Azi pregatim impreuna o mancare de post, sanatoasa, colorata si super usor de pregatit – Salata de bulgur cu tofu prajit!
Alaturi de SanoVita ne-am propus ca anul acesta, postul Craciunului sa fie un #PostCuGust! Pentru ca retetele de post pot fi delicioase si variate, nu trebuie sa ne limitam la cartofi si tocanite de legume. O astfel de reteta este salata noastra de azi, pe care o pregatim cu ingrediente pe care le gasiti in magazinul SanoVita!
Pentru Salata de bulgur cu tofo vom folosi ca ingrediente principal bulgur!
Bulgurul este un amestec de mai multe tipuri de boabe de grau, macinate grosier. Se gateste asemanator cu orezul sau cous-cous-ul, are un gust asemanator cu nucile si este foarte porpular in bucatariile din Orientul Mijlociu. Este considerat o sursa de carbohidrati sanatosi si tine de foame foarte mult timp. Bulgurul este foarte bogat in fibre, ajutand la tranzitul intestinal, dar si in fier (combate anemia) si proteina (100g bulgur contin 12g proteina). Ajuta la reglarea nivelului de glucoza din sange si la combaterea diabetului.
Apoi facem crutoane din tofu, respectiv cubulete de tofu prajite pana devin super crocante. Putem praji tofu in putin ulei de cocos sau de masline dar si in friteusa cu aer cald, fara adaos de ulei. La SanoVita gasiti tofu in diverse arome, in functie de preferintele voastre.
Ingrediente Salata de bulgur cu tofu – 4 portii
- 1 cana bulgur (200g)
- 2 1/4 cani apa (600ml)
- 100g fructe confiate
- sare roz de Himalaya si piper dupa gust
- mix de legume uscate
- 400g tofu
- 1 lingura ulei cocos
- salata verde
- rosii
- ridichi
- ulei de masline
- zeama de lamaie
Ne ocupam mai intai de tofu, pe care il tamponam foarte bine cu prosop de hartie, apoi il taiem in cubulete. Intr-o tigaie incingem 1 lingur ade ulei de cocos sau de masline si prajim tofu foarte bine, pe toate partile, pana are o crusta crocanta si e rumenit. Il scoatem pe hartie absorbanta.
Intr-o cratita punem o cana de bulgur, 2 ¼ cani apa, fructele confiate, 2 linguri mix legume uscate, sare si piper dupa gust. Fierbem 8-10 minute sau pana bulgurul este umflat. Amestecam des. Tragem de pe foc si afanam bine cu furculita.
Nu ne ramane decat sa asamblam salata de bulgur cu tofu – pentru fiecare potie punem pe fundul farfuriei un strat generos de salata verde taiata fasii, bulgur, tofu, rosii, rodichi sau legumele preferate. Stropim cu ulei de masline si zeama de lamaie dupa gust. Vezi si mai multe reteta de post!
Sa va fie de cel mai bine si sa aveti un #PostCuGust si cu folos!