Pentru ca in familia Don pastele sunt la loc de cinste, suntem mereu in cautare de retete noi de paste, mai ales unele care sa fie potrivite si pentru copii si pe care sa le indrageasca si Luca si Luna. In perioada postului, desi eu sunt singura din familie care tine post, incerc sa gatesc paste care, desi vegane, sa fie pe gustul intregii familii. Asa am ajuns la reteta de azi – Spaghetti cu pesto rosu – care desi nu contine carne, a fost apreciata pana si de Luna, care a cerut portie dubla!
Spaghetti cu pesto rosu – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- In functie de postul pe care il tineti (catolic sau ortodox) puteti folosi in reteta de Spaghetti cu pesto rosu parmesan, branza vegetala sau fulgi de drojdie inactiva. Gasiti fulgii de drojdie inactiva la magazinele naturiste si sunt cunoscuti ca “permesanul vegetal”, fiind foarte asemanatori cu branza tare, atat ca textura cat si gust. In plus, sunt o varianta mult mai putin calorica a parmezanului.
- Pesto rosu se pastreaza foarte bine la frigider pana la 2 saptamani. Il tinem in borcan inchis ermetic, iar dupa ce il punem in borcan, turnam deasupra putin ulei de masline, in strat subtire.
- Cand folosim pesto rosu pentru paste, pastram mereu o cana din apa in care au fiert pastele. Aceasta apa este ideala pentru a subtia pesto si a da pastelor un sos cremos.
Acest pesto rosu este minunat si ca baza pentru mancare, o lingura buna adaugata la ardei umpluti sau carne tocata face minuni! Daca nu serviti reteta de Spaghetti cu sos rosu intr-o zi de post, puteti praj cubulete de bacon sau pancetta, care merg pefect in aceasta reteta de paste, ca niste mici surprize crocante. Sau cubulete de piept de pui sau carnea ramasa de la friptura.
La capitolul paste pentru reteta de Spaghetti cu pesto rosu am ales, desigur, pastele din grau dur de la Paste Baneasa.
De ce paste din grau dur? Rezista foarte bine la fierbere si isi pastreaza excelent forma. Pastele din grau dur un indice glicemic mai mic decat cele din grau moale si contin o cantitate mai mare de proteine, find mai hranitoare si mai sanatoase. In plus, au un gust deosebit si culoarea aurie specifica. In gama de paste 100% grau dur Baneasa gasiti si pastele integrale, pentru un plus de sanatate si mai recomandate in diete decat cele obisnuite.
Ingrediente pentru 4 portii Spaghetti cu pesto rosu
- 320g spaghetti Baneasa din grau dur
- 4 litri apa
- o lingurita sare
- 150g rosii uscate in ulei de masline
- 2 catei usturoi
- o lingura mix de ierburi aromatice
- 2 linguri nuci
- 2 linguri migdale
- 50ml ulei de masline extra virgin
- 6-8 frunze busuioc proaspat
- 30g parmezan / fulgi de drojdie inactive
Mod de preparare Spaghetti cu pesto rosu
- Punem la fiert 4 litri de apa. Cand apa da in clocot, adaugam sarea si pastele. Fierbem timpul indicat pe ambalaj, astfel incat spaghettele sa fie al dente.
- Intre timp, pregatim pesto rosu. Punem in blender rosiile uscate, usturoi, ierburi aromatice, sare si piper dupa gust. Macinam.
- Adaugam apoi restul ingredientelor si continuam sa amestecam cu blenderul pana avem un pesto omogen, cremos.
- Scurgem pastele intr-o sita si pastram o cana din apa in care au fiert.
- Amestecam pastele fierbinti cu pesto si apa, pana sunt cremoase pe gustul nostru.
Reteta de Spaghetti cu pesto rosu este gata! Alaturi de Paste Baneasa va dorim pofta buna, sa va fie de cel mai bine si post cu folos!
P.S. Vezi mai multe retete cu PASTE BANEASA aici!
Salut. De unde cumperi rosile uscate?
Salut. De la Mediteranea Gourmet: https://www.mediteranea.ro/