Carte de bucate


Widget area "wp_inactive_widgets" not found. Registered widget areas (sidebars) are:
Sidebar
homepage-top
homepage-1
homepage-2
homepage-3
home-categories
sidebar-post
footer_1
footer_2
footer_3
footer_4
widgetized_section
sidebar-shop
header_social
sidebar-index
widgets_for_shortcodes

Error: Your Requested widget "collapsing categories " is not in the widget list.



    • Teo. Teo de la Teo's Kitchen. Teo. Mama lui Luca. Teo. Super-Gospo. Teo. Wonder-Woman. Teo.

    • Vrei sa vezi retete video?

    • Instagram

      Salată de ouă - aperitiv sau gustare de vis ✨️🍳 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine!⠀
⠀
Am folosit:⠀
• 6 ouă fierte⠀
• 300g  telemea⠀
• 300ml iaurt grecesc⠀
• 50g maioneză⠀
• 1 linguriță muștar⠀
• ceapă verde, leurdă, patrunjel, mărar - după gust⠀
• sare si piper⠀
⠀
Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #eggsalad #denearuncat #easyrecipes #easymeals #eggs #salata #retete
      Salată de ouă - aperitiv sau gustare de vis ✨️🍳 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine!⠀ ⠀ Am folosit:⠀ • 6 ouă fierte⠀ • 300g telemea⠀ • 300ml iaurt grecesc⠀ • 50g maioneză⠀ • 1 linguriță muștar⠀ • ceapă verde, leurdă, patrunjel, mărar - după gust⠀ • sare si piper⠀ ⠀ Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #eggsalad #denearuncat #easyrecipes #easymeals #eggs #salata #retete
      20 de ore ago
      View on Instagram |
      1/9
      Hristos a Inviat! 🫶

Azi mai mult ca oricând...

Vocea-ndoielii stinge-o iar,
Tot ce-Ai promis, adu-mi aminte
Teama s-o înfrunt cu al Tău Cuvânt.

Spulberă bezna-n jurul meu!
Când trec prin văi, ridică-mi fruntea.
Printre lacrimi, fii Plăcerea mea.

Toata inima mea, eu o las în grija Ta.
Tu ești Domn în viața mea,
Mă las în grija Ta 🫶

Chiar în pustiu deschizi un drum,
Iar vocea Ta supune marea.
Cred că Tu lucrezi chiar si acum,
Chiar aici, chiar acum!

Nu e nimic să poată să mă frângă,
EȘTI NĂDEJDEA MEA!
Orice-ar veni în cale, neclintit sunt,
EȘTI NĂDEJDEA MEA 🫶

