Prajitura Boema

Daca ai de gand sa faci o singura prajitura pentru masa de Paste, atunci alege Prajitura Boema! Desi pare o prajitura sofisticata sit e gandesti ca sigur are in spate o reteta complicate, se face chiar foarte usor! Vezi si mai multe PRAJITURI DE CASA AICI!

Prajitura Boema

Prajitura Boema este un din retetele de prajitura de cofetarie, doar ca noi o simplificam putin, ca sa fie mai usor de pregatit, dar la fel de aromata. Avem un blat de pandispan cu cacao, foarte bine insiropat, o glazura de ganache cu ciocolata, crema de ciocolata si un mare-mare mot de frisca. “Cireasa de pe tort” este optionala si poate fi o cireasa confiata, zmeura, caspuni sau alte fructe.

Prajitura Boema

Pentru Prajitura Boema am folosit faina 000 de la Baneasa , faina mea preferata de foarte multi ani, cea care nu lipseste niciodata din bucataria mea si este aliatul numarul 1 in pregatirea retetelor de Sarbatori.

Prajitura Boema

Prajitura Boema – Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 100g zahar
  • 30ml ulei
  • o lingurita extract de vanilie
  • 100g faina Baneasa
  • 20g cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Prajitura Boema – Ingrediente sirop:

  • 250ml apa
  • 150g zahar
  • o lingura esenta de rom
  • coaja de lamaie si portocala

Prajitura Boema – Ingrediente ganache:

  • 200g ciocolata neagra
  • 200ml smantana pentru frisca
  • o lingura de miere

Prajitura Boema – Ingrediente crema:

  • 300g mascarpone
  • 4-5 linguri crema de ciocolata sau alune

Prajitura Boema – Ingrediente pentru décor:

  • 300ml frisca
  • fructe rosii

Prajitura Boema

Mod de preparare Prajitura Boema

  1. Separam ouale. Batem albusurile cu zaharul pana avem o bezea lucioasa.
  2. Adaugam vanilia si amestecam pana avem o bezea tare, in care granulele de zahar nu se mai simt si care nu cade cand intoarcem vasul.
  3. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul. Le augam peste albusuri, mixam usor.
  4. In alt vas amestecam faina, cacaua si praful de copt. Punem peste bezea si le incorporam cu ajutorul unei spatule.
  5. Pregatim o tava de 20x20cm, unsa cu spray non-stick sau tapetata cu hartie de copt. Incingem cuptorul la 160°C cu ventilatie. Turnam compozitia in tava, nivelam cu spatula si coacem 20 de min sau pana trece testul scobitorii.
  6. Lasam blatul sa se racoreasca, apoi il mutam pe un gratar pentru racire completa. Taiem apoi blatul in 9 cuburi egale.
  7. Amestecam toate ingredientele si le fierbem pana avem un sirop si zaharul este compet topit. Trecem siropul prin sita si il lasam sa se raceasca foarte bine.
  8. Rupem ciocolata bucatele, turnam deasupra smantana pentru frisca si mierea. Punem la foc mic, pana ciocolata e topita complet si avem o glazura lucioasa. Lasam sa se racoreasca pana pregatim crema.
  9. Pentru crema amestecam mascarpone si crema de ciocolata pana avem o crema omogena. Batem frisca numai in momentul in care suntem pregatiti sa asamblam prajitura.
  10. Pentru a asambla Prajitura Boema, dam fiecare cum de prajitura foarte bine prin sirop. Urmeaza un strat de ganache, apoi crema, apoi frisca. Urmeaza “cireasa de pe tort” si gata reteta!

prajitura boema

prajitura boema

prajitura boema

prajitura boema

Sa va fie de cel mai bine si, alaturi de Paste Baneasa, va dorim Paste Fericit!

prajitura boema

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.