Cauti o varianta excelenta de mic dejun sanatos? Incearca reteta de GRANOLA HOMEMADE! Se pregateste usor, din ingrediente numai unul si unul si se pastreaza foarte bine cateva saptamani la frigider…desi stim cu totii ca NU va rezista mai mult de cateva zile!
Ce este GRANOLA? Cum faci granola acasa? Granola este un mix de fulgi de ovaz si alte tipuri de cereale, fructe uscate si nuci, pe care le amestecam cu miere sau alte tipuri de sirop (agave, artar, curmale) si le coacem pana devin crocante! Servim granola alaturi de lapte, sana, iaurt, lapte batut sau pur si simplu ca o gustare. Luna si Luca iubesc granola, e una din gustarile lor preferate, mai ales in combinatia pe care vi-o arat azi, in reteta de GRANOLA HOMEMADE!
Am comandat toate ingredientele necesare pentru reteta de GRANOLA HOMEMADE de la prietenii nostri MEDITERANEA GOURMET! Sunt ingrediente BIO, de cea mai buna calitate, aduse din Grecia. De la ei cumparam mierea delicioasa de castan sau mierea cremoasa de lavanda, diverse tipuri de cereale bio si, desigur, de la ei cumparam mereu uleiul de masline.
Avem si COD DE REDUCERE la MEDITERANEA.RO – TEO10 – care va ofera 10% reducere la cosul de cumparaturi. Enjoy!
Granola homemade – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Puteti dubla sau injumatati cantitatile din reteta in functie de nevoie.
- Granola facuta in casa se pastreaza foarte crocanta si proaspata daca o tinem la frigider, in recipiente inchise ermetic, fie ca vorbim de borcane de sticla sau caserola.
- Puteti personaliza usor reteta de granola homemade folosind nucile/alunele preferate si, desigur, fructele uscate care va plac.
Granola homemade – Ingrediente pentru 8-10 portii
- 200g fulgi de ovaz BIO
- 200g fulgi crocanti de porumb si quinoa BIO
- 50g nuci
- 50g stafide
- 50g migdale
- 50g seminte de dovleac BIO
- 2 linguri miere de castan BIO
- 50ml sirop de artar
- 80g unt topit
Pregatim o tava de 15x20cm, pe care o ungem cu unt sau spray non stick. Punem ingredientele rand pe rand in tava. Amestecam foarte bine, astfel incat toate cerealele si nucile sa fie bine acoperite de unt, miere si sirop de artar. Dupa gust, putem adauga si scortisoara, vanilie, coaja de lamaie/portocala sau alte arome.
Dam tava la cuptorul incins la 160°C static, 20-25 minute sau pana cerealele sunt rumenite. Lasam granola homemade sa se racoreasca putin, apoi o rupem in bucati si, dupa ce e racita complet, o mutam in caserolele/borcanele in care o vom depozita.
Granola homemade este o reteta numai buna de notat in caietul special, pentru ca sunt sigura ca o veti repeta de foarte multe ori! Cei mici adora granola si, cu ingredientele BIO de la Mediteranea Gourmet, iese o granola perfecta pentru un mic dejun foarte satios si sanatos! Sa va fie de cel mai bine!