Briose cu banane si ciocolata pregatim azi impreuna, o reteta pe care mămicile trebuie sa o aiba la indemana, mai ales ca a inceput vacanta si copilasii sunt mereu acasa. Briosele sunt gustarea perfecta oriunde, acasa, la picnic sau la plimbare.
Combinatia banane + ciocolata este mereu castigatoare, efectiv nu dai gres cu ea. Pe langa faptul ca ies niste briose delicioase, pufoase si parfumate, reteta aceasta ne ajuta sa valorificam bananele super coapte pe care nimeni nu vrea sa le mai manance.
In plus, daca folositi banane foarte bine coapte, puteti sa nu mai adaugati zahar in reteta!
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Briose cu banane si ciocolata va asteapta in magazinele LIDL! In plus, in Bucataria LIDL gasiti nenumarate retete de briose! Click pe fiecare titlu pentru a acesa reteta!
- Briose fara gluten si fara zahar
- Mini cupcakes cu ganache de ciocolata
- Muffins cu sirop de artar si nuci
- Briose rasturnate cu anans
- Briose cu oua si rosii cherry
Ingrediente pentru 18 bucati de Briose cu banane si ciocolata
- 250g faina Belbake
- 100g zahar Belbake
- 2 oua
- 3 banane foarte bine coapte
- 180g ciocolata FinCare Way to go!
- 115g unt Pilos topit
- 1 praf de copt Belbake
- 1 lingurita vanilie Belbake
Pornim cuptorul la 180°C si punem cosulete de briose in tava speciala.
Tocam ciocolata grosier cu un cutit bine ascutit.
Intr-un bol incapator punem bananele si le pasam cu furculita.
Apoi adaugam zaharul, untul topit, ouale, vanilia. Amestecam.
Punem faina si praful de copt. Omogenizam. La final amestecam in aluatul de briose ciocolata maruntita.
Umplem ¾ din fiecare cosulet cu compozitie, apoi dam tava la cuptor 20-25 minute sau pana trec testul cu scobitoarea.
Briose cu banane si ciocolata sunt gata si sunt delicioase! Se pastreaza foarte bine cateva zile la frigider si le puteti incalzi cateva secunde in cuptorul cu microunde pentru ca ciocolata sa se topeasca putin. Merg perfect alaturi de lapte rece sau inghetata! Sa va fie de cel mai bine!
La cate grade de pun la cuptor? Mulțumesc
Salut, Alina. Scrie si in articol, la 180C.
Au iesit deliciosee❤️
Sa va fie de bine!