Toata inima mea, eu o las în grija Ta.
Tu ești Domn în viața mea,
Mă las în grija Ta 🫶
      Hristos a Inviat! 🫶 Azi mai mult ca oricând... Vocea-ndoielii stinge-o iar, Tot ce-Ai promis, adu-mi aminte Teama s-o înfrunt cu al Tău Cuvânt. Spulberă bezna-n jurul meu! Când trec prin văi, ridică-mi fruntea. Printre lacrimi, fii Plăcerea mea. Toata inima mea, eu o las în grija Ta. Tu ești Domn în viața mea, Mă las în grija Ta 🫶 Chiar în pustiu deschizi un drum, Iar vocea Ta supune marea. Cred că Tu lucrezi chiar si acum, Chiar aici, chiar acum! Nu e nimic să poată să mă frângă, EȘTI NĂDEJDEA MEA! Orice-ar veni în cale, neclintit sunt, EȘTI NĂDEJDEA MEA 🫶 Toata inima mea, eu o las în grija Ta. Tu ești Domn în viața mea, Mă las în grija Ta 🫶
      4 zile ago
      View on Instagram |
      2/9
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine - una dintre retetele copilariei, tortul prezent la toate aniversarile si sarbatorile in familie – TORT DIPLOMAT!⠀
⠀
Desi pare o reteta intimidanta, este chiar usor de pregatit, promit! Facem un blat simplu, pandispan si o crema fina, racoroasa, plina ochi de fructe! In ceea ce priveste crema, mergem pe o varianta simpla, eu nu fac niciodata crema la baie de abur, doar ma asigur ca folosesc o cratita cu fundul gros si ca amestec incontinuu.⠀
⠀
Ingrediente pt blat:⠀
· 4 oua⠀
· 120g zahar⠀
· vanilie⠀
· 120g faina @paste.baneasa
⠀
In bolul mixerului, punem ouale, zaharul si vanilia si spumam pana isi tripleaza volumul (15-20 minute). Apoi adaugam faina si amestecam cu spatula. Dupa ce s-a omogenizat aluatul, punem intr-o tava cu diametru de 25cm si coacem 20-22 de minute la 170°C. Lasam blatul sa se raceasca, ii taiem capacul si il lasam in tava in care s-a copt.⠀
⠀
Ingrediente pt crema:⠀
· 4 oua⠀
· 250g zahar⠀
· 250ml lapte⠀
· vanilie⠀
· 100ml apa⠀
· 3 pliculete gelatina (30g)⠀
· 150ml apa⠀
• 500ml smântână dulce pentru frișcă (300ml pentru crema, 200ml pentru decor)
· 300g fructe⠀
⠀
Dizolvam gelatina in apa, lasam pana pregatim crema. Gelatina se va umfla si vom avea un jeleu. Punem ouale, zaharul si vanilia in bolul mixerului si amestecam pana isi dubleaza volumul. Adaugam la compozitie laptele, punem pe foc (la foc mic sau la baie de abur) si amestecam constant pana incepe sa se ingroase si glazureaza lingura.⠀
⠀
Punem gelatina in crema calda si amestecam pana se topeste. Daca folosim foi de gelatina, le lasam in apa rece pana se inmoaie, apoi le scurgem si le adaugam in crema calda. Lasam crema sa se raceasca si, cand incepe sa se ingroase, adaugam frisca batuta. Omogenizam, punem fructele, turnam in tava, peste blat, Apoi nivelem si dam la rece peste noapte.⠀
⠀
Desigur ca am decorat tortul cu frisca si cirese confiate, exact ca la petrecerile de ziua mea…cand aveam 10 ani! Alaturi de Baneasa va dorim Paste Fericit si Sarbatori in linste alaturi de cei dragi!⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #tort #retetadetort #diplomat #cakerecipe #easyrecipes #easymeals #pastebaneasa #baneasa
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine - una dintre retetele copilariei, tortul prezent la toate aniversarile si sarbatorile in familie – TORT DIPLOMAT!⠀ ⠀ Desi pare o reteta intimidanta, este chiar usor de pregatit, promit! Facem un blat simplu, pandispan si o crema fina, racoroasa, plina ochi de fructe! In ceea ce priveste crema, mergem pe o varianta simpla, eu nu fac niciodata crema la baie de abur, doar ma asigur ca folosesc o cratita cu fundul gros si ca amestec incontinuu.⠀ ⠀ Ingrediente pt blat:⠀ · 4 oua⠀ · 120g zahar⠀ · vanilie⠀ · 120g faina @paste.baneasa ⠀ In bolul mixerului, punem ouale, zaharul si vanilia si spumam pana isi tripleaza volumul (15-20 minute). Apoi adaugam faina si amestecam cu spatula. Dupa ce s-a omogenizat aluatul, punem intr-o tava cu diametru de 25cm si coacem 20-22 de minute la 170°C. Lasam blatul sa se raceasca, ii taiem capacul si il lasam in tava in care s-a copt.⠀ ⠀ Ingrediente pt crema:⠀ · 4 oua⠀ · 250g zahar⠀ · 250ml lapte⠀ · vanilie⠀ · 100ml apa⠀ · 3 pliculete gelatina (30g)⠀ · 150ml apa⠀ • 500ml smântână dulce pentru frișcă (300ml pentru crema, 200ml pentru decor) · 300g fructe⠀ ⠀ Dizolvam gelatina in apa, lasam pana pregatim crema. Gelatina se va umfla si vom avea un jeleu. Punem ouale, zaharul si vanilia in bolul mixerului si amestecam pana isi dubleaza volumul. Adaugam la compozitie laptele, punem pe foc (la foc mic sau la baie de abur) si amestecam constant pana incepe sa se ingroase si glazureaza lingura.⠀ ⠀ Punem gelatina in crema calda si amestecam pana se topeste. Daca folosim foi de gelatina, le lasam in apa rece pana se inmoaie, apoi le scurgem si le adaugam in crema calda. Lasam crema sa se raceasca si, cand incepe sa se ingroase, adaugam frisca batuta. Omogenizam, punem fructele, turnam in tava, peste blat, Apoi nivelem si dam la rece peste noapte.⠀ ⠀ Desigur ca am decorat tortul cu frisca si cirese confiate, exact ca la petrecerile de ziua mea…cand aveam 10 ani! Alaturi de Baneasa va dorim Paste Fericit si Sarbatori in linste alaturi de cei dragi!⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #tort #retetadetort #diplomat #cakerecipe #easyrecipes #easymeals #pastebaneasa #baneasa
      6 zile ago
      View on Instagram |
      3/9
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine - CHEESECAKE LA BORCAN, de dus la picnic, de pus pe masa de Paște, de dus cadou 🫶

Pentru 4 borcane de 200ml:
• 180g biscuiți
• 80g unt
• 150g cremă de brânză
• 150g mascarpone
• 150g iaurt grecesc
• 80g zahăr pudră
• 1 linguriță vanilie
• 250g căpșuni
• 2 lingurite zahar brun
• vanilie/rom

