Biscotti cu nuci sunt prietenii cei mai buni ai unui pahar cu lapte cald (sau rece)! Dar merg perfect si la ceai si mai ales la cafea! Se pregatesc usor daca urmam toti pasii retetei cu grija si se pastreaza excelent pana la o saptamana in frigider, in caserola inchisa ermetic. Notati reteta, veti apela frecvent la ea! Vezi pe blog si alte retete de biscuiti! CLICK AICI!
Biscotti cu nuci – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- puteti folosir nui, stafide, alune de padure, migdale, fistic sau o combinatie din mai multe tipuri de nuci si alune
- Sunt ideali pentru Craciun si in general pentru sezonul rece, alaturi de ceai, cafea, ciocolata calda etc. Sunt genul de biscuiti care se preteaza excelent pentru cookie box-uri de Craciun sau
- Din aceeasi compozitie pentru Biscotti cu nuci puteti coace si biscuiti rotunzi. Formati bilute de dimensiunea unei mingi de ping-pong. Le asezati in tava, lasand spatiu intre ei minim 4 cm. Coaceti 12-15 minute la 180°. Ta-daaaam!
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Biscotti cu nuci va asteapta in magazinele LIDL. Si mai multe retete de biscuiti gasiti in Bucataria LIDL, click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!
Biscuiti americani cu nuci pecan
Biscotti cu portocale, alune de padure si ciocolata amaruie
Biscotti cu nuci – Ingrediente pentru 16 bucati
- 250g faina Belbake
- 150g zahar brun Belbake
- 2 oua mari
- 50g unt Pilos la t° camerei
- 100g nuci Alesto
- 2 pliculete zahar vanilinat Belbake
- 1 pliculet praf de copt Belbake
- 1 galbenus
Mod de preparare Biscotti cu nuci
- Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam o tava mare cu hartie de copt.
- Intr-un bol incapator amestecam zaharul brun, zaharul vanilinat, faina, praful de copt.
- Facem o gropita in mijloc, punem ouale, untul topit. Amestecam cu lingura de lemn pana avem un aluat bine legat.
- Incorporam si nuci, framantam.
- Mutam aluatul pe masa pudrata cu putina faina. Modelam aluatul sub forma unui baston de 10x25cm.
- Coacem 15 minute, apoi scoatem din cuptor cand aluatul are crusta.
- Taiem in felii de cca 1.5 cm grosime.
- Punem biscotti din nou pe tava.
- Ungem biscotti cu galbenus de ou, cu ajutorul unei pensule de patiserie.
- Coacem alte 10-12 minute sau pana sunt rumeniti.
Lasam Biscotti cu nuci sa se raceasca putin in tava, apoi ii putem muta intr-o caserola inchisa ermetic. Pe masura ce se racesc, se intaresc tot mai tare, dar hei, sunt prietenii cei mai buni ai unui pahar cu lapte! Sa va fie de cel mai bine!