Pateuri cu branza si ciuperci

Pateuri cu branza si ciuperci

Nu stiu de ce, dar de cand ma stiu, iubesc combinatia branza-ciuperci. Asa, in mintea mea, este o legatura clara intre ele, de genul ciupercile cer branza si invers 🙂 Fie ca e vorba de ciuperci umplute cu branza de orice fel, fie ca sunt paste cu ciuperci si o portie buna de parmesan razuit deasupra, un lucru e cert: CIUPERCI + BRANZA = LOVE! Si cum ne-am cam saturat de pizza clasica, am zis sa incerc un soi de aperitivo-rulou-pateu, cu aluat de pizza si plin de branza si… bineinteles… ciuperci! In ceea ce priveste aluatul de pizza, aveti doua optiuni: ori il faceti in casa si eu va sugerez reteta de pizza cu blat pufos, ori il cumparati congelat si in cazul asta va sugerez aluatul de pizza pe care il gasiti la Profi si costa undeva la 4 lei. Alegerea e a voastra 🙂

Ingrediente pentru 20-25 bucati:
– 500g aluat pizza
– 150g crema de branza natur
– 100g cascaval dat pe razatoarea mica
– 300g branza de burduf
– 1 lingura patrunjel verde tocat marunt
– 2-3 catei de usturoi
– 250g ciuperci taiate foarte marunt
– o ceapa alba mica, taiata marunt
– 2 linguri ulei de masline
– sare si piper dupa gust

Pateuri cu branza si ciuperci

Mai intai pregatim blatul de pizza, urmarind reteta sau il decongelam pe cel cumparat. Apoi calim ceapa in uleiul de masline pana devine translucida si adaugam ciupercile. Le lasam sa se caleasca impreuna pana toata apa lasata de ciuperci s-a evaporat. Adaugam usturoiul, patrunjelul, sare si piper si mai lasam 2-3 minute pe foc, cat sa ii dam timp usturoiului sa isi elibereze aroma. Separat, amestecam branza de burduf, crema de branza, cascavalul, condimentam cu sare si piper. Intindem aluatul de pizza intr-o foaie de 30x30cm si pe el, cu ajutorul unei spatule, intindem amestecul de branza.

Pateuri cu branza si ciuperci

Peste amestecul de branza urmeaza cel de ciuperci, pe care il lasam intai sa ajunga la temperature camerei.

Pateuri cu branza si ciuperci

Rulam totul, nu foarte strans, pentru ca aluatul mai creste la copt. O data ce a am rulat aluatul, il mai lasam 30 min la dospit intr-un loc caldut, timp in care incingem cuptorul la 180°C si punem hartia de copt pe tava aragazului. Invelim apoi ruloul, cat de strans se poate, in folie de aluminiu. Asta numai ca sa fim siguri ca nu va curge branza de burduf. Coacem 30 min, apoi scoatem tava, indepartam folia de aluminiu si mai dam la cuptor 5 minute, ca sa se rumeneasca frumos.

Pateuri cu branza si ciuperci

Va rog sa nu faceti ca mine, care nu am avut rabdare sa se zvante putin ruloul si l-am si feliat 🙂 Daca asteptati sa ajunga la temperature camerei va fi mult mai usor de feliat, plus ca se aseaza mai bine compozitia si nu curge cand feliati. Pentru feliat, folositi un cutit zimtat, din cele pentru paine, va fi cel mai usor 🙂 Sa va fie de bine!

Pateuri cu branza si ciuperci

Pateuri cu branza si ciuperci

Pateuri cu branza si ciuperci

Pateuri cu branza si ciuperci

14 Comments

  1. Foarte bune si gustoase!

  2. Combinatia perfecta! Arata delicios! Teo, esti super!!!

  3. vreau si euuu!!!! yummi… de unde ai cumparat blatul de pizza??

  4. Arata foarte bine!Imi poti spune, te rog, de unde ai luat aluatul de pizza?

    Multumesc!

  5. maria

    Cu adevarat minunata combinatia ciuperci-branza! Din pacate, aluatul din interior a ramas crud. Teo, spune-mi, te rog, care-ar putea fi motivele? Multumesc!

    • Sa stii ca nu e neaparat crud, ci din cauza branzei si ciupercilor este foarte zemos. Daca lasi rulada sa se raceasca putin, vei vedea ca se intareste 🙂

  6. Arata delicios….

  7. Anamaria

    Mamma mia ce bine arata!!cu siguranta incercam azi!!multumim teo!

  8. Ce bine arata, mi s-a facut pofta.

  9. Ca sa nu turtesc preparatele dupa coacere folosesc un cutit de ceramica. Super tare reteta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.