Slabiciunea mea pentru pastele cu sos alb nu mai este de mult un secret! Cu cat sunt mai cremoase, cu atat mai bine! Azi pregatim impreuna o reteta speciala – Paste cu pesto de zucchini si guanciale – un sos extrem de cremos si guanciale de mangalita, crocant si de-li-cios!
Pesto este unul dintre cele mai iubite sosuri pentru paste si, desigur, in varianta “pesto alla Genovese” este cunoscut in lumea intreaga. Pesto este un mix de ierburi, nuci (samburi de pin), ulei de masline si branza tare (parmesan, pecorino, Grana Padano), macinate impreuna intr-o pasta delicioasa. Noi inlocuim busuiocul cu zucchini in reteta de Paste cu pesto de zucchini si guanciale si va garantez ca este un pesto pe care il veti indragi!
La capitolul “guanciale”, am folosit un guanciale de mangalita absolut minunat! Am descoperit de curand produsele Mangalitza Food Art si suntem foarte incantati de ele!
O fuziune armonioasă de concepte gastronomice italienești și românești, în care elementul central este carnea de porc de rasă pură Mangalița.
- Carnea de mangalita este recunoscuta pentru calitatile ei (saraca in colesterol, bogata in acizi grasi) si gustul deosebit.
- Produsele Mangalitza Food Art sunt din 100% carne de la porci mangalita rasa pura, crescuti in libertate si hraniti doar natural, fara chimicale sau antibiotice.
- Nu contin nitrati, nitriti sau alte arome artificiale.
- Ce produse gasiti la Mangalitza Food Art? Salam picant si nepicant, capocollo, guanciale, pancetta, slanina maturata si untura. Toate sunt preparate dupa retete specifice, in colaborare cu un macelar Italian.
- Slanina maturata este un produs special, tocmai pentru ca nu este afumata, ci maturata. Are un gust special, delicios! Se serveste taiata felii foarte subtiri, alaturi de paine prajita si, desigur, merge perfect langa branzeturi fine si un vin foarte bun!
In reteta de Paste cu pesto de zucchini si guanciale folosim, asa cum v-ati prins deja, savurosul guanciale. Are doar ingrediente naturale – slanina de porc mangalita, sare de mare 3%, piper negru, ardei iute fulgi, cuisoare, scortisoara, nucsoara – un gust intens si exact crocanteala de care avem nevoie langa sosul cremos! Desigur, guanciale e ideal si pentru clasicele paste carbonara, trebuie sa incercati reteta cu guanciale “vero” de la Mangalitza Food Art!
Paste cu pesto de zucchini si guanciale – ingrediente pentru 4 portii
- 2 linguri ulei de masline
- o ceapa alba medie, taiata marunt
- 2-3 catei usturoi
- 2 zucchini
- o canita apa
- 50g parmesan razuit
- 50g samburi pin
- sare, piper
- 300g guanciale Mangalitza Food Art
- 320g spaghetti
Intr-o tigaie incapatoare calim ceapa in 2 linguri ulei de masline pana devine translucida. Adaugam usturoiul si il calim cateva secunde, apoi punem zucchini taiati felii. Condimentam dupa gust cu sare si piper, adaugam si apa si lasam pe foc pana dovlecel este moale. Punem in blender dovleceii, o lingura ulei de masline, parmesanul, samburii de pin. Amestecam pana avem o pasta.
Fierbem pastele in 3 litri de apa, cu putina sare. Adaugam pastele numai cand apa fierbe si le lasam sa fiarba cu 1 minut mai putin decat timpul indicat pe ambalaj, pentru paste al dente. Putem folosi pastele preferate, dar cel mai bine merg pastele lungi – spaghetti, tagliatelle, pappardelle. Pastram o cana din apa in care au fiert pastele, acesta ajuta sosul sa fie mai cremos.
Cat timp fierb pastele, taiem guanciale fasii de marime potrivita. Le prajim fara adaos de grasime, pana sunt rumenite, in functie de preferinte, mai crocant sau mai gumos.
Nu ne ramane decat sa amestecam pastele cu o lingura buna de pesto pentru fiecare portie si apa in care au fiert pastele, pentru cremozitate. Adaugam si cubuletele de guanciale si amestecam.
Reteta de Paste cu pesto de zucchini si guanciale de mangalita este gata si va promit ca e de vis! Alaturi de Mangalitza Food Art va dorim pofta buna si nu uitati ca puteti comanda produsele lor din carne de mangalita direct de pe site, de AICI, fiind livrate in tara prin curier. Sa va fie de cel mai bine!