Prin retetele cu afine am deschis oficial sezonul de retete culinare de vara! Va bucurati? Nu stiu voi, insa eu ma bucur foarte mult! O sa incerc sa va pun cat mai multe retete ilustrate din categoria mancarurilor usoare, cu retete foarte simplu de realizat, astfel incat sa va bucurati mai mult de vara, soare si iesirile la terasa si sa petreceti mai putin timp in bucatarie.
Sa incepem dara, cum se zice la noi in Ardeal, cu o reteta de inghetata. O inghetata foarte speciala as spune eu, rafinata si foarte energizanta. Noi o mancam la micul dejun, alaturi de waffe sau muffins si pe cuvant ca pana dupa-masa nu mai stim ce e aia foame.
Ingrediente:
– 120 gr de mascarpone
– 120 ml de frisca lichida
– 40 gr de fulgi de ciocolata
– 50 gr de migdale taiate bucatale
– 2-3 linguri de nuci macinate
– 2-3 linguri de miez de nuca de cocos
– 3 linguri de zahar (eu am folosit 2 linguri de zahar si 2 pliculete de zahar cu aroma de rom)
Reteta este, dupa cum v-am si promis, mega-ultra-uber simpla: batem frisca tare (pana cand sta scobitoarea “drepti” in ea). Separat, mixam mascarpone pana cand devine ca o spuma (2 minute cu mixerul pe maxim e mai mult decat suficient) si apoi il amestecam cu frisca. Incorporam si zaharul, cocosul, fulgii de ciocolata.
Intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime, rumenim nucile si migdalele. Cand sunt aurii si frumusele, le lasam sa se raceasca complet, apoi le incorporam in crema de mascarpone. Compozitia se pune in forme pentru briose, de preferinta cele de silicon, din care va fi foarte usor sa scoateti inghetata si se da la congelator minim 2 ore. Daca nu aveti forme din silicon, puneti pur si simplu inghetata intr-o cutie de plastic si o serviti apoi feliata.
Dupa 2 ore de asteptare (partea asta e mai grea decat reteta in sine), scoateti inghetata de la congelator si o devorati. E foarte aromata si mai ales foarte crocanta. Ce poate fi mai bun?
Excelent, Teo! Iti doresc o vara minunata, si toate cele bune la voi sa se adune
Buna Teo,
Imi place la nebunie ceea ce gatesti si gatesc dupa retetele tale tot timpul, is de foarte mare ajutor.
As vrea sa te intreb de unde cumperi mascarpone, in ce magazine din Cluj gasesti?
Teo, miezul de nuca de cocos e de fapt acea nuca de cocos care se gaseste sub forma de fulgi, nu? Nu trebuie sa atac eu vreo nuca de cocos proaspata? 😀
Je, senchiu veri maci! Numai bine si tie si…o cupa de inghetata!!
Cris, gasesti mascarpone la Auchan, careefour, Kaufland, Billa, Real. Preturile variaza intre 6 lei si 10 lei cutia de 260 de gr, in functie de producator.
Laura!!! Imi era dor de tine!!! E vorba de fulgii de nuca de cocos, da da 🙂 Pupici minunii talei mici!
Unde gasim in Romania mascarpone? A da, am vazut raspunsul dat lui Cris. Multumesc. Dar la noi se numeste tot asa?
Imi pasa gura apa cu atat mai mult cu cat sunt mare amatoare de inghetata. Oau!!!!
super tare
zahar cu aroma de rom unde gasim? 😀
zahar cu aroma de rom gasiti la raionul de aditivi de patiserie din orice hypermarket, firma producatoare cred ca este Darling
Cand am deschis mailul sa vad update-urile de la tine ce sa vada ochii? Pozele cu inghetata asta care m-o facut sa salivez in miez de noapte si ceva link cu o cura de slabire eficienta.Oare care m-o convins? :)))
Daca e cu nuci e nebunie, trebe incercata.
buna
am un bebe de 9 luni si ma chinui sa gasesc o reteta de biscuiti pt ea. se poate sa ma ajuti cu vreo reteta ? multumesc mult,
diana
Teo, de cand am descoperit blogul tau, zilnic intru sa vad ce ai mai postat. Si "mare mi-e dezamagirea" in zilele cand nu apare nimic nou. Glumesc….daca ai sti cate nopti am "pierdut" citindu-ti retetele…am incercat cateva si toate au iesit foarte bune si gustoase!
Cat priveste inghetata aceasta, neaparat trebuie s-o incerc, desi n-am gustat niciodata mascarpone. Dar… este un inceput in toate. Iti multumesc pt ca imi esti de mare ajutor si orice reteta pare f usor de realizat.
tocmai savurez inghetata facuta dupa acesta reteta..e suuuuuper buna….incercati ca merita!
Buna Teo, ca o mare maestra a bucatariei ce esti, ai idee cum se prepara un fel de mancare libanez, absolut delicios, se numeste RAS ASFOUR DE VITA si este absolut DEMENTIAL!!! YAM-YAMMM….
Eu am incercat sa-l fac, insa nu cu foarte mare succes 🙁 – desi am intrebat la restaurantul cu specific libanez unde am mancat prima data…. cred ca mai lipsea "ceva"… n-am reusit sa descopar secretul… ajuta-ma! multumesc!
chiar acum am savurat aceasta minunata inghetata!meriti toata lauda,este super buna!multumesc!felicitari!
fulgii de ciocolata unde se gasesc?