Bol vegan cu cartofi dulci si naut

Azi pregatim impreuna o reteta vegana, de post, dar super satioasa, foarte colorata si plin de vitamine si anti-oxidanti – BOL VEGAN CU CARTOFI DULCI SI NAUT!

BOL VEGAN CU CARTOFI DULCI SI NAUT

Cartofii dulci contin fibre, proteine, vitamine si minerale esentiale pentru sanatate, fiind considerati un super aliment. De ce sunt recomandati in diete? Pentru ca 100 de grame de cartofi dulci, fierti sau gatiti fara adoas de grasime, echivaleaza cu circa 86 de kilocalorii. Consumul de cartof dulce este benefic pentru persoanele care sufera de obezitate, diabet (au un continut glicemic scazut, cartofii dulci previn rezistenta la insulina si reduc nivelul glucozei din sange) si anumite afectiuni cardiovasculare. Sunt ideali de consumat si in sezonul rece, care tocmai incepe, pentru ca au un continut ridicat de vitamina C.

BOL VEGAN CU CARTOFI DULCI SI NAUT

Boabele de naut sun foarte bogate proteine si fibre, dar si o varietate de vitamine si minerale, avand putine calorii doar 46 per 28 de grame. Nautul este o sursa foarte buna de fibre solubile si dietetice, care ajuta mentinerea unui sistem digestiv sanatos. Puteti gati nautul in diverse forme, noi il facem azi la cuptor, super crocant si aromat cu multe condimente, insa cea mai populara reteta pe baza de naut este HUMMUS-ul!

BOL VEGAN CU CARTOFI DULCI SI NAUT

Va asteptam in Bucataria LIDL pentru si mai multe inspiratie si retet faine pe baza de naut! Click pe fiecare titlu de mai jos pentru a accesa reteta!

  1. Hummus cu ardei capia, cartofi la cuptor si salata fresh
  2. Hummus cu ardei copt si pui
  3. Hummus cremos cu avocado
  4. Mousse de ciocolata cu aquafaba (apa de pe naut)
  5. Hummus cu masline

Taate ingredientele necesare pentru aceasta delicioasa reteta de BOL VEGAN CU CARTOFI DULCI SI NAUT  va asteapta in magazinele LIDL!

BOL VEGAN CU CARTOFI DULCI SI NAUT

BOL VEGAN CU CARTOFI DULCI SI NAUT – ingrediente pentru 6 portii

  • 2 linguri ulei de masline extra virgin Primadonna
  • 1 conserva 400g naut Sol Mar sau Freshona
  • sare, piper, boia afumata, usturoi Kanya
  • 500g cartofi dulci
  • 2 linguri mix de condimente pentru legume Kanya
  • o ceapa rosie mare
  • o vanata
  • rosii cherry
  • mix de salata Prestigio
  • 100g orez cu bob rotund Golden Sun

BOL VEGAN CU CARTOFI DULCI SI NAUT

Directions

  1. Curatam cartofii dulci, ii taiem cubulete de 1×1 cm. Ii asezam intr-un vas incapator, ii stropim cu putin ulei de masline, ii condimentam dupa gust cu mix de condimente pentru legume. Amestecam foarte bine.
  2. Scurgem bine nautul in conserva, il spalam sub jet de apa rece, il tamponam cu prosop de hartie pentru a fi cat mai uscat. Stropim cu putin ulei de masline, condimentam cu sare, piper, boia afumata, usturoi granulat. Amestecam foarte bine.
  3. Dam nautul si cartofi dulci la cuptorul incins la 200°C timp de 15-20 minute sau pana cartofii sunt facuti (furculita intra usor in ei) si nautul este crocant.
  4. Intre timp, ne ocupam de vinete. Taiem ceapa si vanata in cubulete mari. Le calim in foarte putin ulei de masline, la foc foarte mic. Daca este nevoie, adaugati si cateva linguri de apa, dar nu adaugati extra ulei. Este gata cand vinetele sunt moi si ceapa este translucida, cam 10-12 minute la foc mic.
  5. Fierbem 100g de orez in apa cu sare, respectand timpul de fierbere de pe ambalaj. Cand este fiert, il clatim foarte bine sub apa rece.

mancare vegana cu naut

Nu ne ramane decat sa asamblam bolul vegan – un strat generos de salata, orez, naut, cartofi dulci, vinete, rosii. Stropim cu ulei de masline dupa gust si condimentam dupa gust. Pofta buna!

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.