Polenta cremoasa cu pancetta

Azi pregatim impreuna o reteta pe care abia am asteptat sa o pozez, ca sa o pot devora – Polenta cremoasa cu pancetta! Cand eram mica, mama radea mereu de mine si imi spune ca sunt o mica “mămăliguță” , pentru ca stia ca mereu merge la sigur cu mine cand gatete mamaliga. Iubeam si iubesc mamaliga in orice forma a ei. Preferata ramane mereu mamaliga cu branza in straturi, desigur, cum se face in Ardeal, cu slaninuta prajita sau afumatura, cu branza de burduf sau branza framantata. Mamaliga rece sau ce ramanea pe oala? Musai mamaliga cu lapte sau mamaliga rece cu magiun!

Polenta cremoasa cu pancetta!

Azi ducem mamaliguta cu branza si slaninuta la ALT NIVEL! Facem o Polenta cremoasa cu pancetta, pentru care fierbem faina de malai in apa si lapte, adaugam unt si parmezan. Daca e buna, ma intrebati? E vis!

Polenta cremoasa cu pancetta!

Dar reteta NU se termina aici, pentru ca pregatim cubulete de pancetta crocante si nu orice pancetta, ci pancetta de mangalita de la salumeria artizanala Mangalitza Food Art. Toate produsele Mangalitza Food Art sunt produse exclusiv din ingrediente naturale, nu contin nitrati, nitriti si arome artificiale. Este folosita carne de la porci mangalita rasa pura, care cresc liberi, pe suprafete mari de teren, pe dealuri si pasuni. Hrana lor este naturala, fara chimicale si antibiotice, de aici si gustul deosebit al produselor. Le recomand cu drag si incredere! Vedeti AICI toata gama lor de produse, puteti sa le comandati prin curier, se livreaza in toata tara. Sunt minunate pe platourile apertiv sau charcuterie boards pentru masa de Paste!

produse carne mangalita

La capitolul “branza” pentru reteta de Polenta cremoasa cu pancetta am folosit branza cremoasa de capra, dar merge perfect orice branza va place, de la telemea la branza de burduf, de la cas proaspat de casa si pana la gorgonzola. Am adaugat si spanac pentru ca…il ador! Dar merg perfect si usturoi/ceapa verde, leurda, urzici.

Polenta cremoasa cu pancetta!

Polenta cremoasa cu pancetta – Ingrediente 4-6 portii

  • 250g malai cu fierbere rapida
  • 1 litru apa
  • 500ml lapte
  • 50g unt
  • 50g parmezan proaspat razuit
  • o lingurita ulei de masline
  • 300g pancetta Mangalitza Food Art
  • 100g baby spanac
  • 2 catei usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 200g branza preferata

Polenta cremoasa cu pancetta!

Punem la fiert apa si laptele, saram dupa gust. Cand incep sa fiarba, dam focul la minim si adaugam malaiul cu fierbere rapida. Desigur, puteti folosi si faina de malai clasica, dar creste timpul de fierbere si mamaliga nu va fi la fel de cremoasa. Fierbem la foc mic 5-6 minute, amestecand des. Adaugam unt si parmezan, amestecam foarte bine.

Polenta cremoasa cu pancetta!

In acelasi timp, pe un alt ochi al plitei, prajim cubulete de pancetta pana sunt rumenite dupa gustul noastru. Adaugam spanacul si usturoiul trecut prin presa, sare si piper. Le calim impreuna pana spanacul e moale.

Turnam polenta cremoasa in boluri, adaugam branza prefarata si, desigur, delicioasa pancetta cu spanac!

Polenta cremoasa cu pancetta!

Polenta cremoasa cu pancetta s-a evaporat in secunda 2 dupa ce am decretat ca „am terminat pozele”. Toata lumea a fost in extaz!

Polenta cremoasa cu pancetta!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.