunt pe gustul celor mici? E de la sine inteles. Ca sunt plini de ciocolata si deci pe gustul mamicilor? Si asta e de la sine inteles, asa ca nu ma lungesc prea mult, oricum sunt pe fuga pentru ca lucram intens la editiile special de Ziua Buna de Paste 🙂 Sper sa placa, si biscuitii si emisiunea! 🙂

Ingrediente:
– 200g unt gras, moale, la temperature camerei
– 60g zahar tos
– 80ml lapte condensate crema
– 200g faina
– ¼ lingurita praf de copt
– o prize sare
– 100g banuti de ciocolata

biscuiti cu lapte condensat si ciocolata

Mai intai incingem cuptorul la 160°C si punem hartie de copt pe doua tavi mari. Apoi amestecam cu mixerul la viteza mare untul si zaharul tos pana avem o spuma. Adaugam si laptele condensate, amestecam. Urmeaza sa adaugam faina, cernuta impreuna cu praful de copt si sarea. La final incorporam si ciocolata.

biscuiti cu lapte condensat si ciocolata

Punem cate o lingurita buna de aluat, sub forma de bila, in tavile pregatite, lasant 4-5 cm intre fiecare biscuit. Coacem 8-10 minute sau pana sunt usor rumeniti pe margini. Nu va faceti griji daca sunt inca moi cand ii scoateti din cuptor, se intaresc pe masura ce se racesc.

biscuiti cu lapte condensat si ciocolata

O reteta mai simpla nici nu cred ca se putea 🙂 NU? Sa va fie de cel mai bine, va pup!
biscuiti cu lapte condensat si ciocolata

biscuiti cu lapte condensat si ciocolata

biscuiti cu lapte condensat si ciocolata

biscuiti cu lapte condensat si ciocolata

biscuiti cu lapte condensat si ciocolata

23 Comments

  1. O reteta simpla si delicioasa!
    Va multumesc!

  2. Madalina

    Buna Teo! Super ideea aceasta de desert, insa am o intrebare: unde gasesc lapte condensat crema? Ce denumire are la raft? Multumesc.

  3. Biscuitii arata foarte bine si vreau sa fac reteta dar nu inteleg ce e laptele condensat? E smantana de gatit sau?

  4. Teodora

    WOW!!! Deliciosi!!! Tocmai am scos prima tava din cuptor si sunt….prea putini 🙂
    Sunt exact ca si cei pe care ii cumparam in State de la patiseriile evreiesti.
    Foarte simplu de facut si au iesit perfecti!!!
    Daca stiam faceam vreo 3 portii :))
    Multumesc pentru reteta!!!

  5. Andreea

    Eu am gasit lapte condensat (si crema si lichid) in Lidle, la raftul cu produse de patiserie (creme, frisca luchida, esente etc.)

  6. Executat, reusit, incantare gustativa, insa, cu stafide in loc de cioco. Pacat ca nu pot pune poza. Multumesc

  7. Azi am repetat reteta, o minune, ca si data trecuta. O singura observatie: nici data trecuta, nici acum, nu am reusit sa coc fursecurile in 8-10 min, desi am respectat indicatiile…data trecuta, la 160 gr (cuptor electric) a durat mai bine de 30 min, iar azi am crescut temperatura la 175 gr si a durat 20 min….
    Oricum, sunt ft bune!

  8. Lapte condensat am gasit doar la un magazin arabesc undeva pe calea mosilor aproape de obor pe partea dreapta! Este la conserva de tabla si este de la Nestle! Ce se gaseste in supermarket nu are nici o treaba cu laptele condensat care are consitenta de prenandez!
    Incerc si eu reteta de biscuiti in seara asta!

  9. salut Teo!

    la ce raion gasesc laptele condensat crema in Auchan?

    Merci

  10. Andreea

    Super deliciosi….deja sunt unu dintre dulciurile mele preferate….si ii fac aproape in fiecare sambata

  11. Minunati biscuitii!
    Se fac foarte usor si se mananca imediat 🙂 .
    Baietii mei au spus ca sunt mai buni decat banutii cu gem.

  12. Emilia horodnic

    Te, te rog sa-mi spui dacă sunt fragezi, adică sa nu fie tari , sa-ți rupi dinții în ei și dacă stau mult timp, adică 2 saptamani. Merci

    • Sunt foarte fragezi 🙂 Nu am faut niciodata biscuiti in care sa iti rupi dintii :))) Da, stau bine pana la 2-3 saptamani in borcane inchise ermetic 🙂

  13. Daniela

    Salut, Teo. Sper sa ma poti ajuta. Mi-au iesit foarte gustosi, caci reteta e minunata. Insa toti turtiti..plani.. nu au nici 10mm de grosime.. Oare ce am gresit? Multumesc mult!!

    • Daniela draga, te pup :* Incearca sa lasi compozitia cel putin o ora la frigider inainte, apoi modeleaza biscuitii ca bile mai degraba decat biscuiti, folosind o lingura pentru inghetata sau mainile pur si simplu. Nu se vor mai lasa la fel de tare la copt 🙂 Mult spor!

  14. Raluca

    Pot inlocui bănuiți de ciocolată cu stafide sau merisoare? Nu gasesc asa bucAtele mici de ciocolată doar sub forma de banuti

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.