Blue cheese dip sau sosul de branza cu mucegai albastru este foarte popular in Statele Unite, fiind asociat in general cu Buffalo Wings si legumele crude (morcovi, apio, castraveti etc). Retete pentru blue cheese dip veti gasi o multime, majoritatea avand ca si ingrediente principale maioneza, smantana, branza albastra, usturoiul si mustarul boabe.
Varianta aleasa de mine este o adaptare a retetei culinare originala, astfel incat sa fie pe gustul nostru. Si a mers de minune cu aripioarele picante!
Ingrediente:
– 125 ml de maioneza
– 125 ml smantana
– 80 gr branza albastra (Gorgonzola, Roquefort, Danablu etc)
– o lingurita de praf de usturoi
– o lingura patrunjel verde tocat
Intr-un robot de bucatarie mixam intai patrunjelul si branza.
Apoi adaugam smantana, maioneza si praful de usturoi.
Omogenizati bine cu o lingura inainte de servire. As spune sa nu adaugati sare, pentru ca branza are o aroma destul de puternica, fara a fi nevoie de arome aditionale.
you can also mix ranch dressing with the gorgonzola cheese. thats how they do it here at the restaurants 🙂 easier..faster 🙂
buna teo,te-as ruga sa-mispui cu ce tip de branza as putea inlocui branza cu mucegai.familiei mele nu-i place acest tip de branza .multumesc
CM, that's true, but still…in Romania you cant't find ranch 🙂
Buna, ai putea sa folosesti o branza de capra sau o branza de burduf. Problema e insa ca atunci sosul nu are aceeasi aroma. Aroma specifica ii e data de branza cu mucegai.
Buna, Teo!
Am incercat aproape toate retetele tale si marea majoritate au iesit extraordinar (pt restul am scuza ca nu-s o bucatareasa cu vechime :P). Foarte bun sosul, l-am facut aseara, impreuna cu Bufallo Wings. Doar ca mi-a mai ramas cam jumate si voiam sa te intreb cu ce altceva mai poate fi combinat?
Alina
Alina, ma bucur foarte mult ca ti-au placut si aripioarele si sosul. Si noua ne-a ramas din el si l-am mancat impreuna cu cartofi prajiti (sotul) si cartofi copti (eu). Mai merge la fel e bine cu un platou de legume crude, castraveti, morocvi, apoi, telina sau ca si dressing pentru salata. In general, se poate folosi ca si orice sos pe baza de maioneza, chiar si pe post de dip pentru chipsuri sau nachos.
@anonim, daca nu pui branza cu mucegai nu va avea acelasi gust 😉
felicitarii!! familia mea a fost incantata de sosul dip chees si aripioarele tale!!excelent!!succes in continuare…
Blue Cheese e magnific… l-as manca si pe paine sau impreuna cu…Locco Pollo (in genul puiului Shanghai dar "tavalit"prin fulgi de porumb)…Yummy
Sarut mana, Teo,
Am observat in multe retete ca folosesti praf de usturoi, daca nu ma prea impac cu usturoiul sub forma de praf si il pun zdrobit, afecteaza reteta?
Nu afecteaza reteta, din contra, daca folosesti usturoi zdrobit o sa fie si mai aromat sosul 🙂
spunea cineva de ranch … FFF bun mai ales cu buffalo wings.. si in state ca de acolo cred ca te-ai inspirat…
Buna Teo, am incercat reteta si au fost delicioase aripioarele
Am stat o perioada in state si obisnuiam si acolo sa mananc buffalo wings dar mai rar cu blue cheese dip, mai mult cu ranch. Pacar ca in RO nu se gaseste, si retetele pe care le-am gasit nu se apropie de gustul pe care-l stiu eu:(
buna draga teo, numele meu este alina si de vreo 2 luni sunt fana ta 🙂 , am incercat cateva retete si mi-au iesit toate, dar aceasta reteta e minunata, sosul meu preferat pt orice pe care l-am mancat doar la mcdonalds (unde ajung doar o data pe an pt ca la noi in judet nu-l avem), iar acum pot sa mi-l prepar singura datorita tie, vreau sa-ti multumesc pt toate retetele minunate cu care ne incanti, dar mai ales pt aceasta,
pupici
Sos Ranch? Daca imi amintesc bine , cred ca am vazut la Kaufland.
Teo, superba reteta aceasta. Trebuie sa incerc si eu.
off topic, nici un sos ranch care se gaseste la noi in magazine nu se apropie de cel din state. nici retetele.
on topic – teo, aripioarele impreuna cu sosul acesta sunt divine! 🙂