Să vă fie de cel mai bine și sa aveți zile faine și LIBEREEEEEEE 🥳🥳

#teoskitchen #gospodiva #easyrecipes #easymeals #1mai #cheesecake #cheesecakeinjar #dessert #foodie #recipe #retetazilei
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine - CHEESECAKE LA BORCAN, de dus la picnic, de pus pe masa de Paște, de dus cadou 🫶 Pentru 4 borcane de 200ml: • 180g biscuiți • 80g unt • 150g cremă de brânză • 150g mascarpone • 150g iaurt grecesc • 80g zahăr pudră • 1 linguriță vanilie • 250g căpșuni • 2 lingurite zahar brun • vanilie/rom Să vă fie de cel mai bine și sa aveți zile faine și LIBEREEEEEEE 🥳🥳 #teoskitchen #gospodiva #easyrecipes #easymeals #1mai #cheesecake #cheesecakeinjar #dessert #foodie #recipe #retetazilei
      o săptămână ago
      View on Instagram |
      4/9
      SALATĂ CROCANTĂ DE CARTOFI - anul acesta uită de salata boeuf pe masa de Sărbătoare, ACEASTA este salata de trecut pe listă! Rețeta e virală pe TikTok și am înțeles de ce: e cea mai bună salată pe care am mâncat-o vreodata. Kamis m-a provocat să fac “Super rețete de sezon", așa că am folosit cartofi noi și a ieșit un deliciu! ⠀
⠀
Ingrediente (pt 6-8 porții):⠀
• 1kg cartofi noi mici⠀
• o lingură ulei de măsline⠀
• @kamiscondimente: sare și piper, usturoi granulat, boia dulce afumată, ceapa granulată, ierburi de Provence⠀
• 250g iaurt grecesc⠀
• 80g maioneză⠀
• un castravete mare⠀
• mărar și pătrunjel⠀
• 3-4fire usturoi verde⠀
• o ceapă roșie mică⠀
• zeama de la o lămâie⠀
* sare, piper, usturoi granulat⠀
⠀
Fierbem cartofii în apă cu sare până furculița intră ușor în ei. Îi scurgem, îi așezam în tavă, pe hârtie de copt, îi strivim foarte bine cu un pahar. Coacem în cuptorul încins la 220°C 35-40 min  sau până sunt foarte bine rumeniți și crocanți. ⠀
⠀
Între timp, pregătim sosul. Când cartofii sunt crocanți, îi lăsăm puțin să se răcorească, îi rupem/tăiem bucăți mai mici și îi punem peste sos.⠀
⠀
Alaturi de Kamis, vă dorim #SarbatoriCuGust și o mulțime de condimente din care puteți alege! Râsnițe, borcănele pe care le puteți reumple sau condimentele la plic, mixuri gata pregătite (drob, sarmale, miel) sau mixuri pe care le pregătiți voi după gusturile voastre ❤️⠀
⠀
(P) #kamisfestive  #cooktoimpress⠀
#kamiscondimente #viralpotatosalad #salatadecartofi #teoskitchen #gospodiva #easymeals
#easyrecipes
      SALATĂ CROCANTĂ DE CARTOFI - anul acesta uită de salata boeuf pe masa de Sărbătoare, ACEASTA este salata de trecut pe listă! Rețeta e virală pe TikTok și am înțeles de ce: e cea mai bună salată pe care am mâncat-o vreodata. Kamis m-a provocat să fac “Super rețete de sezon", așa că am folosit cartofi noi și a ieșit un deliciu! ⠀ ⠀ Ingrediente (pt 6-8 porții):⠀ • 1kg cartofi noi mici⠀ • o lingură ulei de măsline⠀ • @kamiscondimente: sare și piper, usturoi granulat, boia dulce afumată, ceapa granulată, ierburi de Provence⠀ • 250g iaurt grecesc⠀ • 80g maioneză⠀ • un castravete mare⠀ • mărar și pătrunjel⠀ • 3-4fire usturoi verde⠀ • o ceapă roșie mică⠀ • zeama de la o lămâie⠀ * sare, piper, usturoi granulat⠀ ⠀ Fierbem cartofii în apă cu sare până furculița intră ușor în ei. Îi scurgem, îi așezam în tavă, pe hârtie de copt, îi strivim foarte bine cu un pahar. Coacem în cuptorul încins la 220°C 35-40 min sau până sunt foarte bine rumeniți și crocanți. ⠀ ⠀ Între timp, pregătim sosul. Când cartofii sunt crocanți, îi lăsăm puțin să se răcorească, îi rupem/tăiem bucăți mai mici și îi punem peste sos.⠀ ⠀ Alaturi de Kamis, vă dorim #SarbatoriCuGust și o mulțime de condimente din care puteți alege! Râsnițe, borcănele pe care le puteți reumple sau condimentele la plic, mixuri gata pregătite (drob, sarmale, miel) sau mixuri pe care le pregătiți voi după gusturile voastre ❤️⠀ ⠀ (P) #kamisfestive #cooktoimpress⠀ #kamiscondimente #viralpotatosalad #salatadecartofi #teoskitchen #gospodiva #easymeals #easyrecipes
      o săptămână ago
      View on Instagram |
      5/9
      Știi că ai succes cu o rețetă când fiul adolescent îți da like și mai e și de acord să apară în video 😝😁 Ce ziceți, v-a fost dor de Luca?

Pentru fâșiile de pui am folosit mușchiuleț. Am condimentat bine bine și l-am stropit cu ulei de măsline. Am dat prin făină, ou bătut (cu sare și piper) și iar prin făină. Am lasat deoparte 15 minute să facă o crustă. Apoi am prăjit la airfyer, 20 min la 200°. Am dat și cu ulei spray, ca să fie ultra crispy.

Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶

#teoskitchen #gospodiva #crispy #crispychicken #chickenrecipes #chickendinner #easyrecipes #easymeals #dinnerideas #dinner #foodie #fingerfood
      Știi că ai succes cu o rețetă când fiul adolescent îți da like și mai e și de acord să apară în video 😝😁 Ce ziceți, v-a fost dor de Luca? Pentru fâșiile de pui am folosit mușchiuleț. Am condimentat bine bine și l-am stropit cu ulei de măsline. Am dat prin făină, ou bătut (cu sare și piper) și iar prin făină. Am lasat deoparte 15 minute să facă o crustă. Apoi am prăjit la airfyer, 20 min la 200°. Am dat și cu ulei spray, ca să fie ultra crispy. Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶 #teoskitchen #gospodiva #crispy #crispychicken #chickenrecipes #chickendinner #easyrecipes #easymeals #dinnerideas #dinner #foodie #fingerfood
      2 săptămâni ago
      View on Instagram |
      6/9
      Gogoși pufoase, numa' bune de tăvălit prin zahăr pudră și...de umplut cu ciocolată 😀🤍 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝🫶⠀
⠀
INGREDIENTE PENTRU 12-14 BUC:⠀
• 500g făină ⠀
• 80g zahăr ⠀
• 100ml lapte călduț⠀
• 15g drojdie uscată ⠀
• 80ml ulei⠀
• 3 ouă mari⠀
• ½ linguriță esență de vanilie ⠀
• cremă de ciocolată⠀
• zahăr pudră pentru tăvălit ⠀
• 500ml ulei pentru prăjit⠀
⠀
Amestecam laptele caldut, zaharul si drojdia. Lasam deoparte 10-15 minute.⠀
 ⠀
Intr-un bol incapator punem faina,⠀
 facem o gropita in mijloc, turnam amestecul de lapte.⠀
⠀
Pornim mixerul cu accesoriul de framantare sau framantam cu mana. Adaugam treptat ouale batute, uleiul, vanilia, coaja de portocala.⠀
Framantam minim 15-20 min sau pana avem un aluat elastic, care se desprinde de peretii vasului si de mana. Lăsăm la dospit 2 ore sau până își dublează volumul.⠀
⠀
Lucram pe masa unsa cu putin ulei. Intindem aluatul intr-o foaie de cca 1-2 cm.⠀
Decupam forme rotunde. Framantam aluatul ramas si il intidem din nou, decupam forme pana la epuizarea aluatului.⠀
⠀
Mutam fiecare gogoasa pe hartie de copt (taiem o foaie mare de hartie de copt in patrate) si lasam sa dospeasca alte 30 min.⠀
⠀
Prajim gogosile la foc mediu, intorcandu-le des, pentru a se rumeni uniform pe ambele parti. Stim ca sunt gata cand sunt frumos rumenite si ramane doar o mica dunga de aluat mai deschis la culoare pe mijlocul lor.⠀
⠀
Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶 ⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #gogosi #retetazilei #doughnuts #easyrecipes #easymeals #baking
⠀
⠀
⠀
⠀
      Gogoși pufoase, numa' bune de tăvălit prin zahăr pudră și...de umplut cu ciocolată 😀🤍 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝🫶⠀ ⠀ INGREDIENTE PENTRU 12-14 BUC:⠀ • 500g făină ⠀ • 80g zahăr ⠀ • 100ml lapte călduț⠀ • 15g drojdie uscată ⠀ • 80ml ulei⠀ • 3 ouă mari⠀ • ½ linguriță esență de vanilie ⠀ • cremă de ciocolată⠀ • zahăr pudră pentru tăvălit ⠀ • 500ml ulei pentru prăjit⠀ ⠀ Amestecam laptele caldut, zaharul si drojdia. Lasam deoparte 10-15 minute.⠀ ⠀ Intr-un bol incapator punem faina,⠀ facem o gropita in mijloc, turnam amestecul de lapte.⠀ ⠀ Pornim mixerul cu accesoriul de framantare sau framantam cu mana. Adaugam treptat ouale batute, uleiul, vanilia, coaja de portocala.⠀ Framantam minim 15-20 min sau pana avem un aluat elastic, care se desprinde de peretii vasului si de mana. Lăsăm la dospit 2 ore sau până își dublează volumul.⠀ ⠀ Lucram pe masa unsa cu putin ulei. Intindem aluatul intr-o foaie de cca 1-2 cm.⠀ Decupam forme rotunde. Framantam aluatul ramas si il intidem din nou, decupam forme pana la epuizarea aluatului.⠀ ⠀ Mutam fiecare gogoasa pe hartie de copt (taiem o foaie mare de hartie de copt in patrate) si lasam sa dospeasca alte 30 min.⠀ ⠀ Prajim gogosile la foc mediu, intorcandu-le des, pentru a se rumeni uniform pe ambele parti. Stim ca sunt gata cand sunt frumos rumenite si ramane doar o mica dunga de aluat mai deschis la culoare pe mijlocul lor.⠀ ⠀ Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶 ⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #gogosi #retetazilei #doughnuts #easyrecipes #easymeals #baking ⠀ ⠀ ⠀ ⠀
      3 săptămâni ago
      View on Instagram |
      7/9
      BUDINCĂ DE GRIȘ - FĂRĂ GLUTEN - o variantă ușor digerabilă și foarte rapid de pregătit cu noul GRIȘ DE OREZ de la @paste.baneasa 🫶 
⠀
Ingrediente pentru 4-6 porții:⠀
• 1 litru de lapte⠀
• 100g grișul de orez Baneasa⠀
• o păstaie de vanilie⠀
• 80-100g zahăr⠀
⠀
