Frittata cu anghinare

Nu am sa inteleg niciodata de ce oamenii nu apreciaza cartile la adevarata lor valoare. Cartile de la Reader’s Digest au un aer foarte comercial, insa dincolo de asta, sunt carti folositoare, bine scrise si realizate si care dau o gramada de info utile. Cartea “O masa intr-o farfurie” are o multime de retete culinare foarte bune si te invata sa faci de la bulionul de carne sau legume, transatul unui pui intreg si pana la retete din toate colturile lumii.

Am gasit-o la un anticariat, alaturi de cartile lui Dante sau Octavian Paler si primul gand care mi-a trecut prin minte a fost ca un nepot fara bani de tigari a primit mostenire biblioteca bunicului si a facut cu ea ce a crezut ca e mai bine: a dat-o la anticariat.

Pentru ca nicicum nu am prins o poza in care sa vedeti reteta, am sa o scriu si sper sa o incercati pentru ca e minunata si deosebita. Asa m-am gandit eu: cel mai bun mod de a va prezenta cartile mele de bucate e sa le luam rand pe rand si sa facem impreuna cate o reteta din fiecare. Sper sa va place ideea! Am inceput cu Jamie, a urmat Bacalbasa si a lui “Dictatura gastronomica” si acum a venit randul Reader’s Digest.

Ingrediente:
– 1 lingura de ulei de masline
– 1 ceapa mare, curatata si taiata felii
– 8 oua mari
– 70 gr parmesan ras
– 2 linguri patrunjel proaspat tocat
– 3 linguri smantana
– sare, piper, dupa gust
– 280 gr miezuri de anghinare in ulei, scurse si taiate in sferturi
– 350 gr de cartofi fierti, taiati cubulete mici
– 30 gr unt
– 2 linguri frunze chives proaspete

Incingem uleiul intr-o tigaie mae, adanca si rumenim ceapa la foc moderat. Amestecam ouale cu 60 gr de parmesan ras (cam ¾ din cantitate), patrunjelul, smantana, sarea si piperul. Adaugam ceapa calita, miezurile de anghinare si cartofii. Stregem tigaia si incingem bine untul. Turnam amestecul cu nou si il prajim la foc moderat, 10-12 minute, radicand marginile frittatei si inclinand tigaia pentru ca oul necopt sa se scurge dedesubt. Astfel, frittata se coace uniform.

Incingem intre timp grillul sau cuptorul iar cand ouale sunt aproape gata, se pune tigaia la cuptor 2-3 minute. Se presara frunzele de chives si restul de parmesan. Trebuie sa recunosc ca eu am sarit pasul cu grillul, pentru ca am considerat ca frittata e destul de bine facuta si asa. In plus, daca nu aveti o tigaie cu manerul detasabil, e greu sa o dati la cuptor.

Frittata a fost foarte interesanta, buna pentru un mic dejun sau un pranz consistent. Cat despre chives proaspat, eu am luat la ghiveci, de la Kaufland, la doar 6 lei, o afacere destul de buna zic eu.

2 Comments

  1. Alexandrina

    Am si eu cartea aceasta, inca nu am parcurs-o in intregime, dar nu ma las 🙂
    Felicitari, imi place mult produsul final!

  2. Dan Daniel

    da foarte interestant

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.