Prajitura cu branza dulce si spuma de ou (Prajitura Neli)

Cea mai indicata pt pofticiosii care vor ceva pufos, moale, usor de facut, dulceeee si aromat 🙂

Ca sa nu salivati pe pozele mele, aveti nevoie de:

Pentru aluat:
– 250 g de faina
– 1 margarina (Rama Maestro e favorita mea)
– 2 galbenusuri
– 3 linguri de smantana
– o lingurita de bicarbonat stins cu otet
– o lingurita coaja de lamaie
– 2 plicuri de zahar vanilat

Pentru umplutura:
– un pachet de branza de vaci proaspata (500-600 g)
– 4 galbenusuri
– 150 g zahar + 200 gr zahar
– 2 plicuri de zahar vanilat
– 6 albusuri

Se pun toate intr-un vas, asa cum vedeti in poza si se framanta un aluat “porono” cum ii zic prin partile noastre, adica “sfarmicios” si nu, nu e porno, cum ati citit toti initial =)). Aluatul obtinut, asa “porno” cum e el, se intrinde intr-o tava de cuptor, tapetata cu margarina si faina, si se da la copt cca 20 de min.

Pana se coace aluatul, voi nu stati degeaba si fumati (cum ma gandeam eu sa fac 😛 ) si pregatiti branza si bezeaua. Se amesteca branza cu cele 4 galbenusuri, zaharul (150gr) si zaharul vanilat. Albusurile se bat impreuna cu zaharul (200 gr), cca 10 min, pana spuma devine f tare si batzoasa 🙂

Se scoate tava din cuptor cand e copt blatul (se verifica cu o scobitoare), se pune intai branza, apoi bezeaua si se mai da la cuptor inca 20 de min.

Poate ca prezentarea mea nu e cea mai reusita, dar garantez ca prajitura e minunata si ca branza este pufoasa, bezeaua cu atat mai mult.

52 Comments

  1. cinthya

    am facut prajitura, este excelenta! am insa o nelamurire: la compozitia de branza amestecxam cele 150 gr zahar si cele 2 plicuri zahar vanilat…la albusuri ce zahar mai punem?

  2. gabriela

    draga teo,am revenit din nou pe blogul tau!imi cer scuze pt.faptul ca n-am mai lasat nici un mesaj,insa,pur si simplu n-am avut timp.nu intru prea des pe internet,doar,uneori seara inainte de culcare.trebuie sa-ti spun ca `rasturnata` i-a placut tare mult sotului meu si face parte,deja,din retetele preferate.peste cateva zile intram intr-o sarbatoare in care se mananca numai mancaruri gatite din produse lactate.pentru dulce,m-am oprit la prajitura neli.mi se pare gustoasa si nu foarte grea.o voi face peste 2 zile si-ti voi spune cum a iesit.acum,intrand pe internet,mai citesc si eu din comentariile laste de cei ce intra in blogurile cu retete culinare si…sincer iti spun…ma doare sufletul vazand ca, chiar si-aici,nu exista intelegere si rabdare intre semenii nostri!pacat!in orice caz,eu iti doresc sanatate multa si nastere usoara!cu mult drag,gabriela din israel

  3. Cinthya, am remediat reteta 🙂

    Gabriela, ca de obicei ma bucuri cu mesajele tale! Initial, m-am gandit ca nu a iesit buna rasturnata si de aia nu mi-ai scris, dar mi-a trecut gandul negru cand am vazut ca mi-ai scris 🙂 Prajitura Neli e foarte foarte buna, chiar daca nu am facut cele mai stralucite poze 🙁 dar pe cuvant ca a fost superba! O sa fac si poze mai resutie cat de curand, Abia astept sa mi scrii cum ti-a iesit!

    Cat despre cei care lasa comentarii rautacioase, asta e firea umana, in loc sa apreciem ca cineva isi rupe din timpul liber ca sa posteze retete sau ca sa raspunda la comentarii, facem scandal ca nu ne-a raspuns la timp…ehe, eu incep sa ma onisnuiesc cu rautatile astea gratuite!

    Iti multumim de urari si eu si bebe si te pupam!

