Tocanita de legume cu pui si macaroane

Tocanita de legume cu pui si macaroane sau Tocanita de legume cu pui si paste este una din mancarurile noastra preferate in timpul saptamanii.

Se pregateste usor, cu ingrediente la indemana si este tare pe gustul copiilor. Cu cat taiem legumele mai mic sau le dam pe razatoare, cu atat vor fierbe mai repede, vor fi mai moi si cei mici le vor accepta in tocanita.

Tocanita de legume cu pui si macaroane

Pentru reteta de Tocanita de legume cu pui si macaroane am folosit “Sosul bun la toate” de la Baneasa. Prietenii de la Paste baneasa au lansat o gama foarte larga de sosuri pentru paste, extrem de calitative, cu rosii italiene, condimente si legumele de calitate. Sos carbonara, ricotta, Bolognese cu carne sau vegan, sunt doar cateva dintre optiuni. Va las aici o poza cu toata gama si va invit sa le descoperiti in magazine.

Tocanita de legume cu pui si macaroane

Tocanita de legume cu pui si macaroane

Ingrediente pentru 6-8 portii Tocanita de legume cu pui si macaroane

  • 50ml ulei de masline
  • 500g pulpe sau piept de pui
  • ceapa mare
  • 203 morcovi
  • ½ telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 ardei kapia
  • 2 ardei galbeni
  • sare, piper, boia afumata, usturoi, 2 foi dafin
  • 300-400ml apa
  • un borcan sos Bun la toate Baneasa
  • patrujel/busuioc proaspat
  • 500g paste Baneasa scurte

Tocanita de legume cu pui si macaroane

Intr-o cratita mare incingem uleiul de masline. Punem carnea de pui taiata bucati potrivite. Puteti folosi piept de pui, muschiulet, pulpe dezosate sau chiar pipote si inimi. Rumenim carnea la foc domol, pana isi schimba culoarea.

Adaugam legumele taiate cubulete mici. Puteti da radacinoasele si pe razatoarea mare. Punem si condimentele, amestecam si le calim toate impreuna 2-3 minute. Turnam apa cat sa acopere totul. Lasam sa fiarba pana lichidul scade la jumatate. Adaugam sosul Bun la toate si lasam sa fiarba la foc mic, pana fierbem pastele.

Pentru paste, punem la fiert 5 litri de apa cu o lingurita de sare. Cand apa clocoteste, adaugam pastele si le fierbem timpul indicat pe ambalaj, in functie de pastele Baneasa folosite. Pentru aceasta reteta recomand paste scurte – penne, fusilli, scoici, spirale etc. Cand pastele sunt fierte, le scurgem fara a le limpezi sau trece pe sub jet de apa rece.

Tocanita de legume cu pui si macaroane

Tragem Tocanita de legume cu pui si macaroane de pe foc si adaugam verdeata tocata marunt si pastele. Amestecam foarte bine. Puteti folosi patrunjel sau busuioc, in functie de preferinte. Sa va fie de cel mai bine si va invit sa descoperiti noile sosuri de la Paste Baneasa!

Tocanita de legume cu pui si macaroane

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.