Reteta de Feta coapta cu rosii a devenit virala pe Instagram si Tik Tok in 2021 si trebuie sa o incerci si tu! Cand food blogger-ul Jenni Häyrinen a postat prima data reteta ei pe Instagram in 2019, cu denumirea “Uunifetapasta” adica „paste cu feta la cuptor”, magazinele din Finlanda au ramas fara stoc de branza feta!
Nu va faceti griji, in magazinele LIDL gasiti diverse tipuri de branza feta, numai bune pentru reteta de Feta coapta cu rosii! Se pregateste foarte usor si este o reteta plina de arome si gust! Puteti folosi si o cobinatie de branza feta, mozzarella s ricotta, rosii, ceapa, ciuperci sau legumele preferate si, bineinteles orice tip de paste sau gnocchi (galuste din cartofi).
Iti place reteta de Feta coapta cu rosii? Gasesti si mai multe idei de retete de vara pe Bucataria LIDL! Apasa pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!
- Dorada umpluta in crusta de sare si lamaie
- Salata Nicoise
- Scoici provensale
- Mousse de iaurt
- Cheesecake cu mascarpone si capsune
Feta coapte cu rosii – Ingrediente pentru 4 portii
- 200g branza feta Milbona
- 400g rosii cherry
- 3 linguri ulei de masline Primadonna
- sare, piper, oregano
- o ceapa rosie mica
- 3-4 catei de usturoi
- 500g gnocchi Combino
- busuioc proaspat
- parmezan proaspat razuit
Intr-un vas termorezistent punem rosiile. Punem deasupra ceapa si ustroiul tocate marunt. Le stropim cu 2 linguri ulei de masline. Condimentam cu sare, piper. Amestecam foarte bine.
Punem branza feta in mijloc, stropim cu extra ulei de masline si condimentam cu oregano. Coacem 30 min la 180°C.
Intre timp, fierbem gnocchi urmand instructiunile de pe ambalaj. Gnocchi sunt fierti cand se ridica la suprafata apei. Ii scurgem foarte bine de apa in care au fiert.
Cand feta este coapta, scoatem din cuptor si amestecam totul foarte bine cu o lingura, pana obtinem un sos cremos. Punem deasupra gnocchi, busuoioc proaspat tocat. Adaugam si extra parmezan razuit si amestecam.
Feta coapta cu rosii e gata si e delicioasa! ENJOY si sa va fie de cel mai bine! P.S. Incearca si reteta de Crema de branza feta!