Hash Browns – Crochete de cartofi

Fie ca esti in cautarea unei retete pentru mic dejunul in familie sau o gustare pentru zilele petrecute acasa, incearca reteta de Hash Browns – Crochete de cartofi! Foarte usor de preparat si foarte aromate, Hash Browns in engleza sau Crochete de cartofi – este o reteta de origine americana, dar o putem pregati rapid acasa, cu doar cateva ingrediente!

Oricat ne-am stradui, nu putem traduce Hash Browns in limba romana mot-a-mot, dar am ales cel mai apropiat termen – crochete de catofi. Hash Browns este o reteta destul de veche, traditionala in restaurantele de familie din America si UK.

hash browns crochete de cartofi

Hash Browns – Crochete de cartofi – Tot ce trebuie sa stii despre reteta ♥️

Reteta a aparut cu denumirea de Hash Browns dupa 1850 si era trecuta in meniul restaurantelor ca HASHED BROWN POTATOES. Adica, in traducere libera “cartofi maruntiti si rumeniti”. Dar, dupa cum stim deja, americanii sunt practici si au renuntat in timp la denumirea completa in favoarea mai simplului “Hash Browns”. De ce hash? Pentru ca provine de la frantuzescul “hacher”, care inseamna “a marunti”.

In concluzie, e foarte simplu: vorbim despre cartofi, maruntiti si rumeniti. Dar, in realitate, lucrurile nu sunt atat de simple! Exista sute de retete de Hash Browns, in functie de preferintele bucatarilor si de ingredientele pe care le au la indemana pe langa cartofi. Eu, de exemplu, am ales sa adaug parmesan alaturi de cartofi. Rezutatul? Hash Browns extrem de crocanti si aromati, cu un gust special de branza!

hash browns crochete de cartofi

In plus, exista mai multe variante de a marunti cartofii: unii ii taie foarte fin din cutit, altii ii dau pe razatoare, altii ii dau prin blender. In functie de modul de maruntire al cartofilor este diferit si rezultatul final. Astfel, cartofii Hash Browns sau Crochete de cartofi pot arata ca pancakes, chiftelute sau, asa cum i-am pregatit eu, ca niste cuiburi rustice, fara o forma anume dar exceptional de crocanti!

Ce mai puteti adauga la Hash Browns? Pai, alaturi de cartofi puteti pune parmesan sau alt tip de branza data pe razatoare, dar si ceapa sau ceapa verde, usturoi.

hash browns crochete de cartofi

Ingrediente pentru 4 portii de Hash Browns

  • 400g cartofi (2 cartofi mari)
  • 1 ou mare
  • 100g Grana Padano Lovilio
  • sare Castello
  • piper Kania dupa gust
  • ulei Vita D’Or pentru prajit

Toate ingredientele necesare pentru Hash Browns – Crochete de cartofi te asteapta in magazinele LIDL ♥️

hash browns crochete de cartofi

Pentru reteta VIDEO de HASH BROWNS – CROCHETE DE CARTOFI, apasati PLAY in fereastra de mai jos! ♥ Nu uita sa te abonezi la canalul de YouTube Teo’s Kitchen(click AICI)♥

Mod de preparare Hash Browns - Crochete de cartofi

  1. Putem sa curatam cartofii sau putem sa ii lasam in coaja, mai ales daca folosim cartofi noi. Important este sa ii spalam foarte bine folosind un burete de vase sau o perie pe care sa le tinem special pentru fructe si legume. Spalam bine legumele sub jet de apa rece, cel putin 20 de secunde.
  2. O data curatati sau spalati, dam cartofii pe razatoarea mare. Ii tinem intr-o sita la scurs 5 minute.
  3. Amestecam intr-un bol cartofii, parmesanul (sau Grana Padano), ou, sare, piper. Amestecam pentru a obtine o compozitie cat de cat omogena.
  4. Intr-o tigaie incingem ulei si prajim crochetele de cartofi la foc mediu, 2-3 minute pe fiecare parte, in functie de cat le dorim de rumenite si implicit, de crocante. Le putem modela cu mana sau cu o lingura.
  5. Scoatem Hash Browns pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.

hash browns crochete de cartofi

Reteta de Hash Browns – Crochete de  cartofi – este pe cat de simpla si rapida, pe atat de delicioasa. Nu degeaba este renumita in lumea intreaga! Sunt minunate calde, cand sunt si cel mai crocante! Merg perfect alaturi de un sos de iaurt sau sos de rosii. Sa va fie de cel mai bine!

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.