Carrot banana cake

Banana bread sau carrot cake? Care este desertul tau preferat? Stiu, e greu sa alegi intre ele pentru ca ambele sunt delicioase! Si noi le iubim pe ambele, asa ca le-am unit intr-o singura prajitura cu morcovi si banane – Banana carrot cake sau carrot banana cake!

banana carrot cake

Banana carrot cake – Carrot banana cake -tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • O combinatie perfecta in banana bread – un chec pe baza de banane, foarte dens si umed – si carrot cake – un chec pe baza de morcovi si foarte aromat – Banana carrot cake este o prajitura ideala pentru mesele din timpul saptamanii. Il avem in frigider, gata sa fie servit la pranz sau gustare!
  • Pentru banana bread folosim intotdeauna banana foarte bine coapte, de obicei acele banane uitate in cosul de fructe! Cu cat bananele sunt mai bine coapte, cu atat aroma este mai intensa si prajitura este mai dulce, astfel ca putem reduce cantitatea de zahar folosita.
  • Putem coace Banana carrot cake in forma rotunda, cu diametrul de 20-22 cm, dar si in forme pentru briose sau in tava pentru chec/cozonac. Trebuie doar sa ajustam timpul de coacere. Banana carrot cake, indiferent de forma in care este coapta, este gata cand trece testul scobitorii – o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata, fara urme de aluat.

carrot banana cake

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Banana carrot cake sau Carrot banana cake va asteapta in magazinele LIDL.  Iar daca esti in cautarea de retete de prajitura, te invitam sa descoperi Bucataria LIDL! Click pe fiecare titlu de mai jos pentru a accesa reteta!

banana carrot cake

Banana carrot cake - Carrot banana cake - ingrediente pentru 10-12 portii

  • 3 oua
  • 3 banane
  • 130g zahar brun Belbake
  • 60ml ulei de floarea soarelui Vita D’Or
  • 250g faina Belbake
  • un pliculet praf de copt Belbake
  • 2 morcovi medii dati pe razatoare
  • o lingurita scortisoara Mikado
  • o lingurita esenta de vanilie Belbake
  • 150g mascarpone Lovilio
  • 80g zahar pudra Belbake

Incingem cuptorul la 160°C, ungem cu unt si faina sau spray non stick o tava rotunda, de 20-22cm diametru.

Intr-un bol incapator mixam ouale, zaharul, uleiul, vanilia. Amestecam 3-4 minute cu mixerul la viteza mare, pana avem o spuma. Adaugam bananele pisate cu furculita, morcovii dati pe razatoare. Amestecam foarte bine.

carrot banana cake

Incorporam si faina, praful de copt, scortisoara. Trebuie sa avem o compozitie omogena. Turnam compozitia in tava, nivelam cu spatula. Coacem Banana carrot cake 45-50 min sau pana trece testul scobitorii. Daca prajitura se rumeneste dar nu este facuta in interior, acoperim cu folie de aluminiu si continuam coacerea.

Lasam Banana carrot cake sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp, pregatim crema: amestecam cu mixerul mascarpone si zaharul pudra (putem folosi si zahar pudra vanilinat) pana granulele de zahar nu se mai simt. Decoram prajitura cu crema de mascarpone si fructe.

carrot banana cake

Banana carrot cake sau Carrot banana cake se pastreaza foarte bine la frigider 3-4 zile. Daca preferati varianta cu ciocolata, inlocuim zaharul pudra din crema cu 100g crema de ciocolata sau alune. Vezi alte variante de CARROT CAKE sau BANANA BREAD Sa va fie de cel mai bine!

banana carrot cake

 

2 Comments

  1. Mioanat

    Tocmai ce am degustat. Eu am pus coca in 12 forme de briose si au iesit niste ciupercute super delicioase. Se anunta repetir la Pasti perfecta reteta. Multumesc !!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.