Într-o cratiță cu fund dublu punem laptele la foc mic. Adăugăm miezul și teaca de la păstaie de vanilie și zaharul. Lăsăm la foc mic până laptele începe să fiarbă. Scoatem teaca de la păstaie de vanilie. ⠀
⠀
Adăugăm grișul, în ploaie, treptat. Amestecăm în continuu cu telul. Lăsăm la foc mic, amestecând, până avem un griș cremos. Turnam în formele unse cu spray non stick și dăm la rece 3-4 ore înainte de servire. Garnisim cu gem de fructe de padure și fructe proaspete.⠀
⠀
Atât de simplu, rapid și delicios 🫶⠀
⠀
Vă las aici câteva dintre avantajele grișulului de orez:⠀
⠀
📍Este fabricat din orez 100%, iar orezul NU are gluten in mod natural. ⠀
Are in mod natural un continut foarte scazut de grasimi.⠀
⠀
📍 Are gust neutru și aboarbe excelent aromele din ingredientele pe care le folosim. În cazul nostru de azi, budinca a avut o aromă mi-nu-na-ta de vanilie⠀
⠀
📍Este o sursa de energie (carbohidrați ''buni''), este ușor digerabil și asta îl face potrivit atât pentru alimentația copiilor cât și pentru adulți.⠀
⠀
📍Viața la raft sau durata de păstrare este mai îndelungată (12luni), dublă față de grișulul din grâu. Timp de fierbere scurt – 3 minute.⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #ricepudding #orezculapte #faragluten #glutenfree #pastebaneasa #semolina #easymeals #easyrecipe #glutenfreefood #glutenfreerecipes
      BUDINCĂ DE GRIȘ - FĂRĂ GLUTEN - o variantă ușor digerabilă și foarte rapid de pregătit cu noul GRIȘ DE OREZ de la @paste.baneasa 🫶 ⠀ Ingrediente pentru 4-6 porții:⠀ • 1 litru de lapte⠀ • 100g grișul de orez Baneasa⠀ • o păstaie de vanilie⠀ • 80-100g zahăr⠀ ⠀ Într-o cratiță cu fund dublu punem laptele la foc mic. Adăugăm miezul și teaca de la păstaie de vanilie și zaharul. Lăsăm la foc mic până laptele începe să fiarbă. Scoatem teaca de la păstaie de vanilie. ⠀ ⠀ Adăugăm grișul, în ploaie, treptat. Amestecăm în continuu cu telul. Lăsăm la foc mic, amestecând, până avem un griș cremos. Turnam în formele unse cu spray non stick și dăm la rece 3-4 ore înainte de servire. Garnisim cu gem de fructe de padure și fructe proaspete.⠀ ⠀ Atât de simplu, rapid și delicios 🫶⠀ ⠀ Vă las aici câteva dintre avantajele grișulului de orez:⠀ ⠀ 📍Este fabricat din orez 100%, iar orezul NU are gluten in mod natural. ⠀ Are in mod natural un continut foarte scazut de grasimi.⠀ ⠀ 📍 Are gust neutru și aboarbe excelent aromele din ingredientele pe care le folosim. În cazul nostru de azi, budinca a avut o aromă mi-nu-na-ta de vanilie⠀ ⠀ 📍Este o sursa de energie (carbohidrați ''buni''), este ușor digerabil și asta îl face potrivit atât pentru alimentația copiilor cât și pentru adulți.⠀ ⠀ 📍Viața la raft sau durata de păstrare este mai îndelungată (12luni), dublă față de grișulul din grâu. Timp de fierbere scurt – 3 minute.⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #ricepudding #orezculapte #faragluten #glutenfree #pastebaneasa #semolina #easymeals #easyrecipe #glutenfreefood #glutenfreerecipes
      3 săptămâni ago
      View on Instagram |
      8/9
      WAFFE/GOFRE SĂRATE - rețeta mea preferată, se face în câteva minute, sunt ușor crocante de la mălai și puteți adăuga ce ingrediente aveți prin frigider.⠀
⠀
Perfecșăn de pus la pachețel, la scoală sau birou 🫶 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝⠀
⠀
Ingrediente pentru 10 bucăți:⠀
• 500ml lapte bătut⠀
• 60ml ulei floarea soarelui⠀
• 2 ouă mari (L sau XL)⠀
• 150g făină⠀
• 80g mălai fin⠀
• 1 linguriță praf de copt⠀
• 1 linguriță sare⠀
• 1/3 linguriță piper⠀
• 100g șuncă⠀
• 100g cașcaval dat pe răzătoare⠀
• ceapă verde/pătrunjel/spanac⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #waffles #lunchbox #ideepachetel #easyrecipes #easymeals #brunch⠀
⠀
      WAFFE/GOFRE SĂRATE - rețeta mea preferată, se face în câteva minute, sunt ușor crocante de la mălai și puteți adăuga ce ingrediente aveți prin frigider.⠀ ⠀ Perfecșăn de pus la pachețel, la scoală sau birou 🫶 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine 📝⠀ ⠀ Ingrediente pentru 10 bucăți:⠀ • 500ml lapte bătut⠀ • 60ml ulei floarea soarelui⠀ • 2 ouă mari (L sau XL)⠀ • 150g făină⠀ • 80g mălai fin⠀ • 1 linguriță praf de copt⠀ • 1 linguriță sare⠀ • 1/3 linguriță piper⠀ • 100g șuncă⠀ • 100g cașcaval dat pe răzătoare⠀ • ceapă verde/pătrunjel/spanac⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #waffles #lunchbox #ideepachetel #easyrecipes #easymeals #brunch⠀ ⠀
      3 săptămâni ago
      View on Instagram |
      9/9
    • Imi dai un LIKE pe Facebook?

