Ador retetele rapide si delicioase – retete care, in mai putin de 20 minute, ne ofera un pranz sau o cina savuroasa si hranitoare. Exact asa este reteta de Farfalle cu creveti si mazare – rapide, delicioasa, pe gustul intregii familii. Vezi si alte retete de paset AICI!
Farfalle cu creveti si mazare – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Ingredientele sunt foarte simple si la indemana oricui, mai ales ca acum gasim creveti congelati in orice hypermarket! Eu am ales creveti cu ierburi aroatice si usturoi, pentru extra gust si savoare. Dar, daca folositi creveti natur, puteti adauga extra suc de lamaie, ierburi aromatice – oregano, busuioc – sau extra usturoi.
- Mazare congelata rapid se gateste usor, in doar cateva minute si este un element crocant care merge perfect alaturi de creveti.
- Pentru ca uleiul de masline este ingredientul de baza pentru sos, este foarte important sa folosim un ulei de masline foarte calitativ si aromat.
In ceea ce priveste pastele, am ales farfalle din grau dur de la Paste Baneasa. Pastele din grau dur Baneasa sunt extrem de calitative si intr-o gama foarte variata, de la paste scurte la tagliatelle sau spaghetti, asa ca aveti de unde alege! Daca preferati pastele cu ou, aveti si aici foarte multe variante pe care le puteti folosi! Baneasa este mereu, de ani de zile, alegerea mea preferata in ceea ce priveste pastele in Teo’s Kitchen!
Farfalle cu creveti si mazare – ingrediente pentru 4 portii:
- 240g farfalle Baneasa din grau dur
- 50ml ulei de masline extra virgin
- ceapa mare alba
- 3-4 catei de usturoi
- 500g creveti congelati
- 200g mazare congelata
- sare si piper dupa gust
- patrunjel verde tocat
- zeama de lamaie dupa gust
Pentru sos: intr-o tigaie incapatoare punem uleiul de masline si ceapa. O calim la foc domol pana devine transulcida, apoi adaugam usturouiul si il calim cateva secunde alaturi de ceapa.
Adaugam crevetii congelati (fara a-i decongela inainte) si mazarea. Amestecam foarte bine, condimentam dupa gust cu sare si piper. Lasam totul la foc mic 10 minute, pana crevetii isi schimba culoarea in roz si mazarea este facuta.
Intre timp, fierbem pastele in 3 litri de apa cu sare. Adaugam pastele in momentul in care apa clocoteste si le fierbem 8 minute sau timpul indicat pe ambalaj, in functie de pastele folosite. Scurgem pastele, fara a le trece pe sub jet de apa rece.
Adaugam pastele peste sos, adaugam si patrunjelul tocat marunt. Potrivim la gust de sare, piper, zeama de lamaie.
Reteta de Farfalle cu creveti si mazare este gata! Va promit ca este delicioasa si o puteti servi cu fulgi de parmezan, pentru extra aroma! Sa va fie de cel mai bine!