  4. gabriela

    hei,scumpa mea Teo,deja mi-ai raspuns!?!iti multumesc!nu ma asteptam sa-mi raspunzi asa rapid,dat fiind faptul ca-l ai pe bebe(sa-ti traiasca,sa fiti sanatosi si sa va bucurati de el)si banuiesc ca esti destul de ocupata,dar…sa stii ca ma bucur! am intrat sa iau ingredientele pt.prajitura si sa vad daca mi-ai scris si inc-odata iti multumesc! esti prima persoana cu care vorbesc pe net si chiar daca nu mi-ai fi scris n-ar fi fost nici o problema…eu inteleg orice situatie si stiu ca nu intotdeauna este timp pentru micile noastre placeri.nu m-as fi suparat daca-mi scriai peste o saptamana sau o luna…in alta ordine de idei,vreau sa te intreb ceva:pot sa-ti trimit si eu cateva retete de pe-aici,din israel?eu nu am blog si nici nu stiu cum sa-l fac si nici n-am timp.te rog sa-mi spui!va saruta cu mult drag,pe tine si pe bebe…gabriela din israel

  5. Gabriela draga,c e bucurie mi-ai facut ca vrei sa imi trimiti retete de acolo! Adresa mea de mail e i_am_cooking@yahoo.com Abia astept sa primesc mailul de la tine cu retetele si promit ca le incerc rand pe rand si le postez pe blog aici!

    Sa stiic a eu incerc sa raspund cat de repede pot la toata lumea, dar sunt zile in care doar le citesc si nu mai pot sta sa raspund. Sarcina e destul de dificila si am mari probele cu picioarele, nu prea pot sa stau mult timp nici pe scaun la calculator…dara asta e, trec astea 4 luni care au mai ramas si o sa raspund la comentarii cu bebe in brate 🙂

    te pup si abia astept sa imi zici cum a iesit prajitura cu branza de vaci si sa imi scrii retetele tale. Cu cel mai mult drag, Teo.

  6. gabriela

    buna,draga Teo!iarta-ma,am crezut c-ai nascut deja!in orice caz,iti doresc sanatate,tie si lu` bebe, si multa rabdare amandurora:tie,pana vei naste,iar lui pana va iesi!oricum este o minune sa dai nastere unui copil!iti scriu acum o reteta:prajitura de ciocolata-f.simpla si gustoasa: 1cana faina amestecata cu praf de copt(se gaseste si la super),1cana praf de cocao cu lapte(care se face dimineata copiilor,aici se cheama shoco),1praf de copt,1cana zahar,1cana ulei,1/2cana smantana dulce(din care se face frisca),4oua,1lingura esenta de vanilie.se amesteca toate ingredientele si se da la cuptor pt.45 de minute la 160de grade.dupa ce prajitura s-a racit,facem un amestec din:1ciocolata neagra+1cutie smantana dulce:topim ciocolata si-o amestecam cu smantana dulce ,apoi o turnam peste prajitura.te-am pupat!pe seara iti voi mai trimite ceva retete!

  7. gabriela

    teo,nun trebuie sa afisezi retetele.eu ti le trimit tie,tu hotarasti daca le afisezi sau nu. poti spune ca sunt de la o prietena.in regula?te sarut!bye,bye!pe diseara!

  8. Gabriela, multumesc de reteta, iti promit sa o fac cat de repede 🙂 Seamana putin cu negresa parca, dar pare mai simplu si mai rapid de facut 🙂 te pup si promit ca o fac cu poze si cu tot tacamul
    🙂

  9. Gabriela, multumesc mult pentru retete. Le-am primit la comentariu dar nu le-am publicat pt ca erau prea lungi. In schimb le-am copiat si o sa le incerc cat de curand si apoi o sa apara pe blog.

    Multumesc inca o data si te pup,
    Teo.

  10. gabriela

    ha,ha,ha…vad ca nici tu n-ai somn!eu,in schimb,te las pt. ca-s franta de oboseala,mi se inchid,pur si simplu,ochii.te sarut,nopte buna!

  11. da.. nu am somn pt ca m-a enervat foarte tare un comentariu de pe blog.

    poti citi aici la comentarii, daca vrei sa te enervezi si tu. 🙂

    te pup, somn usor!

