Strudel cu mere

Nu stiu daca v-a fost dor de mine, dar mie sigur mi-a fost dor de voi. Am fost foarte foarte ocupata cu seara gatelilor la Restaurantul Petit, cu drumul spre Bucuresti, presarat cu troiene, viscol si o pana de cauciuc, dar in final am ajuns cu bine.

O sa va povestesc despre toata experienta de la Petit si despre oamenii minunati pe care i-am cunoscut acolo zilele astea, promit. Pana atunci, o reteta simpla, cel mai simplu strudel cu mere din toata viata mea de strudele, cum ar zice prietena mea Lulu.

Ingrediente:
– o foaie de aluat de foietaj (400 gr)
– 2 mere mari, decojite, taiate felii foarte mici (cca 500 gr)
– 1 ou
– 1 lingura cu varf de faina
– 4 linguri de zahar
– o lingura de scortisoara
– 2 linguri de stafide
– o lingura de unt

Incingem o tigaie si topim untul. Punem peste merele, zaharul scortisoara si amestecam bine (as vrea eu sa amestec cu tigaia, smecher asa ca si baietii de la Petit, dar se pare ca ma limitez la lingura de lemn deocamndata). Sotam compozitia cca 10 minute, pana cand merele sunt moi, dupa care adaugam faina, amestecam bine si mai lasam pe foc cca 1-2 minute, pana se leaga.

Intindem foaia de aluat (dupa ce l-am decongelat, normal) si punem compoziia in mijloc, astfel incar sa lasam cate 3 cm la marginea superioara si inferioara. Marginile laterale se pliaza peste. Batem oul intreg si folosind o pensula, ungem bine strudelul cu ou. Il coacem la cuptorul incins la 180 de grade, 20 de minute sau pana cand aluatul s-a rumenit frumos. Ies in jur de 8 portii.

Am servit strudelul cald, cu inghetata de caramel desupra. D-E-L-I-C-I-O-S!!!

17 Comments

  1. Anonymous

    Teo mai are rost sa iti spun ca esti geniala?:) As vrea si eu sa fac strudel cu mere ca sunt OBSEDATA de orice prajitura ce contine mere, dar nu stiu daca gasesc aluat de foietaj aici 🙁 (sunt in Anglia la facultate).

    Abia astept sa citesc despre cum ai petrecut la restaurant si ce fel de oameni ai intalnit!
    Te pup,
    Alexandra

  2. Buna si cu foietaj. Iese mai rapida! O saptamina minunata iti doresc ! Cami

  3. Anonymous

    Marushca: Super, abia astept sa fac si eu

  4. Anonymous

    Buna Teo, de ceva timp tot fac retete de pe blogul tau, am incercat foarte multe, si cred ca stim toti ce retete bune si sfaturi utile primim de la tine. Eu am o mica nelamurire: la retetele cu aluat cumparat, ca aceasta, ce ai folosit exact, marca, pentru ca eu nu am gasit decat acel aluat din multe foi extrem de subtiri desi am cumparat sub mute denumiri de la marci diferite: foi de placinta, foi fine de placinta, foi fragede etc. si toate sunt acele foi de foietaj, multe si subtiri, dar din poza ta nu par a fi asa. Te rog sa ma lamuresti, nu vad eu bine in poze, si chiar e aluat cum gasesc eu sau e altfel. Multumesc. Iolanda

    • In orice magazin alimentar veti gasi “aluat foietaj” si “aluat de placinta” (sau “foi fine de placinta”).
      Sunt doua aluaturi diferite. Dvs. l-ati folosit pe cel de-al doilea!

  5. Anonymous

    buna teo
    si mie mi-a placut reteta! cam nasol cu caloriile dar ma intreb cu foaie de placinta nu merge? cred ca am sa incerc cu amindoua si vad care e mai buna!
    kip it up! esti extraordinara!

  6. Anonymous

    Marushca: Teo, m-am bagat si in conbinatia cu strudelul:D. Dar mai greu cu impletiturile alea…nu prea mi-au iesit, au ras si prietenul meu si bunica de mine. Acum astept pe langa cuptor sa vedem totusi ce a iesit…Sper sa nu o dau in bara rau de tot. Ar fi fost utile niste poze mai detaliate la impletitura efectiva a strudelului. Oricum, multumim de reteta. Esti f tare!

  7. Mihaela - Cluj

    Foaie de aluat de foietaj am vazut doar la 800g de la linco (cred ca asa ii zice). Este si la gramaj de 400g sau in acel pachet sunt 2 foi?
    Multumesc pentru raspuns!

  8. Claudia

    In pachetul de 800g sunt 2 foi …Mihaela …

  9. iuliana

    Incerc in seara asta strudelul. Revin cu impresii. Off topic ca sa zic asa: ce inghetata e aia? Arata de nu se poate!

  10. iuliana

    revenind…
    a iesit un strudel minunat, fantastic, extraordinar! sotul meu a fost super incantat, i-a placut la nebunie! sa ne traiesti, teo!

  11. Anonymous

    Buna Teo..sa incep si eu sa-ti spun ca te zitesc zilnic de peste un an…si mi-e drag cum explici tu..fiecare reteta a ta e o poveste,cu multa admiratie:)Ina strudelu asat mi-a dat de furca..nu a fost saptamana in iarna asta sa nu`l fac..si m-am ales cu 3 kg+!!:)Isa

  12. Anonymous

    De cand am incercat reteta asta…o fac mereu in week-end,e o minunatzie !! Mi-au iesit si impletiturile..ce mai sunt super incantata si iti fac complimente pt aceste retete fantastice.Numai bine tuturor si asteptam cu drag retetele tale.Pupici din Torino.Mary

  13. Anonymous

    buna ce fel de foi trebuie?foile de placinta se ung intre ele?

  14. pea placut retela ta pa vam pupat pe toti

  15. Pingback: Cele mai bune rețete cu mere « Hai La Grădiniță

  16. Timi Cretu

    Buna Teo,vreau sa spun ca nu a existat reteta de la tine de pe blog care sa nu imi iasa.de la ciorba a la grec.clatite americane,cheesecake,bombonelele d cocos.batonul de ciocolata,mte altele.strudelul il faac cel m des totul e exceptional.te pup cu drag iti doresc mt succes in continuare si multumesc mult pt ca datorita tie imi place sa gatesc ,mancarica ta e laudata oriunde o gatesc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.