Ratatouille cu cous-cous

Ratatouille cu cous-cous este propunerea mea de azi pentru NUTRIPORTIA NESTLE, o reteta vegetariana savuroasa, cu ingrediente simple si proaspete!

Ratatouille cu cous-cous

Ratatouille este o mancare de legume, o tocana traditionala din regiunea Provence, Franta. La fel de bine ii putem spune si ghiveci, nu se supara nimeni, sunt convinsa. Este o mancare atat de aromata, incat si cei mici o vor manca cu mare pofta, spre bucuria mamicilor. Pe langa faptul ca este gustoasa, arata si foarte bine, legumele folosite oferind o cromatica apetisanta. Nu vreau sa para ca vorbesc academic, chiar asa stau lucrurile si e chiar atat de usor sa transformi o reteta “pretentioasa” intr-una “prietenoasa”!

Langa deliciosul ratatouille am ales sa pregatesc o garnitura super simpla cu cous-cous, tocmai pentru a pune in evidenta toate aromele legumelor. Pe de alta parte, cous-cousul se pregateste super repede, n-ai cum sa nu-l indragesti. Oricand ai nevoie de o garnitura rapida, cous-cousul te poate scoate din impas.

Ratatouille cu cous-cous

Ratatouille cu cous-cous – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Legumele pot fi asezate in tava in forma de spirala, alternand rondelele de vinete cu cele de dovlecel, insa la fel de bine pot fi puse fara a urma o ordine sau simetrie, pur si simplu. Pana la urma vorbim despre o tocana.
  • Ratatouille este o mancare care se poate servi atat calda, cat si rece. Este super gustoasa in ambele variante. Vara, noua ne place sa adaugam pe deasupra o lingurita de iaurt rece.
  • Nautul din cous-cous poate fi inlocuit cu mazare verde sau linte (de orice culoare)

ratatouille cu cous-cous

Ce este NUTRIPORTIA? – farfuria care te ajuta sa pregatesti mese pentru familia ta!

  • NUTRIPORTIA, un concept Nestle, ne ofera inspiratie pentru mesele de zi cu zi ale celor mici.
  • Aflam sunt cantitatile potrivite din fiecare grupa de alimentara pentru cele 2 mese principale ale zilei: pranz si cina.
  • Farfuria este impartita in 3 parti: jumatate cu legume/verdeturi, un sfert cu alimente bogate in protein si un sfert cereale/paste/orez/carbohidrati.
  • Pe marginea farfuriei gasiti recomandari pentru celelalte grupe alimentare (fructe, ulei, nuci, apa, lactate).
  • Este gandita pentru copiii intre 4 si 12 ani.
  • NUTRIPORTIA e mereu completata de o ora de miscare in fiecare zi, pentru un stil de viata sanatos si echilibrat!

ratatouille cu cous-cous

Ingrediente pentru 2 portii de Ratatouille cu cous-cous

  • 1 vanata mare
  • 1 dovlecei/zucchini
  • 3 rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa tocata marunt
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • MAGGI Felul Doi dupa gust
  • 450g rosii cubulete in suc propriu
  • patrunjel verde tocat marunt
  • 300g boabe de baut sau mazare verde (proteine pentru garnitura)

Ratatouille cu cous-cous

Incingem cuptorul la 190˚C. Taiem vanata, dovlecelul, rosiile felii subtiri. Le asezam intr-o tava mare, pe hartie de copt.

Pentru a pregati sosul, incingem uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare. Sotam ceapa, usturoiul, ardeii taiati fin, pana sunt moi, cca 10 minute. Adaugam rosiile cubulete in suc propriu, condimentam dupa gust cu MAGGI Felul Doi. Lasam sa sea cateva clocote impreuna. La final, tragem de pe foc si punem patrunjelul taiat marunt. Amestecam.

Turnam sosul in tava, peste legume. Acoperim tava cu foile de aliminiu si coacem 20 de minute. Dupa cele 20 de minute, indepartam folia si coacem alte 15-20 minute, fara folie.

Ratatouille cu cous-cous

Pentru garnitura de cous-cous, punem intr-un bol o cana de cous-cous. Turnam deasupra 2 cani de apa fierbinte, condimentam dupa gust, amestecam. Lasam bolul acoperit timp de 15-20 minute sau pana cous-cous-ul este umflat si nu mai este lichid. Il afanam cu o furculita inainte de servire. Putem servi cous-cous-ul amestecat cu boabe de naut sau putem servi nautul natur separat.

Pentru aranjarea in farfurie – va rog sa imi spuneti daca punem 50% ratatouille, 25% cous-cous si 25% naut sau 50% ratatouille si 50% cous-cous amestecat cu naut. Incearca si reteta de Piept de pui umplut cu spanac (click pe titlu pentru a accesa reteta).

Ratatouille cu cous-cous

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.