Sunteti pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru masa festiva? Lipseste doar un tort minunat? Atunci trebuie sa incercati reteta de Tort clasic cu fructe!
Blatul de la Tort clasic cu fructe se pregateste foarte usor si poate devni una din retetele voastre de baza pentru blat de tort. Este umed, ca si cum ar fi insiropat! Eu il coc in tava de 20-22cm diametru. Pentru o tava mai mare, puteti dubla reteta.
Pentru crema folosim smantana lichida naturala Pilos de la LIDL. Marele ei secret? Sa fie foarte rece, pentru a se bate foarte bine. Este o frisca naturala, de aceea e important sa o tinem putin la congelator inainte de folosire.
Toate ingredientele necesare pentru reteta Tort clasic cu fructe va asteapta in magazinele LIDL. Pentru extra inspiratie, va sugerez BUCATARIA LIDL! Va las mai jos cateva sugestii de torturi, trebuie doar sa apasati pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!
- Tort cu crema de cafea si ciocolata
- Tort cu portocale “Vrajitorul stelelor”
- Tort cu smochine si bezea
- Prajitura diplomat fara blat
- Tort cu sfecla rosie BIO
Ingrediente pentru <strong><em>Tort clasic cu fructe</em></strong>– 10 felii
Ingrediente pentru blat Tort clasic cu fructe
- 250g faina Belbake
- 150g zahar brun Belbake
- 200ml lapte Pilos
- 80ml ulei floarea soarelui Vita D’Or
- un pliculet praf de copt Belbake
- 2 oua marimea L
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 1 lingurita esenta de vanilie Belbake
- coaja de la o lamaie BIO
Ingrediente pentru crema si umplutura Tort clasic cu fructe
- 400ml smantana dulce pentru frisca Pilos
- 200g crema de lapte condensat Pilos
- 1 pliculet gelatina fin maruntita alba Belbake
- 50ml apa rece
- 2 conserve mandarine in sirop Freshona
- capsune si afine proaspete
Pentru Tort clasic cu fructe incingem cuptorul la 180°C, punem gratarul pe mijlocul cuptorului. Tapetam cu unt si faina, unt si hartie de copt sau spray non-stick o tava rotunda, cu diametrul de 20 cm.
Punem cele doua cutii de smantana dulce la congelator pana pregatim blatul.
Amestecam gelatina cu 50ml apa si lasam deoparte pana pregatim blatul.
Intr-un bol incapator punem ouale, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie, esenta de vanilie. Amestecam pana avem le omogenizam.
Adaugam faina si praful de copt. Amestecam pana avem un aluat omogen.
Turnam aluatul in tava pregatita, coacem 30-35 minute sau pana trece testul scobitorii.
Lasam sa se raceasca in tava, apoi scoatem blatul din tava pe un gratar si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Intre timp pregatim crema. Batem frisca foarte rece pana se intareste, cu mixerul la viteza mare. Adaugam crema de lapte condensat.
Topim gelatina 10 secunde in cuptorul cu microunde sau pana devine lichida, fara a da in clocot. Adaugam si gelatina peste frisca batuta. Amestecam crema foarte bine.
Cand aluatul este rece, il taiem in doua felii egale. Tapetam tava in care am copt tortul cu folie alimentara de plastic, astfel incat sa scoatem tortul foarte usor.
Asezam in tava prijma felie de tort. Insiropam cu siropul de la madarine. Punem si mandarinele pe blat. Adaugam 2/3 din crema, nivelam bine cu spatula.
Asezam a doua felie de blat, insiropam cu sirop de pe mandarine. Decoram cu crema ramasa, nivelam cu spatula. Decoram cu fructe.
Lasam Tort clasic cu fructe cateva ore la frigider inainte de servire. Sa va fie de cel mai bine! Incercati si reteta de Tort de inghetata super rapid!
Wow Teo ce bine arata❤️ O sa il incerc cu siguranta
Ma bucur mult ca iti place.