Carnati italienesti cu salvie, rozmarin si miere

carnati italieni cu salvie rozmarin si miere

Cum ar fi Craciunul fara carnati de casa? Dar cum ar fi sa incercam o reteta noua anul asta? Eu am ales o reteta de carnati italieni sau “italienesti”, aromati cu fenicul, vin, salvie si rozmarin proaspat. Sincera sa fiu, sarcina de a face carnati NU este una dintre preferatele mele, as prefera mai degraba sa spal un munte de vase…dar totusi, trebuia sa ii dau o sansa noii mele masini de tocat electrice Naumann NM 300 Tradition, care are si un dispozitiv special pentru facut carnati. Si s-a descurcat de minune, draga de ea! 🙂 Treaba merge foarte usor, cutitele masinii sunt foarte bine ascutite iar dispozitivul de carnati este uimitor de simplu de folosit. Am ales sa fac niste carnati mai speciali, ca din cei tradionali, a caror reteta o puteti vedea AICI am tot mancat iarna asta, a facut Buni Sia o portie imensa, din vreo 20 kg de carne!

Ingrediente pentru 10 mini carnati:
– 1 kg pulpa de porc
– 7-8 frunze proaspete de salvie
– 3-4 ramuri de rozmarin proaspat
– 2 linguri seminte de schinduf
– 100 ml vin rosu sec
– o lingura sare
– o lingura piper
– 2 linguri miere
– mate de porc

Mai intai si mai intai taiem carnea in bucati mici, cat sa incapa pe tubul masinii de tocat, apoi o tocam. La 1 kg de carne de porc a durat operatiunea asta cam…1 min 🙂

carnati italieni cu salvie rozmarin si miere

Apoi, intr-o rasnita, punem schinduful, sarea, piperul, frunzele de salvie si acele de la ramurile de rozmarin si le macinam pe toate impreuna. Vom obtine un amestec verde foarte aromat, pe care il punem peste carnea tocata, alaturi de miere si vin. Framantam foarte bine, cateva minute. Intre timp, atasam dispozitivul pentru carnati masinii de tocat si spalam bine matele (eu le-am cumparat, deci erau pline de sare si a trebuie sa le tin cam o jumatate de ora in apa calduta inainte de folosire), apoi tragem matul pe palnia pentru carnati. Punem amestecul in masina si…incepem sa umplem matul. Trebuie sa incercam sa nu intre si aer pe langa carne, dar nici sa nu umplem matul pana…explodeaza.

carnati italieni cu salvie rozmarin si miere

Facem un nod la un capat al matului si apoi il sugrumam din loc in loc si il rasucim, astfel incat sa avem carnaciori grasuti, de cca 8 cm lungime.

carnati italieni cu salvie rozmarin si miere

Puteti sa ii preparati la fel ca sip e carnati traditionali: sa ii fierbeti un pic, apoi ii prajiti sau ii faceti la cuptor, ii puteti folosi la fripturi dar si ca umplutura pentru rulade. Posibilitatile sunt…nelimitate! Iar gustul? Gustul este abolsut desoebit, ceea ce ma face sa va indemn sa incercati reteta de carnati italienesti, ca merita! Si daca aveti si un ajutor de nadejde in bucatarie, ca masina de tocat electrica, totul o sa vi se para o joaca de copii! 🙂

carnati italieni cu salvie rozmarin si miere

carnati italieni cu salvie rozmarin si miere

carnati italieni cu salvie rozmarin si miere

carnati italieni cu salvie rozmarin si miere

6 Comments

  1. Trebuie sa fie nemaipomenit de savurosi de la salvie, rozmarin, miere, vin si schinduf 🙂

  2. Brindu

    Arata si suna excelent 🙂 Sigur vom incerca.
    Multmim Teo!

    Sa aveti un an minunat!
    Brindu

  3. grasime deloc ? sau doar cea care vine din carne ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.