Te-ai gandit ca putem prepara lasagna la Crock-Pot, la slow cooker? Este delicioasa, se gateste fara a fi nevoie sa o supraveghezi si e gata exact pe cand ajungi acasa! Nu, nu e nevoie sa fierbem foile de lasagna inainte! Nu, nu facem sosuri complicate, totul merge foarte rapid!
Lasagna la Crock-Pot – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Pregatim un sos rapid din ricotta si parmezan, care leaga perfect lasagna. Sigur, puteti pregati si clasicul sos bechamel, dar aceasta varianta este super rapida si super delicioasa.
- In ceea ce priveste sosul de carne, il pregatim foarte foarte rapid, pentru ca se va finaliza de gatit in Crock-Pot. Pentru extra aroma, folosim in locul sosului simplu de rosii un sos pentru paste, gata aromatizat cu legume si ierburi aromatice!
- Lasagna gatita lent este foarte aromata si savuroasa, gusturile au timp sa se imprieteneasca si aromele sa se intrepatrunda.
V-am povestit ca folosesc de ani buni slow-cookerul Crock-Pot 4.7L digital si este unul din aparatele pe care ma pot baza mereu, pentru orice fel de preparate, de la supe la tocanita, de la orice tip de carne (care gatita in slow cooker devine ultra frageda) si chiar si pentru deserturi. Gatite lent, alimentele isi pastreaza culoarea, textura si propietatile nutritive, pentru ca nu aparatul nu depaseste punctul de fierbere si alimentele nu sunt gatite la foc mare. In plus, aromele sunt extraordinar de intense, aparatul nu trebuie urmarit in timp ce gateste si consumul de energie este optimizat, aparatul consumand cat un bec.
Bucura-te si tu de toate beneficiie gatitului lent! Gasesti SLOW COOKER 4.7L DIGITAL CROCKPOT AICI!
Lasagna la Crock-Pot – ingrediente pentru 8-10 portii
- 500g carne tocata de vita sau amestec porc cu vita
- ceapa alba tocata marunt
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- condimente dupa gust (sare, piper, boia afumata, mix ierburi aromatice, mix carne tocata)
- 500g ricotta
- 200g mozzarella data pe razatoare
- 100ml lapte
- 100g parmezan dat pe razatoare
- 800g sos de rosii (sau sos pentru paste, cu legume)
- 500g foi lasagna
Mod de preparare
- Pentru sosul de ricotta, amestecam ricotta, parmezan, lapte, sare si piper dupa gust.
- Pentru sosul de carne: intr-o cratita incapatoare punem 2 linguri de ulei si calim carna tocata la foc mediu, amestecand des, rupand bucatile mai mari de carne.
- Cand e aproape rumenita, punem ceapa tocata fin, usturoiul, condimentele.
- Mai lasam 4-5 min pe foc, apoi adaugam 500g sosul de rosii si amestecam.
- Asamblam lasagna in vasul Crock-Pot-ului: ungem vasul bine cu ulei.
- Pe fundul vasului punem un strat de sos de rosii, apoi potrivim foile de lasagna.
- Urmeaza straturi de sos de ricotta, foi de lasagna, sos de carne.
- Intre fiecare strat punem mozzarella data pe razatoare.
- Ultimul strat trebuie sa fie de foi de lasagna, peste care punem sosul de rosii ramas si mozzarella ramasa.
- Setam aparatul 3 ore pe functia high sau 4 ore pe low. Daca folosim foi de lasagna proaspete, putem seta aparatul la 2 ore pe high. Stim ca lasagna este gata cand cutitul intra foarte usor prin fooile de paste si mozzarella este rumenita.
Slow cooker-ul intra automat in modul keep warm si lasagna va asteapta sa o serviti si sa va bucurati de ea! Ca sa o puteti felia perfecta, lasagna trebuie sa fie racita la temperatura camerei, da? Dar, sincer, uitati de felia perfecta de lasagna si te bucuri de gustul mi-nu-nat! Sa va fie de cel mai bine!