Biscuiti de casa cu nuca – o idee minunata pentru platoul cu deserturi de Craciun! Acesti biscuitii se pregatesc foarte usor si tocmai de aceea sunt ideali si ca o activitate tematica foarte draguta de facut alaturi de copii! Merg foarte bine si ca un cadou comestibil, facut cu suflet, pentru cei dragi! Ajunge sa puneti biscuitii intr-un borcanel dragut, sa atasati o funda frumoasa si o felicitare si gata!
Biscuiti de casa cu nuca – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Poti folosi diverse tipuri de nuci si alune – nucile noastre clasice, macadamia, migdale, alune de padure.
- Poti folosi unt, asa cum am facut eu sau poti folosi untura. Daca folosesti unt, e foarte important sa fie un unt gras, de cel putin 80% grasime. Daca folosesti untura, alege una potrivita pentru gatit, cum e untura de porc, care nu are o aroma prea puternica.
- Eu am folosit gem de caise, dar poti folosi si magiun de prune, crema de ciocolata, dulceata de visine sau chiar cate o visina din compot.
- Poti dubla foarte usor cantitatile din reteta, mai ales daca stii ca vei avea muti colindatori, daca facia cesti biscuiti cadou sau ii pregatesti alaturi de copii pentru Targul de Craciun de la scoala, de exemplu.
Reteta de Biscuiti de casa cu nuca este in colaborare cu prietenii de la Kebene Plus, ajutorul nostru dupa mesele copioase, mai ales de Sarbatori. Citeste toate informatiile despre Kebene AICI.
Ingrediente pentru 30 de bucati de Biscuiti cu nuca
- 2 oua
- 160g unt moale
- 200g zahar
- esenta lamaie sau vanilie
- 250g nuca macinata
- 300g faina
- un pliculet praf de copt
- un praf sare
- dulceata pentru umplutura
- miez de nuca pentru crusta
Mod de preparare
- Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt cele 2 tavi mari ale aragazului.
- Toate ingredientele folosite trebuie sa fie la temperature camerei, deci le scoatem pe blatul din bucatarie cu minim 2 ore inainte de folosire.
- Putem folosi un robot de bucatarie sau un mixer. Punem ingredientele in bol: oua, zahar, unt moale, vanilie, nuca macinata, faina, praf de copt, sare. Mixam pana avem un aluat omogen, bine legat.
- Facem un disc din aluat si il dam la rece minim 30-60 minute inainte de folosire.
- Apoi, cu mainile usor umede, modelam bile din aluat, de marimea unei mingi de ping-pong.
- Dam fiecare bila de aluat prin nuca macinata sau crantz de nuci/alune.
- Cu ajutorul unei linguri de lemn, facem adancituri in fiecare bila de aluat.
- Umplem cu gemul preferat.
- Dam la cuptor 15-20 min sau pana biscuitii sunt aurii.
- Scoatem tava din cuptor si ii lasam sa se racoreasca putin, apoi ii putem muta pe un gratar pentru racirea completa.
Reteta de Biscuiti de casa cu nuca este gata! Alaturi de Kebene va dorim Sarbatori Fericite si nu uitati…dupa mesele copioase? Kebene! Si starea de bine, revine!