Gnocchi cu dovlecei

Gnocchi cu dovlecei, o idee geniala pentru un pranz delicios si hranitor. O reteta pe care va recomand sa o incercati, nu doar in perioada de post! Este ideala pentru sezonul cald, cand dovleceii sunt in plin sezon!

gnocchi cu dovlecei

Gnocchi cu dovlecei – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Ce sunt gnocchi? Desi intra foarte usor la categoria de “paste”, gnocchi sunt de fapt galuste pe baza de cartofi. Este un aluat care seamana foarte mult cu aluatul folosit in bucataria romaneasca la reteta de “Galuste cu prune” sau “Gomboti”.
  • Cum stim ca gnocchi au fiert? Se ridica la suprafata apei! Sunt extraordinar de pufosi, gustosi si versatili! Ii putem folosi si la retete dulco si la retete sarate.
  • Ce legume putem folosi alaturi de dovlecei? Felii de vinete, rosii cherry, purumb.
  • Putem cali si cubulete de bacon, carnaciori sau piept de pui, pentru o varianta care nu este de post.

gnocchi cu dovlecei

Toate ingredientele necesare pentru prepararea retetei de „Gnocchi cu dovlecei” va asteapta in magazinele LIDL din toata tara! Iar in Bucataria Lidl gasesti usor retete similare, pentru si mai multa inspiratie in bucatarie! Click pe titlul fiecarei retete pentru a vedea ingredientele si modul de preparare!

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 500g dovlecei BIO
  • 2 linguri ulei de masline Primadonna
  • o ceapa mare alba
  • 2-3 catei de usturoi
  • 500g gnocchi Combino
  • 2 litri apa
  • sare si piper dupa gust
  • ½ legatura patrunjel verde

gnocchi cu dovlecei

Spalam zucchini, ii taiem felii, fara a-i decoji.

Curatam ceapa alba si o taiem marunt. Curatam usturoiul si il trecem prin presa.

Intr-o cratita incapatoare incingem uleiu de masline. Calim ceapa pana devine translucida. Adaugam usturoiul, amestecam, calim 1 minut.

Adaugam feliile de dovlecei. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Calim la foc mediu 10-12 minute sau pana zucchini sunt al dente.

Fierbem 2 litri de apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, adaugam gnocchi. Fierbem 2-3 minute sau pana gnocchi se ridica la suprafata. Ii scurgem intr-o sita.

Punem gnocchi peste dovleceii caliti. Punem si patrunjelul taiat marunt. Amestecam bine, lasam pe foc mediu 4-5 minute, pentru a se intrepatrunde aromele.

gnocchi cu dovlecei

Atat de simpla este reteta de Gnocchi cu zucchini! Luna si Luca ii iubesc sis per sa fie un succes si in familia voastra! Sa va fie de cel mai bine!

gnocchi cu dovlecei

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.