Ovaz la cuptor

Un mic-dejun satios si sanatos? O gustare pentru copii? O idee pentru caserola de la birou? Incearca reteta de Ovaz la cuptor! E gata de cuptor in mai putin de 5 minute si foarte usor de personalizat in functie de ingredientele pe care le aveti la indemana! Nu are zahar adaugat si putem servi alaturi de sirop de artar, sirop de agave sau miere.

ovaz la cuptor

Nu e nevoie de instrumente speciale, o furculita face foarte bine toata treaba! Pentru reteta de ovaz la cuptor, pur si simplu strivim bananele direct in tava, adaugam restul ingredientelor si amestecam foarte bine! Putem folosi si lapte vegetal, de soia, ovaz sau migdale, in functie de preferinte. Putem folosi fructe proaspte sau confiate, chiar si fructe congelate, numai sa le decongelam bine inainte si sa le tinem in sita, pentru a se scurge excesul de lichid.

ovaz la cuptor

Toate ingredientele necesare va asteapta in magazinele LIDL! Pentru si mai multe retete delicioase, va asteptam in BUCATARIA LIDL! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!

ovaz la cuptor

Ovaz la cuptor – ingrediente 8 portii

  • 2 banane foarte coapte
  • 200g fulgi de ovaz Crownfield
  • 500ml lapte Pilos
  • 150g iaurt in stil grecesc Pilos
  • 100g unt de arahide Mcennedy
  • ½ lingurita pasta de vanilie Belbake
  • capsune, afine
  • 2 linguri miez de fistic Alesto
  • 2 linguri fulgi de ciocolata Belbake
  • sirop de artar Mcennedy pentru servire

sirop de artar Mcennedy pentru servire

Mod de preparare Ovaz la cuptor

  1. Incingem cuptorul la 180°C. Folosim o tava de 15x20cm, pe care o ungem cu unt sau spray non-stick
  2. Asezam bananele in tava si le strivim cu furculita.
  3. Adaugam fulgii de ovaz, laptele, iaurtul grecesc, unt de arahide, vanilia. Amestecam foarte bine.
  4. Punem deasupra fructele, fulgii de ciocolata, fistic.
  5. Coacem 20-25 minute sau pana linchidul e complat absorbit de fulgii de ovaz.

ovaz la cuptor

Lasam sa se racoreasca putin, apoi putem felia si servi alaturi de sirop de artar. Vezi si alte retete cu ovaz AICI! Pofta buna si sa va fie de cel mai bine!

ovaz la cuptor

2 Comments

  1. Buna idee! Cu ce am putea inlocui untul de arahide?

    • Salut. Cu alte unturi cum ar fi de fistic, caju, migdale, chiar si cu o crema de ciocolata sau de alune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.