Mamaliga cu legume la cuptor

Mamaliga cu legume la cuptor – o idee de pranz sau cina colorata, satioasa si absolut delicioasa! Hai sa pregatim impreuna o masa care va intra cu siguranta in favoritele familiei!

Mamaliga cu legume la cuptor

Mamaliga cu branza are intodeauna un mare succes la noi acasa. De altfel, sunt foarte multe retete la care folosim mamaliga drept garnitura, de la tocanita de ciuperci la papricas de pui. In urma cu cativa ani, ca sa fiu foarte sincera, imi era mereu groaza sa fac mamaliga. Dura foarte mult, ca sa a asigur ca e bine fiarta, trebuia amestecata non-stop cu telul si mereu sarea din oala. Mi se pare minunat sa faci mamaliga la tara, in tuci sau ceaun, dar nu la fel de minunat sa faci pe plita, intr-un apartament de bloc. De aceea am fost prima care a incercat “Mamaliga rapida” de la Baneasa. Gata in 3 minute? M-a castigat total si de atunci nu lipseste din camara mea!

Mamaliga cu legume la cuptor

La reteta de Mamaliga cu legume la cuptor am folosit mălaiul extra grișat prefiert pentru mămăligă rapidă Băneasa. Desi mamaliga e gata in aproximativ 5 minute, are o textura grunjoasa, este o mamaliga densa, aproape de cea traditionala. Recomand din suflet!

Mamaliga cu legume la cuptor

Mamaliga cu legume la cuptor – ingrediente pentru 6 portii:

  • 1 litru apa
  • 1 lingurita sare
  • 250g malai pentru mamaliga rapida Baneasa
  • 100g parmezan razuit
  • 200g telemea
  • o vanata medie
  • un dovlecel/zucchini
  • o ceapa alba mare
  • 200g rosii cherry
  • 50ml ulei de masline
  • sare, piper
  • o legatura patrunjel

Mamaliga cu legume la cuptor

Mod de preparare Mamaliga cu legume coapte la cuptor

  1. Taiem legumele cubulete de aceeasi marime.
  2. Le asezam in tava, le stropim cu ulei de masline, condimentem dupa gust cu sare si piper. Coacem in cuptorul incins la 220°C.  18-20 min sau pana legumele sunt rumenite.
  3. Scoatem tava si adaugam patrunjelul tocat marunt. Optional putem adauga si usturoi trecut prin presa.
  4. Cand legumele sunt aproape coapte, punem la fiert 1 litru de apa. Cand clocoteste, adaugam 250g malai pentru mamaliga rapida. Amestecam bine cu telul si lasam sa fiarba la foc mic cca 5 minute sau pana mamaliga are consistenta pe care o dorim. Condimentam cu sare dupa gust, luand in considerare ca si parmezanul este sarat. Adaugam parmezanul, amestecam pana e topit.
  5. Turnam mamaliga pe un platou, radem deasupra telemea, punem legumele coapte si un fir de ulei de masline.

Mamaliga cu legume la cuptor

Mamaliga cu legume la cuptor

Pofta buna si sa va fie de cel mai bine!

Mamaliga cu legume la cuptor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.