    • Copyright

      Copyright 2007-2016 ~ Toate drepturile rezervate. Este interzisa copierea, reproducerea integrala sau partiala a continutului (imagini, retete culinare, articole etc.) de pe acest site, fara acordul scris al proprietarului.
    • Follow Teo pe Instagram

      Salată de ouă - aperitiv sau gustare de vis ✨️🍳 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine!⠀
⠀
Am folosit:⠀
• 6 ouă fierte⠀
• 300g  telemea⠀
• 300ml iaurt grecesc⠀
• 50g maioneză⠀
• 1 linguriță muștar⠀
• ceapă verde, leurdă, patrunjel, mărar - după gust⠀
• sare si piper⠀
⠀
Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #eggsalad #denearuncat #easyrecipes #easymeals #eggs #salata #retete
      Salată de ouă - aperitiv sau gustare de vis ✨️🍳 Salvează rețeta și ea te va salva pe tine!⠀ ⠀ Am folosit:⠀ • 6 ouă fierte⠀ • 300g telemea⠀ • 300ml iaurt grecesc⠀ • 50g maioneză⠀ • 1 linguriță muștar⠀ • ceapă verde, leurdă, patrunjel, mărar - după gust⠀ • sare si piper⠀ ⠀ Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #eggsalad #denearuncat #easyrecipes #easymeals #eggs #salata #retete
      20 de ore ago
      View on Instagram |
      1/6
      Hristos a Inviat! 🫶

Azi mai mult ca oricând...

Vocea-ndoielii stinge-o iar,
Tot ce-Ai promis, adu-mi aminte
Teama s-o înfrunt cu al Tău Cuvânt.

Spulberă bezna-n jurul meu!
Când trec prin văi, ridică-mi fruntea.
Printre lacrimi, fii Plăcerea mea.

Toata inima mea, eu o las în grija Ta.
Tu ești Domn în viața mea,
Mă las în grija Ta 🫶

Chiar în pustiu deschizi un drum,
Iar vocea Ta supune marea.
Cred că Tu lucrezi chiar si acum,
Chiar aici, chiar acum!

Nu e nimic să poată să mă frângă,
EȘTI NĂDEJDEA MEA!
Orice-ar veni în cale, neclintit sunt,
EȘTI NĂDEJDEA MEA 🫶

