Chec cu cascaval

Mereu caut noi idei pentru pachetelul de la scoala, ca orice mamica aflata la inceputul unui nou an scolar nou si lunnng! Azi va propun o idee minunata, foarte simplu de pregatit, cu ingrediente accesibile – CHEC CU CASCAVAL SI SALAM sau sunca.

Chec cu cascaval si salam

Chec cu cascaval si salam – tot ce trebuie sa stii despre reteta

Chec cu cascaval si salam

  • poti folosi cașcavalul preferat al familiei tale sau poti combina mai multe tipuri de branza. De exemplu, poti folosi un cascaval simplu (cum este Dalia) pentru a-l taia cubulete si un emmentaler sau un cascaval afumat pentru cascavalul razuit din reteta. Poti folosi si cubulete de telemea sau mozzarella pentru pizza.
  • poti inlocui salamul cu sunca de tip praga, carnaciori , bacon sau pancetta
  • poti adauga in compozite si mazare, porumb sau cubulete de morcov sau cartof dulce si, desigur, masline
  • la capitolul faina am ales, ca de obicei, faina 000 de la Baneasa, perfecta pentru orice preparat, dulce sau sarat
  • poti coace compozitia intr-o tava pentru chec sau intr-o tava de 20x30cm, ajustand timpul de coacere. Checul este gata cand trece testul scobitorii.
  • checul este minunat atat cald cat si rece. Daca doriti, inainte de a-l consuma, il puteti incalzi putin in cuptorul cu microunde.

Chec cu cascaval si salam

Chec cu cascaval si salam – ingrediente pentru o tava de chec clasica:

  • 3 oua mari
  • 150ml lapte
  • 80ml ulei floarea soarelui
  • sare, piper
  • 300g faina Baneasa 000
  • 300g faina Baneasa 000
  • 1 pliculet praf de copt
  • 100g cascaval taiat cubulete
  • 100g salam taiat cubulete (sau sunca preferata)
  • 100g cascaval dat pe razatoare
  • 30g parmezan / grana padano

Chec cu cascaval si salam

Mod de preparare Chec cu cascaval

  1. Incingem cuptorul la 180°C. Ungem cu unt si faina, spray non stick sau folosim hartie de copt in tava de chec.
  2. Intr-un bol incapator punem ouale, sare si piper, le batem bine cu telul.
  3. Adaugam laptele si uleiul, amestecam.
  4. Punem si faina, praful de copt, amestecam din nou.
  5. La final incorporam cascavlul cubulete, salamul, cascavalul dat pe razatoare.
  6. Turnam compozitia in tava pregatita, nivelam cu spatula.
  7. Coacem 35-40 min sau pana checul trece testul scobitorii.
  8. Este normal sa avem pe scobitoare urme de cascaval, important este sa nu avem urma de aluat necopt.

Chec cu cascaval si salam

Reteta de Chec cu cascaval si salam este gata! Va promit ca e minunat acest chec: are o crusta foarte rumena si crocanta, de la cascaval si este extrem de pufos la interior! Checul se pastreaza foarte bine 2-3 zile, invelit in folie alimentara si pastrat la frigider.

Chec cu cascaval si salam

Alaturi de prietenii de la Baneasa va dorim un an scolar usor, plin de note bune si de pachetele care mai de care mai delicioase! Sa va fie de cel mai bine!

Chec cu cascaval si salam

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.