Coronita de crenvursti in aluat este deliciul pe care ma roaga Luca sa il pregatesc ori de cate ori ii vin colegii sau prietenii in vizita! Dar va promit eu ca nu este un deliciu doar la petrecerile pentru copii! Coronita de crenvursti in aluat este un mare succes si la petrecerile noastre!
Coronita de crenvursti in aluat se pregateste rapid, desi pare complicata! Aluatul este unul foarte rapid: pur si simplu punem toate ingredientele intr-un blender si amestecam pana avem un aluat elastic, bine legat, care se desprinde de peretii bolului. Desigur, putem framanta aluatul si cu mana, nu este deloc complicat si nu necesita framantare indelungata. Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul si putem trece la treaba!
In ceea ce priveste aluatul, putem dubla foarte usor cantitatile din reteta pentru a obtine 2 coronite, in cazul meselor mari in familie sau mesele de sarbatoare. Cel mai simplu mod de a dospi aluatul? In cuptorul inchis, cu lumina aprinsa. Astfel, aluatul sta la temperatura constanta, departe de curent sau geamuri si caldura emanata de becul din cuptor ajuta in procesul de crestere.
Hai sa vorbim despre crenvursti! Am folosit Crenvursti cu piept de pui ELIT. Acestia sunt un produs premium, facuti din carne de pui de cea mai buna calitate. Carnea este procesata urmand standardele stricte de siguranta alimentara. Sunt usor afumati si au un gust delicios! In plus, sunt extrem de versatili – intr-un hot dog, alaturi de cartofi prajiti sau salata de cartofi, in omlete delicioase si, bineinteles pentru reteta noastra de Coronita de crenvursti in aluat!
Pentru Coronita de crenvursti in aluat vom folosi o tava rotunda, cu peretii detasabili si cu un diametru de 23-25 cm. Ungem bine tava cu unt sau spray non-stick si asezam in mijloc un bol. In bol vom aseza ulterior sosul preferat, iar in jurul bolului vom construi coronita noastra.
Pentru coronita, taiem fiecare crevurst in 3 bucati egale si infasuram fiecare bucata in aluatul pregatit. Formam coronita si, intre timp, incingem cuptorul la 180°C. Pregatim apoi un unt aromat delicios, cu usturoi si patrunjel. Vom folosi untul aromat pentru a unge coronita inainte de a o da la cuptor. Acest unt face aluatul extra-delicios! O alta varianta este sa ungem Coronita de crenvursti in aluat cu ou batut, apoi sa presaram deasupra susan, mac, parmesan sau cascaval dat pe razatoare.
Ce sos punem in bol? De la un simplu ketchup, mustar sau sos barbeque, la un mix de maioneza, iaurt si ierburi aromatice etc. Posibilitatile sunt nenumarate!
Ingrediente Coronita de crenvursti in aluat:
- 500g Crenvursti cu piept de pui ELIT
- 350g faina
- 7g drojdie uscata
- 250ml apa calduta
- o lingurita sare
- 2 lingurite zahar
- 2 linguri ulei de masline
- 70 g unt topit
- 2 lingurite praf de usturoi
- patrunjel verde proaspat tocat
- sare si piper, dupa gust
Pentru modul de preparare al retetei de Coronita de crenvursti in aluat, apasati play in fereastra de mai jos! Sa va fie de cel mai bine! Vezi si alre retete cu mezeluri ELIT apasand AICI!