Prajitura cu mure si mascarpone

Dragi mamici, pregatiti o hartie si un creion, aceasta reteta de Prajitura cu mure si mascarpone trebuie neaparat sa o notati. De ce? Pentru ca este special conceputa pentru noi, mamicile din lumea intreaga: este o reteta rapida, nu are nevoie de ustensile speciale pentru preparare, are fructe de padure, se face un-doi, se poate lua in parc sau la plimbare ca gustare siiiii, se pastreaza excelent 2-3 zile. Cei mici o vor indragi de la prima imbucatura. Dar eu zic ca nu rezista atat! 😊

prajitura cu mure si mascarpone

Prajitura cu mure si mascarpone – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Puteti inlocui zaharul din reteta cu sirop de artar sau putina miere.
  • La fel de bine puteti omite zaharul complet si il inlocuiti cu o banana foarte bine coapta, pisata cu furculita.
  • La capitolul fructe, puteti folosi orice fructe aveti la indemana, proaspete sau congelate. Puteti adauga in compozitie si stafide, caise confiate, bucati de ciocolata taiata grosier.
  • Puteti coace compozitia si sub forma de briose sau in aparatul pentru waffe.
  • Cu ce inlocuim mascapone daca nu il avem in frigider? Cu o crema de branza natur (200g) si 50g smantana.

prajitura cu mure si mascarpone

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Prajitura cu mure si mascarpone va asteapta in magazinele LIDL. Iti plac prajiturile cu fructe? Incearca si mai multe retete! Le gasesti pe Bucataria LIDL! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!

prajitura cu mure si mascarpone

Ingrediente pentru 10 portii de Prajitura cu mure si mascarpone

  • 250g mascarpone Lovilio
  • 200g faina alba Belbake
  • 100g zahar
  • 2 oua mari
  • 85g unt Pilos topit
  • 1 pliculet praf de copt Belbake
  • esenta de vanilie Belbake
  • 1 praf de sare
  • 100g zmeura (proaspata sau congelata)
  • 100g mure (proaspete sau congelate)

prajitura cu mure si mascarpone

Incingem cuptorul la 180°C si ungem o tava cu diametrul de 22 cm cu putin unt.

Intr-un bol punem: mascarpone, ouale, untul topit, esenta de vanilie. Amestecam bine cu o lingura de lemn sau cu mixerul, pana obtinem o crema pufoasa.

Adaugam zaharul, faina si praful de copt. Omogenizam compozitia astfel incat sa nu ramana cocoloase de faina. Este momentul sa adaugam si fructele. Le incorporam incet, folosind o spatula.

prajitura cu mure si mascarpone

Turnam aluatul in tava pregatita si coacem prajitura 30 de minute sau pana trece testul scobitorii si se rumeneste frumos deasupra. Dupa coacere o lasam sa se raceasca complet, apoi o pudram cu zahar sau o lasam asa simpla.

prajitura cu mure si mascarpone

Ce spuneti, nu-i asa ca e o minunatie aceasta Prajitura cu mure si mascarpone? Abia astept sa o incercati si sa imi spuneti cum vi se pare! Sa va fie de cel mai bine si incercati si retetele de Cuib cu mure sau Dulceata de mure si zmeura! Click pe fieacare titlu pentru a accesa retetele! 

prajitura cu mure si mascarpone

 

10 Comments

  1. Este un aluat cu un gust extrem de fin. Am pregătit-o azi dimineață, și deja nu mai este. Mulțumesc pentru rețetă. Sâmbăta fac și pentru musafiri.

  2. Bunaaa! O mamica aici! 🙂 multumim ca te gandesti la noi prin retetele tale! Cu tine am invatat sa fac prajituri si nu numai, si ma bucur ca nu trebuie sa ma las de asta de cand sunt mamica.

    O intrebare scurta am – se schimba ceva la timp/mod de preparare daca pun fructe congelate? Mersiiii!

  3. Este delicioasa! Azi am făcut-o fix dupa reteta ta si ne-a cucerit.
    Intrebare: daca as inlocui mascarpone cu iaurt 3.5%, inlocuiesc gram pe gram sau trebuie pus mai mult/mai putin? Dar faina, ramane la fel?
    Mulțumesc!

    • Salut. Poti pregati si cu iaurt,naceeasi cantitate. Faina pui in functie de consistenta, e posibil sa intre putin mai multa.

      • Buna, Teo! Foarte buna prajitura! Am pus afine si zmeura. Cred ca a ta a avut putin mai multa zeama de la fructe ca arata mai umeda decat cum mi-a iesit mie. Dar excelenta, oricum. E prajitura de incepatori.

  4. Dementiala aceasta tarta! Am facut-o intr-o singura zi de 2 ori, atat de repede s-a dus. Cel mai mult am apreciat ca e o reteta ‘own bol’, de cand sunt mamica nu mai am timp de alte retete decat din astea! Multumesc, Teo, si mamici gospodine, daca e sa faceti o reteta de aici, cu asta sa incepeti!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.