Salata mexicana cu porumb si fasole este una deliciu cremos si colorat, o reteta care e plina de savoare. Avem porumbul crocant, prajit in ulei de masline, avand gustul porumbului copt, intr-o zi frumoasa de vara…apoi fasolea rosie si un sos cremos, din maioneza, smanatana, branza feta, usor acrisor de la zeama de lamaie sau lime. Ceva delicios, va promit!
Aceasta reteta de Salata mexicana cu porumb si fasole este o reteta foarte populara la nivel mondial, fiind cunoscut ca “Mexican Street food”. O puteti pregati in diverse combinatii, dar ingredientele principale raman mereu porumbul, sosul de maioneza si smanatana, zeama de lime sau lamaie si mult mult coriandru sau patrunjel si, bineteles, branza! In mod normal se foloseste branza Cotija, o branza Mexicana care se aseamana foarte mult ca textura si aspect cu branza feta. Spre deosebire de feta, care este din lapte de oaie sau o combinatie de oaie si capra, cotija este fabricata din lapte de vaca. Ambele sunt branze maturate, deci e o chestiune de gusturi dar si de…ceea ce gasim in magazin cand dorim sa facem reteta. Eu am folosit feta si Salata Mexicana a fost delicioasa!
Am folosit legumele conservate – porumb si fasole rosie- de la Bucegi. Nu imi lipsesc din camara si le am mereu la indemana cand mi-e pofta de ceva bun! Poti vedea toata gama de legume conservate Bucegi AICI.
Salata Mexicana cu porumb si fasole – ingrediente pentru 6-8 portii:
- 2 conserve de porumb Bucegi
- 1 conserva fasole rosie Bucegi
- 1 lingura ulei de masline
- 1 salota sau ½ ceapa rosie mica
- 1 legatura patrunjel/coriandru
- 1 legatura ceapa verde (4-5 bucati)
- 1 ardei iute/jalapeno
- 4 linguri zeama de lamaie/lime
- ½ lingurita cumin
- ½ lingurita boia afumata
- sare si piper dupa gust
- 50g smantana
- 50g maioneza
- 100g branza feta
- 1 avocado bine copt
Mod de preparare Salata mexicana
- Scurgem bine porumbul si fasolea din conserva si le spalam sub jet de apa rece. Le lasam la scurs minim 15 minute inainte de folosire.
- Intr-o tigaie incapatoare, incingem uleiul de masline. Prajim porumbul la foc mare, amestecand din cand in cand, pana se rumeneste si apar bucati caramelizate. Veti vedea ca are exact gustul porumbului copt! Il lasam se sa recoreasca, apoi putem pregati salata.
- Punem intr-un bol incapator porumbul si adaugam restul ingredientelor: fasolea, cubuletele de avocado, ceapa rosie si verde taiate marunt, ardei iute dupa gust, patrunjel tocat marunt.
- Punem si maioneza, smantana si condimentam dupa gust. Punem si zeama de lamaie dar si branza feta maruntita.
- Amestecam totul foarte bine, apoi potrivim la gust de sare, piper sau zeama de lamaie.
Dam salata la rece minim o ora inainte de servire. Merge perfect alaturi de nachos sau intr-o tortilla, pe care o rulam si avem un super tortilla wrap cu Salata Mexicana. Sa va fie de cel mai bine!