Waffe cu afine

Am ajuns si la ultima reteta din ciclu de retete culinare “ce putem face cu 1 kg de afine”, respectiv reteta de waffe cu afine. Aviz amatorilor, aceste waffe sunt destul de seci atunci cand sunt consumate ca atare, insa secretul gustului este zaharul pudra vanilat si bineinteles gemul de afine si banane, pe care il puteti inlocui insa cu sirop de ciocolata, caramel sau sirop de artar. Totusi, eu zic sa incercati reteta de gem cu afine si banane si sa consumati waffele alaturi de o lingura sanatoasa de gem.

Ingrediente:
– 2 oua mari
– 375 ml de lapte
– 100 gr de unt topit
– 220 gr faina
– un plic praf de copt
– o cana de afine (cana de 250 ml)
– o lingurita de sare
– 4 linguri de zahar (puteti pune si zahar vanilat sau mai mult zahar, in functie de cat de dulci vrei waffele)

Pentru inceput, separam ouale si batem albusurile spuma iar galbenusurile le amestecam cu laptele si ultul topit. Separat, amestecam toate ingredientele uscate: faina, praf de copt, sare, zahar. Peste ele turnam amestecul de galbenusuri si omogenizam bine.

Apoi incorporam albusurile batute spuma, folosind o spatula sau o lingura de lemn, numai asa ramane compozitia pufoasa. La final, incorporam si afinele. Incingem aparatul de waffe si ungem formele cu putin unt, apoi turnam compozitia, folosind o lingura pentru dozare. Atentie, waffele cu afine cresc mult la copt, deci nu umpleti forma la refuz, riscati sa dea pe langa si aveti ce curata…

Pofta mare sa aveti, nu uitati de zaharul vanilat pudrat deasupra waffelor si de sirop sau gem. Sunt perfecte pentru micul dejun!

oua

5 Comments

  1. Anonymous

    arata f. bine waffele. Nu pot sa nu remarc ca ti-ai schimbat aparatul de waffe, sau doar formele? 🙂 Daca l-ai schimbat ne poti spune si noua de unde l-ai luat ca eu tot caut prin supermarketuri si nimic.
    Mersi,
    Mada

  2. Mada, am schibat aparatul, e drept. Aveam unul in forma de floare si acum am luat unul pt waffe patrate, e un aparat 3 in 1, grill, sandwich maker si waffle maker, cu placi intersanjabile. L-am luat de la Cora cu 110 lei.

  3. Anonymous

    foarte fain daca e 3 in 1, cand o sa dau si eu de cora prin vre-un oras o sa incerc, 🙂

  4. Anonymous

    aparatul asta patrat le face mai crocante?cel in forma d efloare le face moi si nu prea imi plac

  5. in aparatul patrat waffele ies mai groase si implicit mai crocante 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.