  12. gbriel

    OH,MY GOD!Buna dimineata Teo!am citit si eu comentariile de la lemon pie.intr-adevar m-am enervat,apoi am ras!pt. ca ai atata dreptate iar ea….nu am cuvinte!!!probabil nu sta f. mult in bucatarie,iar cand intra putin, i se ard degetele.nici mie nu mi-au iesit intotdeauna retetele luate de pe net,insa nu m-am “aprins” niciodata.probabil am gresit undeva.in alta ordine de idei,nu te enerva pt.ca n-are sens.pacat de sanatateq tq!nu stiu ce se intimplq,nu-mi mqi merge tastA lui a.in loc de A voi folosi Q,OK? PRQJITURQ CU COCOS SI CIOCOLQTQ BLQT:5ouq sepqrqte,o lingurq de ulei,6linguri zahqr,3linguri cacqo,2linguri fAinq cu prqf de copt. MI S-q du

  13. buna dimineata, sa stii ca am copiat toate retetele si o sa ma apuc de treaba cat de repede.

    abia m-a convins sotul sa nu ma mai enervez pt comentariile rautacioase, dar oricum nu e usor sa vad ce rautaturi poate sa-mi scrie lumea.

    te pupam, noi mergem la un baby expo sa vedem ce gasim pt bebe.

  14. gabriela

    scumpa Teo,te las acum!vreau sa ma odihnesc putin si sa-ncep sa gatesc pt. sarbatoarea asta.voi face prajitura ta cu branza si un tiramisu.tortul de branza pe care ti l-am trimis il fac mereu cand mi-e dor de ceva cu branza.acum vreau sa fac ceva ce n-am mai facut si ma voi juca putin si cu un tiramisu.demult n-am mai facut!nu ma consider o mare bucatareasa insa iti voi scrie ce-am pregatit.s-aveti o seara frumoasa!te sarut!

  15. gabriela

    scumpa Teo,sa stii ca mi-a iesit super prajitura cu branza.blatul de jos e atat de fraged!si-i atat de gustoasa!mama,mama!am facut si tiramisu,apoi am facut lasagne cu cascaval,budinca de cartofi cu praz si budinca cu brocolli si dovlecei.asta-i tot!am mai cumparat si niste salate si…ajunge!tu ce faci?cum te mai simti?

  16. gabriela

    apropo,spune-mi,te rog,daca te intereseaza ceva mai deosebit si ce anume!

  17. Buna Gabriela, ma bucur din suflet ca ti-a iesit bine prajitura.. se pare ca nu sunt asa “prostuta” la facut prajituri precum vor unii sa creada.

    Vad ca ai gatit o gramada de bunataturi… a fost ceva sarbatoare mare acolo, sau cu ce ocazie?

    Noi nu ne simtim foarte bine, cred ca din cauza caldurii.. sper sa ne revenim incet incet.

  18. gabriela

    TORT “MASU,MASU” blat:100g nuci macinate,1/2cana zahar,3/4cana faina,100g unt. se amesteca toate ingredientele,se pune aluatul rezultat in tava unsa si se da la cuptor pt.5min.se scoate si se lasa la racit. umplutura:4 linguri dulceata,150g unt,3/4 cana zahar,150g ciocolata amara.data pe razatoarea mare,6 oua separate,putina sare,1 lingura faina. dupa ce blatul s-a racit,se unge dulceata.se pun intr-un lighenas:untul+1/2 din zahar si se bat la mixer.se adauga ciocolata si galbenusurile si se bat in continuare pana se obtine o crema.in alt lighenas se bat albusurile cu putina sare si restul de zahar pana se intareste,se adauga lingura de faina,amestecam,iar amestecul asta il adaugam la cel de unt.se amesteca impreuna si se torna peste dulceata,apoi se da la cuptor pt 35 min.am uitat sa spun de la inceput ca deschidem cuptorul la 180grade.iese un blat nu f.ridicat pt.ca nu este prea multa faina. pt. deasupra:un borcan de compot de pere de 800g,1 cutie de smantana dulce(250g),2 lingurite zahar,2 linguri ciocolata rasa in bucati mai mari.dupa ce aluatul s-a racit asezam din loc in loc perele,se face frisca,se aseaza peste pere iar deasupra se orneaza cu fasii de ciocolata. este f. buna!te sarut si sa ai o duminica frumosa in continuare!

