Azi am pentru voi un articol care speeeer sa va mearga direct la suflet si sa va ofere multa inspiratie in bucatarie – 3 retete de supa crema – Supa crema de telina, Supa crema de mazare si Supa crema de cartofi cu praz. Sunt 3 dintre preferatele familiei mele, nelipsite din meniul saptamanal.
Aliatul meu in pregatirea celor 3 retete de supa crema? Smantana pentru Gatit de la Meggle, cu 10% grasime. A completat perfect gustul legumelor cu aroma naturala a laptelui, a dat cremozitatea atat de necesara unei supe crema si are un continut redus de grasime, pentru un stil de viata echilibrat! O „banala” supa crema se poate transforma intr-un rasfat culinar, daca folosim ingrediente putine, dar
de foarte buna calitate, ierburi aromatice si smantana potrivita. Gasesti produsul AICI!
Supa crema de telina e preferata mea all time! Ii dau super gust prajind cubulete de bacon si extra cremozitate cu smantana dulce. E o supa perfecta pentru primavara si poate fi consumata calda sau rece, direct de la frigider.
Supa crema de telina – 6 portii:
- 2 linguri ulei de masline
- 150g bacon
- ceapa mare
- 1 frunza dafin
- telina mare taiata cubulete
- 1 litru supa de pui/legume
- 200ml Smantana pentru Gatit Meggle 10%
- 50g gorgonzola (optional)
- sare, piper, usturoi granulat (dupa gust)
In uleiul de masline prajim baconul pana e crocant, apoi il scoatem din cratita. In uleiul ramas, calim ceapa pana e translucida, apoi punem si cubuletele de telina si condimentele, amestecam bine si calim 2-3 minute. Peste telina turnam supa de gaina si lasam sa fiarba la foc mic pana telina este moale. Adaugam Smantana pentru Gatit si optional un cub de gorgonzola. Dam supa prin blender.
Supa de cartofi cu praz, preferata copiilor mei, e foarte rapida si cremoasa, potrivita pentru orice sezon! Primavara-vara o pregatim cu praz proaspat si cartofi noi si o servim cu nuci si extra smantana!
Supa de cartofi cu praz - Ingrediente 6 portii:
- 2 linguri ulei de masline
- 50g unt
- 2 fire praz rondele (doar partea alba)
- sare si piper dupa gust
- 3 cartofi albi mari
- 1 litru supa de pui/legume
- 200ml Smantana pentru Gatit Meggle 10%
Intr-o cratita incapatoare topim untul, adaugam uleiul de masline si calim prazul, cu putina sare, pana prazul este moale. Adaugam cartofii, turnam apoi supa de pui, condimentam cu sare si piper, lasam sa fiarba la foc mediu, pana cartofii sunt fierti. Adaugam smantana dulce, mai dam un clocot si dam totul prin blender.
Supa crema de mazare cu menta, o supa extra fresh, perfecta pentru primavara! Putem folosi mazare prospata sau congelata, se pregateste extrem de rapid si e plina de gust!
Supa crema de mazare cu menta - Ingrediente 6 portii:
- o ceapa alba mare
- 2-3 fire ceapa verde
- 30g unt
- 30ml ulei de masline
- 30ml ulei de masline
- 1 kg mazare proaspata sau congelata
- 600ml apa
- 2 cuburi supa de legume bio
- 300ml Smantana pentru Gatit Meggle 10%
- sare si piper dupa gust
- 50g parmezan
- 7-8 frunze de menta
Topim untul, adaugam ulei de masline. Calim ceapa si ceapa verde pana sunt moi, adaugam apoi mazarea, apa, cuburile pentru supa. Fierbem pana mazarea e moale. Adaugam smantana pentru gatit si parmezanul. Lasam la foc mediu pana parmezanul e topit. Dam prin blender alaturi de frunze de menta.
Sper sa incercati (si sa iubiti) cele 3 retete de supa crema pe care vi le-am propus azi si va recomand cu drag sa incercati Smantana pentru Gatit de la Meggle, este de nelipsit din bucataria celor pasionati de gatit! Sa va fie de cel mai bine!