Toata inima mea, eu o las în grija Ta.
Tu ești Domn în viața mea,
Mă las în grija Ta 🫶
      Hristos a Inviat! 🫶 Azi mai mult ca oricând... Vocea-ndoielii stinge-o iar, Tot ce-Ai promis, adu-mi aminte Teama s-o înfrunt cu al Tău Cuvânt. Spulberă bezna-n jurul meu! Când trec prin văi, ridică-mi fruntea. Printre lacrimi, fii Plăcerea mea. Toata inima mea, eu o las în grija Ta. Tu ești Domn în viața mea, Mă las în grija Ta 🫶 Chiar în pustiu deschizi un drum, Iar vocea Ta supune marea. Cred că Tu lucrezi chiar si acum, Chiar aici, chiar acum! Nu e nimic să poată să mă frângă, EȘTI NĂDEJDEA MEA! Orice-ar veni în cale, neclintit sunt, EȘTI NĂDEJDEA MEA 🫶 Toata inima mea, eu o las în grija Ta. Tu ești Domn în viața mea, Mă las în grija Ta 🫶
      4 zile ago
      View on Instagram |
      2/6
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine - una dintre retetele copilariei, tortul prezent la toate aniversarile si sarbatorile in familie – TORT DIPLOMAT!⠀
⠀
Desi pare o reteta intimidanta, este chiar usor de pregatit, promit! Facem un blat simplu, pandispan si o crema fina, racoroasa, plina ochi de fructe! In ceea ce priveste crema, mergem pe o varianta simpla, eu nu fac niciodata crema la baie de abur, doar ma asigur ca folosesc o cratita cu fundul gros si ca amestec incontinuu.⠀
⠀
Ingrediente pt blat:⠀
· 4 oua⠀
· 120g zahar⠀
· vanilie⠀
· 120g faina @paste.baneasa
⠀
In bolul mixerului, punem ouale, zaharul si vanilia si spumam pana isi tripleaza volumul (15-20 minute). Apoi adaugam faina si amestecam cu spatula. Dupa ce s-a omogenizat aluatul, punem intr-o tava cu diametru de 25cm si coacem 20-22 de minute la 170°C. Lasam blatul sa se raceasca, ii taiem capacul si il lasam in tava in care s-a copt.⠀
⠀
Ingrediente pt crema:⠀
· 4 oua⠀
· 250g zahar⠀
· 250ml lapte⠀
· vanilie⠀
· 100ml apa⠀
· 3 pliculete gelatina (30g)⠀
· 150ml apa⠀
• 500ml smântână dulce pentru frișcă (300ml pentru crema, 200ml pentru decor)
· 300g fructe⠀
⠀
Dizolvam gelatina in apa, lasam pana pregatim crema. Gelatina se va umfla si vom avea un jeleu. Punem ouale, zaharul si vanilia in bolul mixerului si amestecam pana isi dubleaza volumul. Adaugam la compozitie laptele, punem pe foc (la foc mic sau la baie de abur) si amestecam constant pana incepe sa se ingroase si glazureaza lingura.⠀
⠀
Punem gelatina in crema calda si amestecam pana se topeste. Daca folosim foi de gelatina, le lasam in apa rece pana se inmoaie, apoi le scurgem si le adaugam in crema calda. Lasam crema sa se raceasca si, cand incepe sa se ingroase, adaugam frisca batuta. Omogenizam, punem fructele, turnam in tava, peste blat, Apoi nivelem si dam la rece peste noapte.⠀
⠀
Desigur ca am decorat tortul cu frisca si cirese confiate, exact ca la petrecerile de ziua mea…cand aveam 10 ani! Alaturi de Baneasa va dorim Paste Fericit si Sarbatori in linste alaturi de cei dragi!⠀
⠀
#teoskitchen #gospodiva #tort #retetadetort #diplomat #cakerecipe #easyrecipes #easymeals #pastebaneasa #baneasa
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine - una dintre retetele copilariei, tortul prezent la toate aniversarile si sarbatorile in familie – TORT DIPLOMAT!⠀ ⠀ Desi pare o reteta intimidanta, este chiar usor de pregatit, promit! Facem un blat simplu, pandispan si o crema fina, racoroasa, plina ochi de fructe! In ceea ce priveste crema, mergem pe o varianta simpla, eu nu fac niciodata crema la baie de abur, doar ma asigur ca folosesc o cratita cu fundul gros si ca amestec incontinuu.⠀ ⠀ Ingrediente pt blat:⠀ · 4 oua⠀ · 120g zahar⠀ · vanilie⠀ · 120g faina @paste.baneasa ⠀ In bolul mixerului, punem ouale, zaharul si vanilia si spumam pana isi tripleaza volumul (15-20 minute). Apoi adaugam faina si amestecam cu spatula. Dupa ce s-a omogenizat aluatul, punem intr-o tava cu diametru de 25cm si coacem 20-22 de minute la 170°C. Lasam blatul sa se raceasca, ii taiem capacul si il lasam in tava in care s-a copt.⠀ ⠀ Ingrediente pt crema:⠀ · 4 oua⠀ · 250g zahar⠀ · 250ml lapte⠀ · vanilie⠀ · 100ml apa⠀ · 3 pliculete gelatina (30g)⠀ · 150ml apa⠀ • 500ml smântână dulce pentru frișcă (300ml pentru crema, 200ml pentru decor) · 300g fructe⠀ ⠀ Dizolvam gelatina in apa, lasam pana pregatim crema. Gelatina se va umfla si vom avea un jeleu. Punem ouale, zaharul si vanilia in bolul mixerului si amestecam pana isi dubleaza volumul. Adaugam la compozitie laptele, punem pe foc (la foc mic sau la baie de abur) si amestecam constant pana incepe sa se ingroase si glazureaza lingura.⠀ ⠀ Punem gelatina in crema calda si amestecam pana se topeste. Daca folosim foi de gelatina, le lasam in apa rece pana se inmoaie, apoi le scurgem si le adaugam in crema calda. Lasam crema sa se raceasca si, cand incepe sa se ingroase, adaugam frisca batuta. Omogenizam, punem fructele, turnam in tava, peste blat, Apoi nivelem si dam la rece peste noapte.⠀ ⠀ Desigur ca am decorat tortul cu frisca si cirese confiate, exact ca la petrecerile de ziua mea…cand aveam 10 ani! Alaturi de Baneasa va dorim Paste Fericit si Sarbatori in linste alaturi de cei dragi!⠀ ⠀ #teoskitchen #gospodiva #tort #retetadetort #diplomat #cakerecipe #easyrecipes #easymeals #pastebaneasa #baneasa
      6 zile ago
      View on Instagram |
      3/6
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine - CHEESECAKE LA BORCAN, de dus la picnic, de pus pe masa de Paște, de dus cadou 🫶

Pentru 4 borcane de 200ml:
• 180g biscuiți
• 80g unt
• 150g cremă de brânză
• 150g mascarpone
• 150g iaurt grecesc
• 80g zahăr pudră
• 1 linguriță vanilie
• 250g căpșuni
• 2 lingurite zahar brun
• vanilie/rom