  19. gabriela

    buna,draga mea Teo!ce mai faci?noi suntem in sarbatoare,de fapt e sarbatoarea sotului meu.in biblia veche se spune ca astazi moise a primit cele 10 porunci de la dumnezeu.asta sarbatoresc ei.din cauza asta se mananca numai produse lactate pt. ca este culoare alba iar prin asta ei dau respect acestei sarbatori f.importanta pt.ei.

  20. gabriela

    ce vorbesti,tu,acolo?esti o bucatareasa number 1!din tot ceea ce vad pe blogul tau esti supertare!deja am inceput sa imprumut din limbajul baiatului meu.vreau sa-ti dau niste retete de peste,carne.m-am tot uitat prin retetele mele de aici ce-as putea trimite pt.c-aici bucataria este f. diferita de cea din Romania.aici se mananca f.iute si cu o varietate f. mare de condimente de care,in Romania,nici nu auzisem.aici se gateste mult cu naut boabe,adasim(nu stiu numele in romana).trebuie sa intru la condimente sa vad ce denumiri au condimentele si legumele folosite de ei.asadar,in curand iti voi trimite si retete de mancare. te-am pupat!

  21. Gabriela draga, multumesc inca o data, si pentru retete si pentru cuvintele frumoase!

    Noi suntem bine, dar am intrat mai rar pe blog pentru ca imi pregatesc lucrarea de licenta si sunt putin cam stresata din cauza asta. Sper sa nu il stresez si pe bebe 🙂 Te pup!

  22. gabriela

    draga Teo,tu ai in blog atatea retete nemaipomenit de bune,incat mi se pare ca ceea ce-ti trimit eu e “floare la ureche” si nu cred ca-i ceva f. interesant pt. tine.din cauza asta te-am intrebat daca sa-ti mai trimit sau nu.cu mult drag,gabriela!

  23. Gabriela draga, sa stii ca mi-am facut un folder special in care pun toate retetele de la tine si chiar ma bucur ca mi-ai trimis atatea. Nu m-ai deranjat in nici un fel si sa stii ca oamenii asa de scumpi ca si tine nu o sa ma deranjeze niciodata.

    Imi pare foarte rau ca momentan sunt atat de ocupata si nu am timp sa le pun in practica, dar promit ca dupa ce trece nebunia cu licenta o sa ma pot ocupa mai mult de bucatarie.

    Bebe, e bine, am aflat ca e baiat si m-am decis sa-l fac fotbalist pt ca la cantarea imnului la meciul Romania – Franta, a miscat mai mult ca niciodata, pesemne ca o sa fie un mic Hagi 🙂

    Te pupam mult mult

  24. gabriela

    Heiiii…draga si scumpa Teo… sa-ti traiasca baietelul si sa va bucurati de el si sa ajunga un fotbalist mai mare ca Hagi….fotbalistii castiga bani multi,daaar nici dac-ar ajunge un director de banca nu cred ca te-ar dezamagi,nu-i asa? important este sa fie sanatos si mamica lui pe langa el!Doamne,imi vine sa te pup asa,prin mesajul asta,de draga ce-mi esti!nu te cunosc,nu te-am vazut niciodata,vorbim de putin timp si…nu stiu…pur si simplu mi-ai intrat in suflet!imi place si apreciez faptul ca ai personalitate,umor si-n plus esti si o excelenta gospodina!acum,te sarut!mai am de aranjat cate ceva prin bucatarie,apoi ma voi intoarce sa-ti mai trimit o reteta, doua.deja am dat sfoara-n tara pe la toate prietenele,daca au ceva nou prin bucatarie sa-mi aduca pt. ca am o graviduta care pofteste…bye,bye

  25. o reteta super shi cred ca foarte gusoasa…maine imi face mama…felicitari pentru retete

  26. Anonymous

    nu am facut inca prajitura ….dar sper sa imi iasa buna 😉
    dar am o nelamurire ….cand amestecam zaharul ..cu branza dhi zaharul vanilat …mai punem alt zahar ..in spuma::D:D:D?

    astept rsp…vezi k o sa mai intru shi o sa`tzi spun cum mi`a ieshit :X

  27. salut. pai la ingrediente sunt doua cantitati de zahar: 150 g zahar + 200 gr zahar

    cele 150 se amesteca cu branza si zaharul vanilat

    cele 200 se bat bezea impreuna cu ouale

    🙂

  28. Georgiana

    Am facut si eu aceasta prajitura. Este absolut delicioasa, ne-a placut tare mult. Multumesc.

