Chec marmorat cu scortisoara

Chec marmorat cu scortisoara – aceea reteta care te scoate din impas atunci cand ai pofta de ceva cu aroma de sarbatoare. Excat asa mi se pare, un adevarat desert de sarbatoare! Si sa va mai spun un secret: checul acesta te duce istant, de la prima imbucatura, cu gandul la cinnamon rolls. Seamana foarte mult ca gust si ghiciti ce? Se pregatesc mult mai usor si mult mai rapid!

chec marmorat cu scortisoara

Este un chec foarte pufos si pastreaza foarte bine la rece 2-3 zile, in caserole inchise ermetic. E o gustare super delicioasa in orice moment al zilei, dar poate fi pregatit si ca desertul de duminica, ba chiar si pentru mesele festive.

chec marmorat cu scortisoara

Toate ingredientele necesare pentru reteta de CHEC MARMORAT CU SCORTISOARA va asteapta in magazinele LIDL. Si mai multe retete de chec va asteapta in Bucataria Lidl! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!

chec marmorat cu scortisoara

Ingrediente Chec marmorat cu scortisoara

  • 150g unt Pilos la temperatura camerei
  • 200g zahar tos
  • 3 oua mari
  • 200g faina Belbake
  • 1 pliculet praf de copt Belbake
  • 80g iaurt grecesc Pilos
  • Esenta de vanilie Bebake
  • 100g zahar brun Belbake
  • 1 lingurita scortisoara
  • 30ml lapte Pilos
  • 30-40g nuci Alesto

chec marmorat cu scortisoara

Pornim cuptorul la 180C. Ungem o tava de chec cu putin unt sau spray non-stick.

Intr-un bol mixam zaharul tos cu untul la temperatura camerei, pana cristalele zaharului sunt dizolvate. Adaugam ouale si amestecam bine, apoi punem si iaurtul. Omogenizam. Adaugam faina si praful de copt si amestecam bine-bine.

chec marmorat cu scortisoara

Pentru Chec marmorat cu scortisoara, intr-un castron punem 3-4 linguri din compozitie si adaugam scortisoara, jumatate din cantitatea de zahar brun si laptele. Amestecam pana avem o compozitie omgena. Practic avem 2 compozitii, pe cea simpla cu iaurt si pe cea cu scortisoara.

In tava pregatita punem jumatate din compozitia cu iaurt, iar pe deasupra punem jumatate din compozitia cu scortisoara. Cu o furculita amestecam superficial, astfel incat sa obtinem efectul frumos de marmorare. In continuare punem compozitie cu iaurt, apoi cea cu scortisoara, amestecam din nou cu furculita si presaram nuci tocate din cutit si zaharul brun ramas.

Dam tava la cuptor 30 de minute sau pana cand checul nostru trece testul cu scobitoarea.

chec marmorat cu scortisoara

Sper sa va fie de folos minunata reteta de Chec marmorat cu scortisoara si sa o notati cu mare drag in caietul vostru de retete speciale! Incearca si reteta de CHEC DE POST!

chec marmorat cu scortisoara

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.