Să vă fie de cel mai bine și sa aveți zile faine și LIBEREEEEEEE 🥳🥳

#teoskitchen #gospodiva #easyrecipes #easymeals #1mai #cheesecake #cheesecakeinjar #dessert #foodie #recipe #retetazilei
      Salvează rețeta și ea te va salva pe tine - CHEESECAKE LA BORCAN, de dus la picnic, de pus pe masa de Paște, de dus cadou 🫶 Pentru 4 borcane de 200ml: • 180g biscuiți • 80g unt • 150g cremă de brânză • 150g mascarpone • 150g iaurt grecesc • 80g zahăr pudră • 1 linguriță vanilie • 250g căpșuni • 2 lingurite zahar brun • vanilie/rom Să vă fie de cel mai bine și sa aveți zile faine și LIBEREEEEEEE 🥳🥳 #teoskitchen #gospodiva #easyrecipes #easymeals #1mai #cheesecake #cheesecakeinjar #dessert #foodie #recipe #retetazilei
      o săptămână ago
      View on Instagram |
      4/6
      SALATĂ CROCANTĂ DE CARTOFI - anul acesta uită de salata boeuf pe masa de Sărbătoare, ACEASTA este salata de trecut pe listă! Rețeta e virală pe TikTok și am înțeles de ce: e cea mai bună salată pe care am mâncat-o vreodata. Kamis m-a provocat să fac “Super rețete de sezon", așa că am folosit cartofi noi și a ieșit un deliciu! ⠀
⠀
Ingrediente (pt 6-8 porții):⠀
• 1kg cartofi noi mici⠀
• o lingură ulei de măsline⠀
• @kamiscondimente: sare și piper, usturoi granulat, boia dulce afumată, ceapa granulată, ierburi de Provence⠀
• 250g iaurt grecesc⠀
• 80g maioneză⠀
• un castravete mare⠀
• mărar și pătrunjel⠀
• 3-4fire usturoi verde⠀
• o ceapă roșie mică⠀
• zeama de la o lămâie⠀
* sare, piper, usturoi granulat⠀
⠀
Fierbem cartofii în apă cu sare până furculița intră ușor în ei. Îi scurgem, îi așezam în tavă, pe hârtie de copt, îi strivim foarte bine cu un pahar. Coacem în cuptorul încins la 220°C 35-40 min  sau până sunt foarte bine rumeniți și crocanți. ⠀
⠀
Între timp, pregătim sosul. Când cartofii sunt crocanți, îi lăsăm puțin să se răcorească, îi rupem/tăiem bucăți mai mici și îi punem peste sos.⠀
⠀
Alaturi de Kamis, vă dorim #SarbatoriCuGust și o mulțime de condimente din care puteți alege! Râsnițe, borcănele pe care le puteți reumple sau condimentele la plic, mixuri gata pregătite (drob, sarmale, miel) sau mixuri pe care le pregătiți voi după gusturile voastre ❤️⠀
⠀
(P) #kamisfestive  #cooktoimpress⠀
#kamiscondimente #viralpotatosalad #salatadecartofi #teoskitchen #gospodiva #easymeals
#easyrecipes
      SALATĂ CROCANTĂ DE CARTOFI - anul acesta uită de salata boeuf pe masa de Sărbătoare, ACEASTA este salata de trecut pe listă! Rețeta e virală pe TikTok și am înțeles de ce: e cea mai bună salată pe care am mâncat-o vreodata. Kamis m-a provocat să fac “Super rețete de sezon", așa că am folosit cartofi noi și a ieșit un deliciu! ⠀ ⠀ Ingrediente (pt 6-8 porții):⠀ • 1kg cartofi noi mici⠀ • o lingură ulei de măsline⠀ • @kamiscondimente: sare și piper, usturoi granulat, boia dulce afumată, ceapa granulată, ierburi de Provence⠀ • 250g iaurt grecesc⠀ • 80g maioneză⠀ • un castravete mare⠀ • mărar și pătrunjel⠀ • 3-4fire usturoi verde⠀ • o ceapă roșie mică⠀ • zeama de la o lămâie⠀ * sare, piper, usturoi granulat⠀ ⠀ Fierbem cartofii în apă cu sare până furculița intră ușor în ei. Îi scurgem, îi așezam în tavă, pe hârtie de copt, îi strivim foarte bine cu un pahar. Coacem în cuptorul încins la 220°C 35-40 min sau până sunt foarte bine rumeniți și crocanți. ⠀ ⠀ Între timp, pregătim sosul. Când cartofii sunt crocanți, îi lăsăm puțin să se răcorească, îi rupem/tăiem bucăți mai mici și îi punem peste sos.⠀ ⠀ Alaturi de Kamis, vă dorim #SarbatoriCuGust și o mulțime de condimente din care puteți alege! Râsnițe, borcănele pe care le puteți reumple sau condimentele la plic, mixuri gata pregătite (drob, sarmale, miel) sau mixuri pe care le pregătiți voi după gusturile voastre ❤️⠀ ⠀ (P) #kamisfestive #cooktoimpress⠀ #kamiscondimente #viralpotatosalad #salatadecartofi #teoskitchen #gospodiva #easymeals #easyrecipes
      o săptămână ago
      View on Instagram |
      5/6
      Știi că ai succes cu o rețetă când fiul adolescent îți da like și mai e și de acord să apară în video 😝😁 Ce ziceți, v-a fost dor de Luca?

Pentru fâșiile de pui am folosit mușchiuleț. Am condimentat bine bine și l-am stropit cu ulei de măsline. Am dat prin făină, ou bătut (cu sare și piper) și iar prin făină. Am lasat deoparte 15 minute să facă o crustă. Apoi am prăjit la airfyer, 20 min la 200°. Am dat și cu ulei spray, ca să fie ultra crispy.

Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶

#teoskitchen #gospodiva #crispy #crispychicken #chickenrecipes #chickendinner #easyrecipes #easymeals #dinnerideas #dinner #foodie #fingerfood
      Știi că ai succes cu o rețetă când fiul adolescent îți da like și mai e și de acord să apară în video 😝😁 Ce ziceți, v-a fost dor de Luca? Pentru fâșiile de pui am folosit mușchiuleț. Am condimentat bine bine și l-am stropit cu ulei de măsline. Am dat prin făină, ou bătut (cu sare și piper) și iar prin făină. Am lasat deoparte 15 minute să facă o crustă. Apoi am prăjit la airfyer, 20 min la 200°. Am dat și cu ulei spray, ca să fie ultra crispy. Enjoy și să vă fie de cel mai bine 🫶 #teoskitchen #gospodiva #crispy #crispychicken #chickenrecipes #chickendinner #easyrecipes #easymeals #dinnerideas #dinner #foodie #fingerfood
      2 săptămâni ago
      View on Instagram |
      6/6

                        Comments are closed.