  29. Georgiana

    Imi pare rau ca nu i-am facut poze, ca sa le postez si eu pe blog 🙁
    Ramane pe data viitoare…

  30. Lavinia

    Fffffffooarte buna!!!:X:X:X…felicitari!…am 14 ani:)…pana acuma nu prea mi`a placut mie prajitura cu branza de vaci..dar asta e foarte buna..te pup..pa Lavinia Sibiu

  31. Anonymous

    foarte buna prajitura…..multam fain pt reteta…..;):*

  32. Martha

    Aveam niste branza dulce prin frigider si nu stiam cum sa scap de ea. Si uite asa, cautand retete pe net, am dat de blog-ul tau. Multumesc frumos pentru reteta! Am si notat-o in agenda. Prajitura a iesit super chiar si fara bezeaua de deasupra, insa sunt sigura ca ar fi fost si mai buna cu bezea. Problema e ca mi s-a stricat mixerul si inca nu apucasem sa imi iau altul, motiv pentru care azi m-am trezit ca trebuie sa bat minunatele alea de albusuri cu anticul tel. O adevarata ‘placere’! Dupa jumatate de ora am cedat psihic, cu atat mai mult cu cat blestematele alea de albusuri nu erau nici pe departe “tari si batoase”. Asa ca am renuntat la bezea si tot a fost un adevarat deliciu…:)
    Multa bafta in continuare! In mod cert voi mai incerca si alte retete de aici.
    Toate cele bune!

  33. Anonymous

    MAMAAAAAA,CE BINE ARATA PRAJITURA CU BRANZA!!MERG SA O FAC SI EU IMEDIAT!ITI MULTUMESC TEO PT RETETELE MINUNATE PE CARE LE POSTEZI.VOI REVENI SA-TI SPUN CUM A IESIT.

  34. Buna Teo,va fii a 2 oara ca prepar aceasta prajitura .E foarte gustoasa si usor de facut… multumesc pt. toate retetele de altfel fiindca de cate ori raman in pana de idei iti consult blogul…:)

  35. Anonymous

    Draga TEO am facut deja de 2 ori prajitura asta cand am avut musafiri ,toata lumea a laudat-o iar femeile mi-au cerut reteta imediat ce au gustat-o.Multumesc mult pentru toata osteneala ta esti un real ajutor .ALYSIA(USA)

  36. Lavinia P.

    Draga Teo,
    Te-am descoperit de curand si sunt tare multumita. Cu retetele tale merg la sigur si sotul meu se minuneaza de ce gospodina sunt…Pozele imi sunt de mare ajutor. Am facut piept de pui cu miere si portocale si Parajitura desteapta si au fost de succes. Maine nepoata mea implineste 17 ani, iar poimaine sotul meu 36. Ii serbam pe amandoi si eu ma voi ocupa de meniu. Cred ca am sa fac in plus si un cheese cake. Sotul meu este marinar si mi-a spus ca la el pe vapor bucatarul gatea pick and pie si era ff. buna. Nu stiu cum se face si nu am gasit-o nici la tine. Daca o ai…poate de Revelion o facem…Iti doresc Sarbatori fericite! si sunt incantata ca te-am gasit…Lavinia

  37. Anonymous

    Am cumparat branza dulce ,da nu stiam cum sa prepar mai bine si intamplator am nimerit la reteta, ta am vazut poze cu prajitura, arata delicios.Ma duc sa fac si eu.

  38. Anonymous

    Draga Teo,
    Urmaresc cu mare placere deliciile blogului tau si urmez cu sintenie retetele care incinta maereu familia.Acum am vazut aceasta prajitura si ma intreb daca brinza si bezeaua trebuie puse in acelasi timp sau intii brinza, apoi dupa o perioada de timp bezeaua.La tine bezeaua arata asa grozava si moale…………vreau si eu asa papa bun!

