Crochete de pui cu cascaval

O idee pentru o gustare rapida. Noi am avut niste invitati si vroiam sa servim ceva satios, dar care sa si fie usor de preparat, asa ca am ales aceste crochete, sau gordon bleu pe batz 🙂

Avem nevoie de:
– 300g carne tocata de pui
– 6-7 bucatele de cascaval (1-2 cm grosime)
– 100ml lapte
– un ou batut
– o canita de faina pentru modelat
– bete pentru frigarui
– un plic de condimente pentru pui crocant (mie imi plac foarte mult cele de la Kamis)

Se infige cate o bucata de cascaval in fiecare batz, apoi cu ajutorul fainii se modeleaza carnea de pui (condimentata dupa gust in prealabil). Se da prin ou, apoi prin condimentele pt pane.

Ajunsi la faza asta, nu ne ramane decat sa le prajim in ulei. In cazul in care tigaia nu e destul de larga ca sa intre cu tot cu batz, se toarna cu lingurita ulei incins peste crocheta.

Cam asa arata rezultatul final si sectiunea. Foarte rapid, foarte simplu, dar mega bun!

29 Comments

  1. Bine te-am gasit! De-abia astept sa incerc retetele 😀 si asta am s-o fac imediat ce imi trece entuziasmul si ma hotarasc care va fi norocoasa.

  2. …cu reteta asta chiar m-ai dat gata! :))
    …un mod foarte innedit de a face cordon bleu, imi place tare mult.

    …am ramas foarte impresionata de tot ce ai facut, lately 🙂 …caci, din pacate, n-am mai ajuns de mult pe la tine…

  3. Gospodini

    Mersi Ela, esti tare draguta 🙂 Sa imi scrii si mie cum ti-au iesit crochetele, ca sa ma umflu si mia tare in pene :))

    Laura, tu tii musai sa rosesc la fiecare comentariu? 🙂 Te rog sa vii la mine mai des,da? sa stii ca eu in fiecare zi dau refresh la blogul tau si ma minunez cate poti sa faci 🙂 PUP

  4. Chocolate22

    arata superb in ultima fotografie 😀

  5. Arata cum arata, da sa vezi ce bune au fost!! merita incercat!

  6. adicutza2007

    Imi lasa gura apa!M-ai innbunit cu retetele tale! O sa ma ingras rau!!! Pup si tine-o tot asa!:)

  7. camelia mihai

    Am facut sambata. Foarte, foarte bune. Din doua buc. piept de pui si 4 pulpe dezosate mi-au iesit 21! dar nu a mai ramas nimic.

  8. irinaririna

    teo dar unde e laptele?

  9. buna intrebare… se pare ca am uitat sa scriu in reteta, dar in mod sigur laptele se amesteca impreuna cu ouale pt a “inmulti” ouale 😉

  10. irinaririna

    teo le-am terminat de preparat! sincer eu nu ma dau in vant dupa gordon dar astea sunt fenomenale! am umblat eu putin la reteta (am tocat 600g piept pui, l-am condimentat am facut bile in interiorul carora am pus cascaval si le-am tavalit prin ou si apoi prin ideea zilei de la magi- snitel crocant!)
    Te pup si multumesc pt retetele tale!

  11. Draga Teo,
    De cind ma gindesc la reteta asta cu maaare pofta! I-a venit rindul sa o pun in aplicare.
    Help please! Ce folosesc in loc de “crocant de pui”? (Eu locuiesc in State). Ceva pesmet cu mirodenii? Corn flakes maruntit?
    Multumesc,
    Dana

  12. Anonymous

    NOI MAI PUNEM SI MASLINE CU GOGOSARI SI CASTRAVETI MURATI IN MIJLOC….E SI MAI GUSTOS……PE AICI IN LONDON MERGE TARE BINE KATIA

  13. draga teo, spune-mi te rog, daca le-as putea face pe grill, in loc sa le prajesc. multumesc

  14. arata super bine, tre sa ma apuc si eu de treaba 🙂

  15. Anonymous

    Am facut si eu crochetele de pui si mi-au iesit exact ca in poza! Yeeeey yeeey! Au fost minunate! Tnx a lot! Kisses and hugs!
    Catalina

  16. Anonymous

    Apropos! Nu ai scris ce se face cu laptele!!!

  17. bursucina

    Am umblat eu pe multe siteuri de bucatarie, dar ca asta nu am vazut.Clar este cel mai bun.Azi, crochete.:)

  18. imi lasa gura apa,fac si eu.

  19. Anonymous

    Voi incerca si eu reteta asta in 2 ianuarie,de ziua mea.Sper sa-mi iasa si sa fie multumiti musafirii 🙂 O sa scriu aici ce parere au avut 🙂 Natalia TM

  20. Anonymous

    esti foarte buna…iti multumesc pentru retete

  21. Anonymous

    Tocmai am terminat de facut crochetele. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate femeie, ca fara tine ar manca ursul meu numai cartofi cu friptura toata ziua…
    Eu le-am facut fara bat, si le-am dat prin fulgi de porumb pt ca imi place mult gustul lor…DELICIOS rezultat!!
    Eli

  22. Asavrem

    Maine o sa incerc sa fac,sper sa imi iasa bune.Acum ceva zile am facut cordon bleu dupa indicatiile tale(foarte amanuntite,multumesc mult), si pot spune ca a iesit delicios.Felicitari pentru blog:* Ioana,15

  23. Anonymous

    Nu inteleg pentru ce laptele trebuie????????????????????????

  24. Anonymous

    ieri am facut crochetele…yammy. cel mai important e ca puiul meu a mancat 2 o data. super bune . p.s. peste 1 sapt sarbatorim 3 ani de la casatorie si tot meniul e cules de aici. sper sa iasa toate ok. pup si mersic de ajutor

  25. acuma ma apuc de facut crochetele.. am facut si reteta ta de crispy strips si au iesit..yammy :X sper ca in fiecare zi o sa-i uimesc pe parintii mei cu retetele tale. o zi buna in continuare

  26. buna, as vrea sa incerc crochetele ce as putea folosi in loc de acel condiment pt pui crocant?locuiesc in UK si nu gasesc !!

  27. jana, il poti inlocui cu pesmet simplu amestecat cu diverse condimente (dupa gust) 🙂

  28. Deliutz.

    Intreb doar.. de curiozitate. Retetele astea toate sunt inventate de tine?:D sau te-ai inspirat de ici de colo cate un pic si le-ai mai adaptat? Itreb pentru ca mi se par foarte multeee. Cand ai timp sa experimentezi asa de mult?

  29. Deliutz, unele retete, cum sunt cele clasice, de ecler de exemplu, nu am cum sa le inventez eu, eu doar va arat varianta in care le fac eu si imi ies bine. Multe retete sunt facut ad-hoc, pun tot ce am in camara sau in frigider. Sunt atat de multe pentru ca incerc sa gatesc in fiecare zi pentru voi, sa fie un meniu cat mai variat, ca fiecare dintre voi, indiferent de gusturi, dieta sau stilul de viata pe care il are sa fie cu adevarat multumit. Asta e meseria mea: blogger culinar, "gatitor" 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.