Cum pregatim pesto din leurda? Cum pastram Pesto de leurda – la frigider sau in congelator? Azi pregatim impreuna o reteta de sezon, foarte usoara si super aromata – Paste cu pesto de leurda. Leuda sau usturoiul salbatic sau “usturoiul ursului” are o aroma distincta, usor picanta, insa ii domolim iuteala cu nuci, parmezan si ulei de masline extra virgin.
Paste cu pesto de leurda – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Poti pregati pesto de leurda in blender sau intr-un mojar cu pistil. Ideea este sa nu folosesti un blender de mare viteza, pentru ca nu ne dorim o pasta foarte fluida, ci un pesto mai grosier, in care se simt bucatele de leurda, nuci si parmezan, pentru a ne bucura de fiecare aroma.
- Din cantitatile din reteta de mai jos obtineti un borcan de 400g Peste de leurda. Puteti injumatati cantitatea din reteta sau il puteti pastra la frigider pana la 2-3 saptamani, in borcan inchis ermetic si adaugand un strat subtire de ulei de masline deasupra.
- Daca dorim sa pastram pesto din leurda la congelator, il putem congela in pungute inchise ermetic si adaugam extra ulei de masline la decongelare, inainte de folosire.
- La capitolul „nuci” eu am folosit un mix de nuci, nuci pecan, migdale. Puteti folosi si samburi de pin, ca in reteta clasica de Pesto alla Genovese, caju, arahide sau diverse combinatii pentru a testa care va place in mod deosebit.
La capitolul paste, pentru reteta de Paste cu pesto de leurda am folosit , bineinteles, pastele mele preferate – PASTE BANEASA. Fie ca alegeti pastele scurte (penne, fussili, spirale, scoici) sau paste lungi (spaghetti, tagliattele), fie ca va plac pastele din grau dur sau pastele cu ou, pastele cu faina alba sau cele integrale, la paste Baneasa gasiti toate optiunile si aveti de unde alege ceva pe gustul vostru!
Hai sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru reteta de Paste cu pesto de leurda. Nu uita sa alegi leurda proaspata, de culoare verde-viu, pe care o poti cumpara de la aprozar sau o culegi chiar tu, intr-o plimbare prin padure.
Paste cu pesto de leurda – Ingrediente pentru 4 portii:
- 200g leurda (4-5 legaturi)
- 100g alune/nuci/migdale/samburi de pin
- 100ml ulei de masline extra virgin
- Sare si piper dupa gust
- 400g paste Baneasa
Spalam foarte bine leurda in apa rece, o tamponam cu prosop de hartie, apoi o taiem in bucati mari. Dam leuda prin blender treptat, nu toata o data. Adaugam parmezanul si nucile, macinam. Adaugam uleiul treptat, puteti folosi mai mult de 100ml daca va place un pesto mai lichid. Condimentam dupa gust cu sare si piper.
Fierbem pastele in 4 litri de apa clocotita, cu sare. In functie de pastele alese, respectam timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Scurgem pastele, fara a le trece pe sub jet de apa rece si amestecam pastele fierbinti cu pesto.
Sa va fie de cel mai bine!