  39. Monica

    Acum in timp ce iti scriu savurez aceasta prajitura.Am facut-o ieri,nici nu am asteptat sa se raceasca bine ca pofta a invins si am si mancat din ea.E fara cuvinte….foarte,foarte gustoasa,aspectuoasa si extrem de usor si rapid de preparat.Tot ieri am facut si cartofi frantuzesti si gordon bleu dupa retetele tale…la fel de bune si acestea.Sunt foarte hotarata sa mai invat si altceva de la tine,m-am cam saturat de retetele mele clasice…pupici,felicitari si multumesc de ajutor.
    Am citit pe aici ca esti mamica,ai fetita sau baietel…si eu sper ca foarte curand sa devin mamica.Numai bine iti doresc!!!

  40. Anonymous

    Draga Teo ,am incercat si eu reteta asta si a iesit grozava,de altfel tot ce am mai incercat din retetele tale a iesit foarte bine.cu drag Veronica

  41. Anonymous

    Draga Teo, ai niste retete fabuloase! Chiar astazi o sa fac cheesecake si pumpkin pie si sper sa nu flambez bucataria :))
    Oricum, deja ma dor degetele de la atata scris retete de-ale tale in caietul meu de retete, si abia astept sa le incerc pe toate.
    Am si eu cateva intrebari.
    1. Poate parea stupid, dar nu-mi dau seama cum e mai bine: la cuptorul meu electric, exista posibilitatea sa vina caldura atat de sus cat si de jos, sau doar de jos. La ultimele prajituri mi-au iesit cam "rumene" la suprafata si nu indeajuns de facute in partea de jos.
    2. Are vreo relevanta daca folosesc tavi din acelea de aluminiu pentru prajituri?

    Cu drag,
    Daniela

  42. Daniela, nu stiu din ce motiv, dar mi-a scapat comantariul tau, abia acum l-am vazut. Sper ca nu esti suparata pe mine si raspund acum la intrebari, cu intarziere, dar e bine oricum de stiut.

    1. la prajituri e de preferat sa folosesti ventilatia, adica sa vina caldura atat de sus cat si de jos si sa fie impartita in mod egal de catre cuptor prin ventilatie.

    2. tavile de aluminiu sunt mai pretentioase in cazul prajiturilor, respectiv trebuie mereu unse foarte bine cu unt si tapetata cu faina ca sa fii sigura ca poti scoate prajitura din ele. In plus, sunt si mai greu de curatat, de aceea te-as sfatui sa folosesti mai bine tavi antiaderente, teflonate, de calitate.

  43. Anonymous

    buna la prima vedere

  44. geta.jessie

    foarte buna mi-a iesit!multumesc,esti grozava!

  45. Laura

    Buna Teo! Urmaresc de ceva timp retetele tale de pe blog. Am si incercat citeva si au iesit minunat. Astazi am incercat prajitura cu branza si spuma de ou, insa nu am stiut cita margarina sa pun. Am pus unt nesarat cam dupa cit am simtit ca trebuie la aluat. Sper sa fie bine. Eu locuiesc un State, de aceea ti-as fi foarte recunoscatoare daca ai spune gramajul ingredientelor. Stiu ca de obicei spui insa de data asta ti-a scapat. Se mai intimpla. Acum prajitura e in cuptor. Sa speram ca iese.Daca nu, nu e nimic, mai incercam odata. Mersi mult pentru retete. Imi sunt de mare ajutor, mai ales ca imi amintesc de Romania. Spor la treaba mai departe.

  46. Buna Laura, un cub de margarina are 250g. Le poti inlocui cu 250g unt, adica aproximativ 1 1/8 cup. Sper ca a iesit bine prajitura 🙂

  47. Anonymous

    Interesanta prajitura.In 10 min ma apuc sa o fac!

  48. f buna cred ca asta fac de ziua mea in noiembrie

  49. 😀 🙂

  50. Draga Teo,
    Am facut prajitura aceasta si e absolut delicioasa, poate o faci si intr-una din emisiuni….sunt tare curioasa cum faci cu aluatul “porno” , ca eu mi-am prins urechile 😛
    Aluatul e intradevar “porno” ca e asa bun de l-ai manca gol, insa iti vine a f… pana il intinzi in tava :))
    Mult succes in continuare cu emisiunea!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.