Daca am incheiat saptamana trecuta cu o reteta cu ciocolata, sa incepem si saptamana asta in aceeasi nota, ce ziceti? Reteta de prajitura cu nutella si ciocolata e o reteta care se face foarte repede si simplu iar rezultatul este o prajitura foarte crocanta, care se pastreaza foarte bine la frigider mai multe zile si va fi pe gustul tuturor pentru ca, mie cel putin, imi aduce aminte de batoanele cu ciocolata din copilarie 🙂
Ingrediente:
– 150g unt
– 150g ciocolata neagra sau cu lapte
– 200g zahar
– 2 linguri cu varf de nutella sau crema de ciocolata
– 2 oua mari
– ½ baton de vanilie sau 2 lingurite extract de vanilie
– 4 linguri stafide
– 200g faina
– ½ lingurita praf de copt
– 2 linguri cacao
– o priza de sare
– 2 linguri zahar pudra pentru garnisit
Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt o tava de 15x20cm. Apoi, intr-o craticioara topim ciocolata si untul si le lasam sa se racoreasca. Pana sa raceste sosul de ciocolata, batem intr-un bol mare ouale, vanilia, zaharul si nutella.
Adaugam apoi sosul de ciocolata, care e musai sa fie rece si amestecam bine. Urmeaza sa incorporam faina, cernuta impreuna cu praful de copt, sarea si cacaua. Ultimele sunt stafidele, apoi putem turna compozitia in tava, o nivelam usor cu spatula si dam tava la cuptorul incins 20 de minute. Dupa 20 de minute, presaram fulgii de cocos si dam din nou la cuptor, 10-15 minute sau pana cand fulgii sunt rumeniti si prajitura trece testul scobitorii.
Prajitura trebuie sa se raceasca de tot inainte sa o feliem si sa o pudram cu zaharul pudra (care poate foarte bine sa fie vanilat, pentru un plus de aroma). Cam asta e toata reteta, v-am spus ca e simpla si delicioasa si chiar nu v-am mintit! Va doresc o saptamana minunata si cititorii mei care au inceput azi BAC-ul, sa stiti ca le tin pumnii si ridic o spatula colorata in sus pentru ei 🙂
Wow retetele tale ciocolatoase ma dau gata! unele le-am testat, altele urmeaza:D Pt ca ai deja ramekins ma gandesc ca o sa-ti placa aceasta reteta ciocolatoasa rapida de la o prietena din Franta- Cocottes cu ciocolata-100 g ciocolata neagra, 100g unt, 90g zahar, 3 oua mari, 50g faina.Ungi cu unt si pudrezi cu faina 4 ramekins; incingi cuptorul la 200grade C.Untul si ciocolata bucati le topesti la foc mic.Intr-un bol mixezi bn ouale si zaharul, apoi adaugi cicolata topita cu untul , amesteci bn si la final faina adaugata in ploaie.Imparti in cele 4 forme si dai la cuptor pt 10 minute.-interiorul cocottei va fi lichid. Servesti calde sau reci cu un mot de frisca sau pudrate cu zahar pudra si vanilie. Sunt un deliciu gata numai in 20 min.enjoy
Elena, suna foarte bine, am notat-o la caiet 😀 Te pup :*
oau..chiar k e simpla… Ba chiar asemanatoare cu biscuitii…si pt k stiu k esti o draguta…spune-mi t rog care e diferenta intre bain mare si a topi o ciocolata? Nu este cam acelasi lucru ??? Este intrebare d blonda ??scuze dar sunt la inceput d drum 🙂
Salut 🙂 ciocolata se poate topi si normal, o pui in vas si vasul pe foc sau chiar in microunde, insa ai mult mai multe sanse sa se arda decat daca o topesti la bain marie, unde ciocolata nu intra in contact direct cu sursa de caldura si implicit o poti controla mult mai usor 🙂 si nu, nu e deloc intrebare de blonda! topitul ciocolatii e o treaba foarte serioasa 🙂
Mama ce reteta ciocolatoasa, super bine arata, ma gandesc ca e tareee gustoasa, vorbesc din punctul de vedere al unei chocolate addicted !
Laura, te inteleg perfect…eu desi nu iubesc ciocolata, imi plac parjiturile de genul asta, dar pe asta nici n-am gustat-o, fiind la dieta. Insa a disparut din tava pana a doua zi, deci intelg ca a fost buna :))
Chiar cautam ceva cu ingrediente la indemana in camara. Multumesc pentru reteta sigur sotul meu va fi incantat. Este ciocolatoasa 🙂
cu tot dragul >:D<
Bravo. Iti admir mult retetele, mai ales dulciurile. Insa eu nu-mi permit sa mananc asa ceva… Sunt adevarate bombe calorice. Nu contest faptul ca sunt dementiale la gust… dar devi dependent. Multa inspiratie si spor la gatit iti doresc.
Arina, nici eu nu imi permit, ca sunt la dieta 🙂 dar daca nu as fi, cu siguranta as gusta. Stii de ce? Pentru ca eu consider ca secretul unei alimentatii si vieti sanatoase este MODERATIA. Nu spune nimeni sa mancam jumatate de tava, un patratel pe zi e de ajuns 🙂
Uai… eu as muri sa gatesc astfel de bunatati si sa nu ma ating de ele!! 😀 Oricum cred ca tare mare ambitie trebuie sa ai… sa nu te ispiteasca. 😀 Eu nu pot sa rezist la asa ceva. Si mai ales sa stiu ca am o tava de prajituri in casa si sa mananc doar un patratel pe zi. Nu pot cu asa ceva.
Te rog, dimensiunea tavii? Multumesc
Iarta-ma, te rog, am vazut ca ai dat dimensiunea tavii.Raluca
Buna, as avea o intrebare, eu nu am tava asa mica, am doar de 30 cm in lungime si 20 latime, cum ar trebui sa procedez, defapt doua intrebari daca nu gasesc fulgi de cocos asa mari, numai macinati ar fi ok? Multumesc frumos si scuza-mi daca intrebarile ti se par banale, dar sun incepatoare..
ar trebui dublate cantitatile la o tava mai mare. Poti folosi si flgi de cocos mai mici, nu e problema 🙂 stai linistita, eu va raspund cu drag la intrebari 🙂