Paste cu spanac si bacon

Unele din pastele noastre preferate pentru primavara-vara? Paste cu spanac si bacon!

paste cu spanac si bacon

Pregatim un pesto de spanac absolut delicios, care rezista perfect pana la o saptamana in frigider. Apoi, cand ne e pofta de paste (copii cer o data la doua zile, cu siguranta), nu trebuie decat sa fierbem pastele noastra preferate si sa le amestecam cu o lingura generoasa de pesto de spanac. Daca avem si bacon prajit si ultra-crocant lanag paste, sunt si mai delicioase!

paste cu spanac si bacon

Paste cu pesto si spanac – cum pregatim pesto? Foarte simplu! Tragem spanacul la tigaie cu putin usturoi si cativa stropi de ulei, apoi amestecam in blender cu parmezan sau grana padano, nuci, migdale sau samburi de pin si putin ulei de masline. Simplu, delicios! Daca nu aveti un blender la indemana, nu e nicio problema, tocati spanacul marunt cu un cutit de lemn si amestecati totul foarte bine intr-un mojar.

Ce paste am ales pentru reteta de Paste cu pesto si spanac? Pastele cu ou de la Paste Baneasa. Luna si Luca le adora! Au un gust atat de bun si o culoare superba! Sunt facute din grau de cea mai buna calitate si ou lichid si le gasiti intr-o varietate foarte mare de forme!

paste cu spanac si bacon

Paste cu spanac si bacon – Ingrediente pentru 4 portii

  • 2-3 catei usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200g spanac proaspat
  • 50g nuci
  • 50g parmezan dat pe razatoare
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri ulei de masline extra virgin
  • 200g fasii de bacon

paste cu spanac si bacon

Intr-o tigaie incapatoare punem o lingura ulei de masline. Adaugam usturoiul trecut prin presa, lasam cateva secunde. Adaugam spanacul si 100ml apa. Lasam la foc mic cateva minute, pana spanacul e facut. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Intr-o tigaie, fara adaos de ulei, punem nucile si le prajim putin, fara adaos de grasime. Pe grill sau intr-o tigaie fara ulei, prajim fasiile e bacon pana sunt crocante.

Punem in blender spanacul, parmezanul, nucile, 2 linguri ulei de masline. Mixam pana avem o pasta omogena.

paste cu spanac si bacon

Pentru fiecare portie, fierbem 80-100g paste Baneasa. Pentru fiecare 100g paste, punem la fiert 1 litru de apa. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam ½ lingurita sare si pastele. Fierbem timpul indicat pe ambalaj. Scurgem pastele si pastram o cana din apa in care au fiert.

Peste pastele fierbinti, punem pesto de spanac si 2-3 linguri din apa in care au fiert pastele. Amestecam si servim cu felii crocante de bacon.

paste cu spanac si bacon

Sper ca v-a placut reteta de Paste cu spanac si bacon, este ideala pentru vara, super usor de preparat! Sa va fie de cel mai bine!

paste cu spanac si bacon

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.