Ieri l-am dus pe Luca la platou, ca sa petrecem mai mult timp impreuna si pentru ca el se distreaza in general foarte bine cu colegii mei, fiindca asa e la noi in redactie…toti pe-o minte cu Luca. Sau Luca e pe-o minte cu noi? Nu stiu zau ce sa zic 🙂 Ideea e ca l-am intrebat ce ar vrea sa gatesc in emsiune daca e si el la degustarea finala si mi-a zis sa fac o reteta cu pui.
Sa gatesti zi de zi altceva, si la munca si acasa e destul de solicitant, in sensul ca uneori raman fara inspiratie, da da, chiar si eu si am impresia ca nu mai stiu retete culinare, ca totul e epuizat. Si in moment de genul asta, ma indrept catre prietena mea cea mai buna, Corina, o stiti voi bine de pe blogul ei frumos Bucataria Urecheatei 🙂 Si de la Corina am gasit reteta asta de curry de pui cu legume si am decis sa o fac in emisiune.
Am mai umblat un pic la condimente, ca asa sunt eu, nu ma rabd daca nu pun si ceva de la mine, dar a iesit unul dintre cele mai bune curry de pui pe care le-am mancat eu. La garnitura am servit quinoa, mai multe despre quinoa si cum se foloseste ea gasiti aici. Daca nu va atrage ideea de quinoa, la fel de bine puteti sa mancati curry asta cu orez, cu cous-cous si de ce nu, bine or merge si niste cartofi 🙂
Ingrediente:
- 1 piept de pui mare, taiat cubulete
- 2 cepe albe taiate marunt
- 2-3 dovlecei taiati cubulete mici
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras portocaliu
- 1 ardei gras verde taiat fasii subtiri
- 2 morcovi mari taiati rondele subtiri
- 4 linguri ulei
- 200ml sos de rosii sau bullion
- o cana de apa
- 5 catei de usturoi dati pe razatoare sau o lingura de praf de usturoi
- 2 linguri curry
- 2 lingurite curcuma/turmeric
- 2 lingurite boia iute
- 2 lingurite boabe de coriandru macinat
- 2 lingurite cumin macinat
- ½ lingurita scortisoara macinata
- ½ lingurita ghimbir uscat macinat
- sare si piper
Incingem uleiul si calim ceapa, cu un pic de sare.
Cand ceapa e translucida, punem carnea de pui si le prajim impreuna pana carnea isi schimba culoarea, 2-3 minute.
Punem apoi toate condimentele, inclusiv usturoiul si le lasam 2-3 minute sa se intrepatrunde aromele.
Punem si legumele, toate, toate, toate.
Amestecam legumele cu carnea de pui si punem sosul de rosii si apa, mai amestecam o tura si lasam totul pe foc 10-15 minute, pana legumele sunt moi, dar inca crocante.
Servim cu putem noi, cu lingura, cu furculita, cu orez, cu paine, cu cartofi, in orice combinatie este o mancare delicioasa! Sa va fie de bine!
Mmmm ce bun trebuie sa fie;as vrea si eu o portie de sanatate!!!
Quinoa e perfecta pentru curry! E o sursa vegetariana de proteine si e delicioasa! Excelenta reteta!
Foarte bun, nu mă așteptam insa sa fie așa de iute
Am facut reteta si sincer e Formidabilaaaaaa!!!!
Arata extraordinar! 🙂
Oare se poate inlocui sosul de rosii cu lapte de cocos?
Se poate 🙂 Spor mult!
Pot să fac reteta si fara legume asa_i?
poti, dara ca poti! 🙂
Mi-ai putea spune de unde as putea lua cumin? Nu am gasit in nici un superrmarket.
Eu am luat de la magazinele de condimente, a fost chiar si saptamana trecuta la Lidl, la zilele orientale 🙂
Am făcut rețetă e tare buna
De 2 ani am descoperit reteta si o fac cu mare placere!:) e un deliciu pentru mine si pentru sotia mea!
Ma bucur tare sa aud asta!